Mateřství - jsem dneska na dně

Anonymní
5.9.21 15:57

Mateřství - jsem dneska na dně

Prosím podpořte mě nebo se zbláznim dneska! Mám dvouletáka a malý miminko. Zkrátím to - dvouleták má období vzdoru, takže pořád samý naschvály, neposlouchá, knoura, jeci, vzteka se, placa nebo boucha mladsiho… Nic nepomáhá, ani po dobrym ani zlym. ☹️️ Malý miminko bylo doteď docela hodný. Poslední dva dny má asi nějakou krizi nebo nevím. Nejde uspat, krmení nedopiji, pak má zase brzo hlad, takže UM každou chvíli, pořád chce nosit, v postýlce nevydrží sám ani minutu… Jediný místo kde vydrží v klidu tak 15 minut je přebalovací místo, odkud se samozřejmě nemůžu hnout. Jinak musím pořád nosit a nosit. Ruce mě bolej, záda taky. Nositko nesnáší. Nenajim se v klidu, protože buď miminko začne hned řvát a když už náhodou spí a můžu se najíst, tsk mi do toho zase knoura dvouleták. Snažím se ho zapojovat, jak to jen jde, ale je to nějaký marný teď. Nevím co dělám blbě. Naliju mu vodu do kelímku, jde a vylije to na koberec. Když mu dám flašku s pitkem, že který to nevyleje, tsk zase nepije celej den vůbec. Pak jde, a šlape psovi na ocas nebo ho bije. Všude dělá samej bordel. Na nočník zásadně nechce, dělá přitom zásadně scény, ječí, kope atd. Nic nepomáhá. Dát mu na zad. e. k jeho chování vždycky jen zhorší. Řekla bych, že jsrm docela přísná matka, ale ted jsem na něho totálně krátká. Čištění zubů jsem poslední dva dny úplně vzdala, protože už nemůžu slyšet to neustálý jeceni a knourani. A nebaví mne se s ním pořád prát a lehat na něj, jen abych mu ten kartáček nějakým způsobem dala vůbec do pusy. A dneska jsem to totálně nezvládla. Jsem hrozná. :( jecela jsem jak pominuta, dala mu na zad. e.k, do toho jsem měla chuť miminko někam odložit a utéct někam hodně daleko, protože pořád jen řve…takze teď tu řvu jak malá protože se cítím na dně. Naštěstí dorazila máma a hlídá a já mám pocit jak kdybych si sahala na dno. Chlap je pořád někde v čudu… Se mu ani nedivím, je to tu jako v blázinci a ten bordel! Nesnáším se ze to nezvládám. Kdybych se aspoň mohka vyspat. Ty čtyři hodiny denně a ještě prerusovaně- to je zoufalství samo! Proč mě nikdo nevaroval že mít dvě děti je tak náročný? Prosím o nějaká milá slova neb jsem nějak na dně dneska :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26747
5.9.21 16:02

Tak mě nikdo nevaroval a takhle přesně sem si to představovala :D někdo to holt takto má. Ale co ta mamka? Tak by mohla chodit častěji, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
5.9.21 16:05
@Bubla Bůčková píše:
Tak mě nikdo nevaroval a takhle přesně sem si to představovala :D někdo to holt takto má. Ale co ta mamka? Tak by mohla chodit častěji, ne?

Jasně zapřáhnout babičku, aby se otec dětí nemusel starat.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
5.9.21 16:06

Jseš celkem logicky přetažená a vyčerpaná.

NA nějakou dobu by to chtělo podělit se o péči s dalšími lidmi, primárně otcem dětí a případně s hlídacími příbuznými a primárně se vyspat, pak to půjde snáze.

Jinak kombinace batole + mimino je holt vražedná a klíčové je to přežít a nezabít děti.

Cokoliv dalšího je nadstandart.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
5.9.21 16:06
@Jolka86 píše:
Jasně zapřáhnout babičku, aby se otec dětí nemusel starat.

Tak manžel je blb, to je jasné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33616
5.9.21 16:07

Máš to náročný, o tom žádná. Zapřáhni i chlapa, děti přece nejsou jen tvoje. Babička by nemohla chodit častěji? V zít si mimčo do kočárku, malého a jít na procházku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
5.9.21 16:08

Jinak ještě bych si zkusila půjčit šátek, jestli by mimino nebylo ve větší pohodě v šátku, než v nosítku.

A případně se poohlídla po nějaké dětské skupině, kam by třeba na pár hodin týdně brali batole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.21 16:13

Chlap bohužel po práci a víkendech dělá na rekonstrukci baráku. Už jsme třikrát odložili kolaudaci a banka tlačí. Za každý posunutí termínu platime☹️️ jinak by určitě pomáhal. Není špatnej. A babičce je skoro 70…tak ji nemůžu víc zapojovat ☹️️ jinak nikoho hlídacího nemáme. Jen neteř a ta teď odjela tyč na čtvrt roku ☹️️

• Citovat
  • Upravit
33616
5.9.21 16:17
@Anonymní píše:
Chlap bohužel po práci a víkendech dělá na rekonstrukci baráku. Už jsme třikrát odložili kolaudaci a banka tlačí. Za každý posunutí termínu platime☹️️ jinak by určitě pomáhal. Není špatnej. A babičce je skoro 70…tak ji nemůžu víc zapojovat ☹️️ jinak nikoho hlídacího nemáme. Jen neteř a ta teď odjela tyč na čtvrt roku ☹️️

Aha, tak to je blbý. Budeš to tedy muset nějak vydržet. Ono to takhle nebude napořád, děti vyrostou a bude líp. Potřebovala by ses ale pořádně vyspat, jinak to s tebou za chvilku švihne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5133
5.9.21 16:22
@Bubla Bůčková píše:
Tak mě nikdo nevaroval a takhle přesně sem si to představovala :D někdo to holt takto má. Ale co ta mamka? Tak by mohla chodit častěji, ne?

Presne, taky me nikdo nevaroval a takhle si predstavuju maly vekovy rozdil :mrgreen: proto mame 5 let rozdil, a i tak je to nekdy narocne :lol:
Chce to vic se hodit do pohody, neresit tak moc neporadek, klidne mu zatim nechat plinku a neresit nocnik. A mamka by nemohla prijit a hrat si s detma treba u vas doma, a ty se prospat? Nebo vzit ven aspon jedno dite?

Příspěvek upraven 05.09.21 v 16:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32913
5.9.21 16:23

Hele, pokud babička bude ochotná a schopná, zapojila bych ji. Mojí bylo něco přes 60, když jsem si pořídila dvě děti 22 měsíců po sobě a manžel nefungoval skoro vůbec ( aniž by měl ušlechtilý důvod jako u vás, no taky jsme se brzy rozvedli). Bez ní bych byla asi v blázinci. Dva kluci a starší s Adhd. Stavy jako ty jsem měla taky občas. Dneska už jsou děti velké, babička pomáhá pořád, bude jí 73, a hlídá i nejmladšího 2,5 letého ( ale vidím že kdybych ty dva měla až teď, tak by toho na ni taky bylo dost, i když vím, že by s nimi chtěla být, miluje děti a věnuje se jim úžasně pořád). Teď to je hodně náročné, časem převáží pozitiva. Vůbec nic si nevyčitej, buď na sebe hodná, využij jakoukoliv pomoc, podporu, úlevu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
5.9.21 16:27

Tak mamka může jen přijít a sedět na gauči se starsim třeba, možná kolem baráku s kočárkem taky a hlavně člověk konečně taky mluví s někým jiným, nebo může uvařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
5.9.21 16:29

No jo no. To jsou ty děti krátce po sobě :mrgreen:
Neboj časem to bude lepší a lepší :hug: Určitě zo zvládneš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
5.9.21 16:32
@Anonymní píše:

mimina a rekonstrukce, au.

Další variantou je najít si nějakou kamarádku taky matku a střídat se že někdy pohlídáš ty jí, jindy ona tobě, popřípadě se podívat po nějaké dětské skupině co by na pár hodin týdně vzala staršího, někomu zaplatit, jestli to unese váš rozpočet.

Popřípadě někomu zaplatit za tu práci na baráku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
5.9.21 16:34

Nejde dat starsiho do nejake detske skupiny nebo si najmout pro nej nejake hlidani?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová