Matka samoživitelka a dávky

Anonymní
24.2.26 18:13

Matka samoživitelka a dávky

Holky vím, že je to fórum hlavně pro maminky a rady ohledně těhotenství, ale jsem nešťastná a potřebuji poradit. Žiji v Praze pracovala jsem jako OSVČ, ale od prosince jsem to musela ukončit protože jsem nemocná a nemohla jsem pracovat a zřejmě do května to asi nepůjde. Byla jsem kosmetička a vizážistka takže hlavně o víkendech jsem pracovala. A nyní jsem psychicky tak na tom špatně, že nedokážu ani fungovat. Ne ještě být mezi lidmi na to jsem moc negativní. A mimo.

Můj manžel od nás odešel minulý měsíc. Zůstal mi pronájem bytu a dvě děti. A já nevím z čeho vse sama budu platit. Alimenty 9000k mám domluvené na děti ale co zbytek? Podporu dostávám, ale to je úplně nic. Nevím co budu absolutně dělat. Auto mi nechal ale to má hodnotu asi nyní jen 150k. A bez něho být nemůžu. Ještě něco našetřeno mám ale od dubna nebo května nevím co bude.
Nikdy jsem o dávky nežádala a nevím jestli vůbec to pokryje ty základní výdaje jako je nájem a placení okolo. A jídlo.

Jsou tady maminky co byli v Praze nějaký čas odkázané na dávky? Ja se v tom absolutně nevyznám jaký je tam koeficient. A když si představím že budeme jako sociálně slabší ( omlouvám se nemyslím to špatně nebo že jsou ti lidé něco méně), ale….. Je mi špatně.
Počítám že to nebude takové jako dříve umim vyžít z mála ale nevím abych měla alespoň to málo.

Pak si najdu nějaký částečný úvazek a nějak zase rozjedu svatby ať mám něco bokem. Snad něco najdu, ale práce snad je tady dostatek 🙏Protože nevím jak to budu dělat s dětma. Tatínek se rozhodl vrátit do Brna kde si našel novou. A plánoval to nějaký čas protože na společném účtě zůstalo úplně h*vno. A postupně vše zmizelo.

Prosim nějaké rejpavé komentáře si nechte. Jen mě zajímá jak to je teď s dávkami a jestli se dá nějak přežít. A jestli je tu nějaká mama co tohle vše zvládla.

Dekuji vám

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3681
24.2.26 18:19

Nevymyslej číčoviny, dej se co nejdrive dohromady a vydelavej, jako my ostatni. Uz jen kvuli tem detem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
24.2.26 18:20

Jediná dávka, co teď můžeš dostat je superdávka, ale to ti nikdo nepoví, jestli ji dostaneš a v jaké míře, protože to nikdo neví, dokonce ani na těch úřadech. Prostě si tam zajdi, přines co nejvíc podkladů, jak žiješ a za kolik, oni ti poradí, co všechno budeš potřebovat. A pak musíš čekat, jaké přijde rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
24.2.26 18:22

A tedy si nemohu odpustit ustepacnou poznamku. To se chlapi jen tak ze dne na den sbali, opusti deti a slouzi jen jako platce alimentu? Pokud na tom jsi spatne, dej deti na starost manzelovi, at mas cas se dat dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.26 18:25
@Fee-bee píše: Více

Pracovala jsem celý čas od studia, zatím jen 18 let v kuse vím co je pracovat. I jako dělník ve výrobě když nebylo více práce u nás na Moravě. mateřská jen rok a rok a půl a šup zpět do práce. Takže tu poznámku jako vy ostatní beru celkem osobně.

• Citovat
  • Upravit
3095
24.2.26 18:26

Slušní rodiče pomohou dceři a vnoučatům v nouzi. A vrátit se jakýmkoli způsobem do práce, to je nejlepší lék na chmury. Lepší než být doma a užírat se. Alimenty mi však připadají docela vekorysé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41186
24.2.26 18:28
@Anonymní píše: Více

a ty tedy aktuálně jsi na nemocenské? jakou máš diagnozu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
24.2.26 18:29

Ja to myslim tak, ze deti mas uz ve skolskych zarizenich, tak ten prostor a prilezitost pracovat mas, brzdi te jen tva hlava. Takze proto rikam, ze nemas myslet na cicoviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.26 18:30

Deti nechce nebo možná ano ale hlavně je to ze a ani oni nechtějí k němu.
Vzal nás před dvěma lety do Prahy. Jeho firma se z Brna přestěhovala sem a pracuje jako IT.
Takže já jsem začala vše budovat od znovu tady.
Je to dlouhý příběh. A nemam kapacitu odpovídat na takové dotazy.
Jen mě zajímá jak to je teď s těmi dávkami nebo jak psala paní paní ani na úřadě nevěděla 😏

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.2.26 18:32

hele, nekteri jo. Ten nas taky. Alimenty 2.500 na dite jsem dostala az na zaklade predbezka, sam proste odesel a deti tu nechal, penize ne.
Tusim, ze predbezko uz funguje dnes jinak, nevim.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.2.26 18:33
@884135 píše: Více

Žije jen maminka a ta je na důchodu v malé vesnici na druhé straně ČR.
Prosila jsem jí jestli by nějaký čas nešla bydlet ke mě. Ale ona je hodně aktivní a našla si i nějakou práci u nich ve vesnici. Tak si žije vlastním tempem a užívá si záslužného důchodu, což se zlobit na ni nemohu.

• Citovat
  • Upravit
3681
24.2.26 18:38

Deti nechce? Pokud je to rodic, pak ma zakonnou povinnost se starat, navic pokud ty ted mas slozite obdobi. Vubec bych s nim o tom nedebatovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.26 18:39

mne tehdy pomohly kanaradky, nosily jidlo a tak. Na uctu jsem mela 30 tisic, delala jsem na polovicni uvazek, deti jeste maly. Prvni rok, nez probehl soud o vyzivne, byl tezky. Ale zvladli jsme to.
chapu tve rozpolozeni. Ale prace mi vzdycky pomohla najit pudu pod nohama.

• Citovat
  • Upravit
3681
24.2.26 18:39

Tak to sis nevybrala kvalitniho nosice geneticke informace, no… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
24.2.26 18:40

Ano, kamarádce to udělal přesně tak. V hlavě mu to jistě nějaký čas vrčelo, ale kamoška neměla tušení. Nechal jí byt s hypotékou, syna a šel. Ale pak se nějak domluvili…

Doporučuju tu superdávku, vím, že kamoška s ní celkem dobře žije. Orientačně vypočítat na internetu, pak hned na úřad…i když snad už se dá žádat online, ne? nevím přesně, ale na tom netu to info jistě bude. Nevím co ti je, že nemůžeš do práce. a to auto potřebuješ proč, když nejezdíš do práce? po Praze. auto bych klidně prodala.

@Fee-bee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat