Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chorobna lhavost, porucha osobnosti…? Věřím, že to musí být strašně těžký, ale ty nejsi ona. Chovej se k lidem dal slušně a uvidíš, že to bude dobré. Matce asi nic nepomůže… ![]()
Tady pomůže se jen odstěhovat a odstřihnout se, abys měla svobodu a nemohla tě už zneužívat.
Je to tedy smutné.
Jedine co nejdal od ni, odstehovat se, jestli muzete.Sama mam matku, ktera lze, kdyz se ji to hodi…ale kdyby aspon u toho nemela svedky, tak je to slovo proti slovu, ale ona lze i kdyz tam ti svedci jsou a pak z vas dokaze udelat uplneho blbce, o kterem si mysli, ze mu muze s.ra.t na hlavu a ten si to necha libit(asi spoleha na to ze ja jakozto jeji dcera ji vse odpustim a to hov. n.o si na hlave necham)…kdyz se clovek ozve a rekne ji, ze lze a ze ma i svedky, tak je za toho spatneho, protoze proti ni vsichni broji.„Kupodivu“ nema ani 1 kamaradku, ani jeji sourozenci se s ni nebavi, jen ma a posloucha sveho exmanzela, ktery ji odjakziva bil jako zito a sproste ji nadaval (tedy narovinu i me…matka to vedela a nikdy to neresila)no a je s nim dodnes. Pomohlo se odstehovat daleko…
Ahoj,
je to samozřejmě nepříjemné, ale podobné věci zažívá více lidí, než si myslíš. Ne třeba přes nákupy, ale třeba přes předstírání samoty, nemoci, nedostatku péče u starších lidí se stařeckou demencí.
Jak opakuji často - můžeš za to, co říkáš a jak se chováš ty. Nemůžeš za to, jak se chová, co říká a dělá kdokoliv jiný. Takže nemůžeš za to, co udělá máma, nemůžeš za to, co si kdo potom myslí o ní nebo o tobě. Nejsi tím vina.
A co s tím? Není jisté, zda tomu máma vládne, nebo to má podobu nemoci. Vyšetření psychologem by neškodilo, ale asi bude obtížné ji tam dostat.
Omlouvám se za anonym ale je tu někdo takový kdo má problémy třebas co já?
Moje matka neustále problémy ať už s chlapama, v jakékoliv práci i s lidmi…moje matka kdekoliv pracuje v práci a jsou k dispozici peníze tak vždy dokáže udělat problém že ty peníze sebere… dokáže okrást i známé, lidi no snad kohokoliv…neustále lže že má takové a makové nemoci a takové a makové problémy…cokoliv kde nakecá za lži tak mi přijde že sama těm kecum věří…v lhaní dokáže do toho zatáhnout i mě i bratra… například…posledně si objednala oblečení, nezaplatila a paní ji uháněla..pak ze svého tel napsala formou SMS za mě že truchlíme že maminka umřela a takový hona… Zrovna paní byla známá mého kamaráda takže se ho poptala co a jak a pravda vyšla ven…Nechci vědět ani kolikrát se to takhle už stalo pod mím jménem takové lži.. všechno mě to hrozně dojbává… já se tak stydím je mi z toho všeho co dělá zle…bydlíme v menším městě a všichni se tu znají a hlavně každej si to poví…nechodí se mi dobře po ulici mám pocit že každej skrz ní si na mě ukazuje prstem mám pocit že když ví jaká je znají ju a ví že já sem její dcera že si lidi myslí že jsem taky taková atd moc mi to nepřidává na psychiku jsem z toho zoufalá…když už jí něco řeknu je oheň na střeše nebaví se nas*re se atd…mám svoji rodinu ale tohle prostě nedávám a nevím si rady