Matka narkomanka

Anonymní
1.9.12 21:31

Matka narkomanka

Dobrý večer, prosím o radu, nejlépe někoho, kdo podobnou věc zažil nebo třeba pracuje na sociálce. Nejedná se přímo o mě, ale o kamaráda. Žije v manželství, má dvě děti 5 a 10 a teď k jádru problému, jeho žena je narkomanka. Již jednou byla na léčení, ze kterého utekla, poté byla rok na různých lécích a pod dohledem lékaře, ale bohužel se k drogám zas vrátila a nyní opustila děti i manžela a momentálně se nachází někde mezi narkomany. Kamarád je z toho uplně v háji - což je asi hodně slabé slovo. Každopádně už pochopil, že když ona sama pomoct nechce, že se podle toho musí zařídit. V pondělí chce jít na sociálku a začít tento problém řešit, jenže již 8 let pracuje na černo a bojí se, že když zažádá o svěření dětí do péče, tak mu je kvůli tomuto nesvěří nedejbože vezmou. Stará se o ně vážně dobře, vaří, pere, žehlí, uklízí, dětem nic nechybí a mají ho moc rády. Už se prostě chce hnout z místa a ne jen čekat, kdy se mu manželka vrátí domů v hrozných stavech. Prosím o jakékoli rady, které nám pomůžou tuhle situaci nějak vyřešit, díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4152
1.9.12 21:35

Každopádně na sociálku, vysvětlit situaci a podá se návrh na svěření do péče. Tou prací načerno není asi dobrý se chlubit, ale těžko bude říkat, odkud má příjem, asi bude muset říct, že takhle pracuje. Jinak bych se nebála, že by mu je nesvěřili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.12 21:43

Díky za odpověď, já jsem se jen bála, že sociálka spíš ublíží než pomůže, ale je pravdou, že jsem se nikdy s podobnou věcí nesetkala a nevím jak toto řešit.

• Citovat
  • Upravit
8935
1.9.12 21:55

Hlavně aby se nezamotal do toho, že pracuje tolika let na černo a neměl z toho problém.
On je vedený na pracáku? To se nepodařilo tolika let sehnat práci?
Myslím, že by si měl předem připravit „pohádku“ z čeho budou žít.
Určitě pokud jsou děti v pořádku, nejsou hlášky ze školy ani školky problémy, tak bych nečekala, že by měl mít kamarád problémy. Protože sociálka jen tak děti nesbídŕá, priorita je, aby děti vyrůstaly doma, v rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.12 22:05

Na pracáku nikdy nebyl, jen pracuje a není tam přihlášený, ale už jsme to spolu řešili, že by bylo dobré, aby ho tam nahlásili alespoň za minimum. Jinak bere 20 tisíc, tak že v klidu zaplatí nájem i potřeby pro děti.

• Citovat
  • Upravit
7201
1.9.12 22:32

Myslím že v porovnání matky narkomanky je práce na černo nejmenší problém ;) pokud se dokáže postarat tak nebude problém se svěřením do péče.

Sama pracuji/studuji v oboru a i když jsou rodiče nezaměstnaní ale peníze mají tak se děti neberou. Musí to být opravdu prokazatelný a dlouhodobý problém který se po delší dobu nemění.

Ale do života je to blbé, práce na černo nikdy není jistá. A kdyby přišel o práci? Chtělo by to určitě najít něco legálního na smlouvu! Už jen kvůli těm dětem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová