Přenosný internet do notebooku a pc

111verunka111
31.8.12 20:17

prenosny internet do notebooku a pc

Potřebovala bych poradit, o internetu sama moc teda nevím, a jdeme do bytu a potřebovala bych internet do notebooku a do pc, A napadá mě přenosný internet. Ale nevím jak funguje vůbec. A zdali by jste mi doporučili nějaký a za kolik. Děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4972
31.8.12 20:50

No já osobně bych doporučila spíš „pevný“ internet buď přes kabelovku nebo adsl (přes pevnou linku) než mobilní (přenosný).. Ten přenosný je pomalý a nestabilní.. A k tomu pevnému se stejně dávají wifi modemy, takže doma nemusíš tahat kabely.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
31.8.12 21:03

No, to záleží, co tím myslíš. Buď můžeš mít koupit mobilní internet od některého z operátorů nebo si zaplatíš normální připojení a bezdrátově ho rozvedeš po bytě.

• První varianta funguje všude, kde je signál. Bude tě stát minimálně 300 Kč měsíčně za jeden počítač a budeš tam mít celkem nepříjemné omezení ve stahování. Takže budeš dost doplácet za případné překročení. Potřebné zařízení dostaneš v ceně, pokud se uvážeš na určitou dobu. Taky se dost liší rychlost stahování.
  • Druhá varianta bude fungovat jen doma. Budeš potřebovat nějaké libovolné pevné připojení, WiFi router a na straně zařízení wifi kartu. Notebooky jí obvykle dneska mají automaticky, u kompu bude možná potřeba dokoupit. nevím, kam jdete, ale pokud by tam byl O2, tak by vás to aktuálně stálo 400 Kč (může se lišit, pokud už máte jiné služby od 02), wifi router je zdarma zase za nějaký úvazek. K počítači se dá koupit za zhruba 200 adaptér. Pokud tam máte nějakého jiného poskytovatele připojení, je dost pravděpodobné, že by ta cena mohla klesnout nebo za stejnou cestu dostanete lepší připojení.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová