Matka samoživitelka a dávky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
a návrat na Moravu? pokud budeš podstupovat operaci a léčbu, nebylo by lepší podstupovat to blíž maminky/otce dětí? stejně se o ně bude muset někdo v těchto dnech starat, ne? navíc by se ti mohlo podařit najít levnější bydlení než v Praze, nebo ne?
pak je otázkou, co s prací, ale pokud děláš ve službách a několik měsíců nebudeš, tak klientky stejně nebudou moct čekat a zařídí se jinak, tak není pak jedno, jestli začít jinde? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Odstěhovala bych se co nejdřív někam, kde je levné bydlení, co nejlevnější, klidně třeba MS kraj. Na co potřebujete auto? Do superdávky se bude počítat i manžel a jeho příjem, tam cesta nepovede.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, kdybych byla tvoje máma, už bys měla přistavený stěhovák a zařízený pronájem bytu/domku ve stejné vesnici, na moravské dědině si dost lidí ještě vychází vstříc a pořád se dá dost věcí zařídit „po známosti“, včetně těch škol… určitě ti mamka pomůže, zvláště když je tak aktivní, jak píšeš.. svěř se jí. Tuhle nálož nemůžeš v pohodě zvládnout sama - opuštění manželem a vážná nemoc zaráz, to semele každého, drž se ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fee-bee píše: Více
Jistě…pán brousí nový objev v Brně a jenom se klepe na to přibrat si na líbánky děti do plné péče. Vzpamatuj se ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z tama pocházíme. Ale je to děs.
Jsme v kontaktu s kamarádkou na úřadě práce a ta mě odrazuje. Neni tam nic.
Proto jsem hned po škole našla práci první v nemocnici jako sestra ale ten čas to nebylo dobře placené. Vydala jsem se mimo kraj pracovat jako operátor výroby a pak už děti a při tom jsem začala pracovat ve službách.
Ale je fakt že nájem je fakt levný. Ne ve všech částech ale je.
A kamarádky ze školy tak mám. Ale víte jak to je. Nejsem tak moc let.
- Citovat
- Upravit
Je to pořád manžel, má vyživovací povinnost i k tobě. Ať kouká platit víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ja kolem sebe nemam charakterove mrzaky, takze na tom nic naivniho nevidim. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@884135 píše: Více
9000,– na dvě děti opravdu nejsou velkorysé alimenty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucy75 píše: Více
Mama a můj bratr jsou jiná liga.
Neviděla jsem ji x měsíců. Chápu bydlím daleko ale i když byla na návštěvách poblíž Prahy u kamarádek neměla čas zajít se podívat na děti a byla naštvaná, že se ten den nectím nejlépe a nejdu s ní na Karlak.
Podobne to bylo celý cas než jsem odešla sem.
Složité ale upřímně nevadi. Naučila mě, že se musím o sebe postarat sama.
Ten čas co jsem brečela je už za mnou. Jen to nějaký čas trvá, než se přestanete litovat a smíříte se s tím, že nemáte fungující zázemí.
Hlavně že bratr s ní žije do teď ve svých 28 letech 😅 i s přítelkyní.
- Citovat
- Upravit
@Apolena05 píše: Více
A kolik by sis představovala? 20 tisíc?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Apolena05 píše: Více
Tak bych mu dala velmi zretelne najevo, ze je rodic a pustit uzdu ptakovi muze, az si odmaka sve povinnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koukám bydlení mimo Prahu. Upřímně mě tady drží to že je tady dostatek práce. Jak na částečný úvazek tak i plný.
Ani nevím jak dlouho trvá to vyřídit.
Tam kde pocházím je málo práce 😏 byty nájmy lepší. Ale stále třeba 3kk 17k což je moc na to že není práce + služby.
Děti škola takže zase hledat školu.
Ale pracuji se všemi variantami.