Jak to vysvětlit kamarádce?

Anonymní
31.8.12 09:12

Jak to vysvětlit kamarádce?

Ahoj všem,
píšu to raději jako anonym, jelikož vím, jak to tu občas chodí, tak aby zase nedošlo k nějakému nedorozumění :lol:
Potřebovala bych číst vaše názory.
Mám problém s kamarádkou, známe se od školy a nikdy nebyl problém s ní vyjít a vždycky jsme pomohla jedna druhé, když bylo potřeba.
Jenže, pak jsme se asi 3 roky neviděly, ona se odstěhovala na druhý konec republiky a tam si pořídila s přítelem mimi. Jenže jim to neklapalo, tak se s malým vrátila zpět do našeho města. Když jsme se viděly po té době poprvé, bylo to o. k.,jenže do půl roku otěhotněla se svým novým přítelem a a tím to začlo. Strašně se změnila. Když byla těhotná, přišla i s malým na návštěvu a to bylo ještě taky dobrý, ale po pár týdnech mi poslala sms, že jestli bych jí nepůjčila peníze. Tak jsem řekla, jo, v poho, není to veliká částka-200,–tak půjčím. No, jenže se to začlo opakovat a když jsem se jí ptala, proč, tak mi jen řekla, že nemá na jídlo. Přitom ten její pracoval a měl i slušný plat, podle toho co, mi o něm řekla, jestli teda nekecala :nevim:
Po nějakém čase dala pokoj a peníze nechtěla. Jenomže, pak zase chtěla dobít kredit několikrát za sebou a to už mi je divný. Když jsem jí řekla do telefonu, at se staví, vždycky se na něco vymluví. jednou jsme se potkaly s dětma ve městě a slíbila, že dá vědět, až se malé narodí, jenže nedala, zjistila jsem to, až když jsem je v autě pouštěla na přechodu, už jede s kočárkem a dělala že mě nevidí.
No, a pak to zase začlo, opět sms, že jestli bych jí nepůjčila peníze, pak volá, že jestli jí nemůžu koupit plínky na malou, že je bez peněz atd. Jenže, co mě fakt dorazilo, minulý týden jsem jí i jejího přítele i s dětma viděla u nákupního centra, jak nakládaj do auta obří nákup a čuměla jsem jak pako, že maj nové auto, před tím neměli žádný. Tak prostě jenom nerozumím tomu, proč mě takto využívala a půjčovala si odemě peníze a chtěla po mě všecko možný-peníze mi vždycky rači poslala na můj účet, jen abysme se nemusely vidět osobně.
Nevím, jak se k ní mám ted chovat, jestli se jí raději vyhýbat a ignorovat jí. Když jsem jí poslala sms, jestli nechtějí k nám na pokec přijít, neodepsala a pak mi za týden pošle doslova trapnou sms..To ani nemáš zájem se podívat na naší dceru? To ti za to nestojíme? Fakt tomu nerozumim :nevim: Nic jsem jí neudělala a ani jsme se nikdy nepohádaly.
Děkuju za vaše názory. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15108
31.8.12 09:22

Popravdě nechápu, co tě láká kámarádit s takovým člověkem, ale budiž. Odepsala bych jí, že mne nikdo na návštěvu nepozval, tudíž se nemohu přijít na jejich dceru podívat. A docela určitě bych jí už nepůjčila ani korunu. Myslím, si, že peníze má, ale utratí je a potom obvolá známé, aby půjčili, protože není zvyklá se omezovat, vždycky to nějak dopadne. Navíc, si myslím, že tu poslední sms napsala, protože bude zase něco chtít, jinak by na tebe hodila bobek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
31.8.12 09:22

Tak na takovou kamarádku bych se asi vykašlala. Podle toho, jak ji popisuješ, je to taková „vychcandíra“ kombinovaná s citovou vyděračkou. Na tvém místě bych se snažila ji vytěsnit z hlavy, ona ti za to nestojí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
31.8.12 09:23

Asi bych ji nepsala, jak ona na tebe tak ty na ni…Nevim no prijde mi divna..Asi na kamosky kasle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
31.8.12 09:24

Hmm, to je fakt dost divný chování. Já bych jí to určitě řekla na rovinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
31.8.12 09:26

8o teda… Já bych jí asi už ignorovala. Já mám kamarádku která si strašně ráda vymýšlí pohádky. Pořád vypráví jak je na tom špatně, každé kamarádce vypráví něco jiného a přitom pak nakupuje drahé oblečení… Už se s ní bavim jen tak ze zdvořilosti když se potkáme… Tihle lidé mi přijdou narušení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
31.8.12 09:30

Já myslím, že prostě jednoduše využila tvé dobrotivosti a to opakovaně! to se nedělá.
Již bych jí netitulovala kamarádkou a nic nevysvětlovala, prostě bych s ní již nekomunikovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
31.8.12 09:33

Zírám a nestačím se divit, normálně bych napsala, že zájem jsem měla, ale už nemám a vypustila ji z hlavy, takový člověk tě nemá rád jako kamarádku, ale jako pokladničku. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
31.8.12 09:35

Nebo si zkus od ní tentokrát půjčit ty. Uvidíme, co ona na to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
31.8.12 09:38
@Mafina5 píše:
Nebo si zkus od ní tentokrát půjčit ty. Uvidíme, co ona na to :-)

to je dobrý nápad, to by mě nenapadlo, myslím, že už by se neozvala. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
31.8.12 09:55

V jejich vztahu může být kdoví co, že ikdyž navenek peníze jsou, ona je třeba na své potřeby nemá. Já nevím, cigarety, nebo provolá příliš, nebo prostě něco, co je navíc, co investor nepodpoří a ona si nedokáže odepřít. Ale to je její boj a její hloupost, že se vymlouvá na to, že nemá na aplíny. :nevim: Žije asi v nějakém sebeklamu, že to, co provádí, je v pořádku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
31.8.12 09:57
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
píšu to raději jako anonym, jelikož vím, jak to tu občas chodí, tak aby zase nedošlo k nějakému nedorozumění :lol:
Potřebovala bych číst vaše názory.
Mám problém s kamarádkou, známe se od školy a nikdy nebyl problém s ní vyjít a vždycky jsme pomohla jedna druhé, když bylo potřeba.
Jenže, pak jsme se asi 3 roky neviděly, ona se odstěhovala na druhý konec republiky a tam si pořídila s přítelem mimi. Jenže jim to neklapalo, tak se s malým vrátila zpět do našeho města. Když jsme se viděly po té době poprvé, bylo to o. k.,jenže do půl roku otěhotněla se svým novým přítelem a a tím to začlo. Strašně se změnila. Když byla těhotná, přišla i s malým na návštěvu a to bylo ještě taky dobrý, ale po pár týdnech mi poslala sms, že jestli bych jí nepůjčila peníze. Tak jsem řekla, jo, v poho, není to veliká částka-200,–tak půjčím. No, jenže se to začlo opakovat a když jsem se jí ptala, proč, tak mi jen řekla, že nemá na jídlo. Přitom ten její pracoval a měl i slušný plat, podle toho co, mi o něm řekla, jestli teda nekecala :nevim:
Po nějakém čase dala pokoj a peníze nechtěla. Jenomže, pak zase chtěla dobít kredit několikrát za sebou a to už mi je divný. Když jsem jí řekla do telefonu, at se staví, vždycky se na něco vymluví. jednou jsme se potkaly s dětma ve městě a slíbila, že dá vědět, až se malé narodí, jenže nedala, zjistila jsem to, až když jsem je v autě pouštěla na přechodu, už jede s kočárkem a dělala že mě nevidí.
No, a pak to zase začlo, opět sms, že jestli bych jí nepůjčila peníze, pak volá, že jestli jí nemůžu koupit plínky na malou, že je bez peněz atd. Jenže, co mě fakt dorazilo, minulý týden jsem jí i jejího přítele i s dětma viděla u nákupního centra, jak nakládaj do auta obří nákup a čuměla jsem jak pako, že maj nové auto, před tím neměli žádný. Tak prostě jenom nerozumím tomu, proč mě takto využívala a půjčovala si odemě peníze a chtěla po mě všecko možný-peníze mi vždycky rači poslala na můj účet, jen abysme se nemusely vidět osobně.
Nevím, jak se k ní mám ted chovat, jestli se jí raději vyhýbat a ignorovat jí. Když jsem jí poslala sms, jestli nechtějí k nám na pokec přijít, neodepsala a pak mi za týden pošle doslova trapnou sms..To ani nemáš zájem se podívat na naší dceru? To ti za to nestojíme? Fakt tomu nerozumim :nevim: Nic jsem jí neudělala a ani jsme se nikdy nepohádaly.
Děkuju za vaše názory. :mavam:

Asi by to chtělo si důkladně promluvit. To že její chlap má peníze neznamená, že ona se k nim dostane. Může jí třeba prachy brát a nedávat.
Ale to nezjistíš, pokud si s ní nepromluvíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
31.8.12 10:01

Spíš myslím, že její chlap nemá ani páru, že si ona půjčuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
31.8.12 10:17

Není to pro mě člověk, který by se dal nazvat kamarádkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307
31.8.12 10:21

Já bych jí nic nevysvětlovala-vlepila bych jí to na rovinu. Pokud potřebuje ať si vezme půjčku :mrgreen: a neždímá mě. Kamarádka nezneužívá-toť můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová