Matky ekzematičky - jak jste na tom vy?

129
1.8.13 12:16

Matky ekzematičky - průzkum

Mám nyní chlapečka 6m a v těhotenství cca v 5m se mi šíleně zhoršil ekzém, který mám od mého narození. Asi tak 3 měsíce po porodu se mi začal ekzém trošku zlepšovat. Nyní jsem ve fázi že už to je na celkem únosné míře.
Jde mi o to, že chci druhé dítě a mám strach, že se ten ekzém vrátí ve stejné míře (což asi jo :( ) Ale zajímalo by mě jak jste na tom byly vy s ekzémem a porodama. Jestli mám nějakou naději že při druhém těhotenství to může být lepší :think: Čím víc se mi ten ekzém teď zlepšuje tím víc se bojím jít do dalšího těhotenství, ale zase nechci jedináčka. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8940
1.8.13 12:20

Ekzém se mi zhoršuje/zlepšuje nezávisle na těhotenství, takže je to buď a nebo :nevim: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
1.8.13 12:28
@helenkka píše:
Spíš jde o to, že v těhotenství a při kojení jsou omezené možnosti s tím něco udělat. Kamarádce se rozjel po porodu, kvůli němu přestala v 6m kojit.

No, já to tak nevidím. Nesnesu na sebe kortikoidy apod. svinstva, takže moje léčba atopu je stejná v těhotenství i bez něj. Spíš u sebe nevidím tu souvislost, že by se mi ekzém zhoršoval nebo zlepšovat v těhu/netěhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.8.13 12:29

Já jsem atopička od narození. V těhotenství jsem kvetla a o ekzému jsem ani nevěděla, ale v porodnici se mi rozjel šíleným způsobem a ač ho mám normálně jen na rukou, rozlezl se mi na obličej a na nohy. Vypadala jsem šíleně a musela na doporučení mazat slabší kortikoidy. teď už nějaký pátek nekojím, ekzém se mi zlepšuje/zhoršuje spíš dle psychického pohodlí, ale nově zasažené oblasti jsem úplně nevyléčila :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
1.8.13 12:32

Taky ho mám od narození, v těhotenství se uplně ztratil :dance:,ale hned po porodu byl zpět :cert:. V zimě je horší, v létě lepší. Malá - 2,5 roku to po mě naštěstí nezdědila. Poraď se s kožní dr. ať ti dá nějaké mastičky vhodné v těhu a jdi do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
1.8.13 12:36

Tak mě se naopak ekzém zhoršil když jsem přestala kojit.. a teď v druhém těhu když si nedám vyloženě alergeny rajčata či jahody, tak jsem naprosto v pořádku.. je to hodně individuální.. ale když jsem v psychické pohodě, tak ekzém vůbec není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
1.8.13 12:37

Také ho mám od narození, v pubertě se to ale o dost zmírnilo. Teď co žiju trochu jiným stylem života nemám ekzém vůbec.. (asi 3 roky jsem už nic neměla) jen na zimu jak jsem vysušená tak mám občas dost suché místa.. a když jsem byla těhotná tak jsem na tom byla mnohem líp, nebrala jsem žádné léky na alergii( beru 1 denně) těmi hormony alergie zmizela :)a že jsem od malička trpěla jako blázen na ekzémy :,(

• Citovat
  • Upravit
29577
1.8.13 12:45

Já bych se těhotenstvím nezabývala. Každé totiž způsobuje jiné horm. výkyvy, takže co bylo u jednoho vůbec nemusí být u druhého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
1.8.13 12:48

Děkuju vám za všechny reakce. Jinak ke kožní samozřejmě chodím. V šestém měsíci těhu jsem byla i přes týden kvůli ekzému v nemocnici a nepomohli :-( Dali mi akorát slabší kortikoidy. Ty jsem v omezené míře v těhu a i po porodu používala. Samozřejmě jsem vyzkoušela dalších X věcí (homeopatika, jiný masti, moře, eliminační dietu, konopné masti atd. a nic nezabralo) Tak budu doufat, že to prcek nezdědí a do druhého těhu, že se to naopak zlepší :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
1.8.13 12:55

@habina ted cekam sve druhe dite a ekzem se mi rapidne zhorsil :pocitac: syn je bohuzel taky atopik.
Nam co pomaha je krem od a-dermy exomega. Nezkousela jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
1.8.13 12:57

V prvním těhu (přes léto) jsem o ekzému nevěděla, u druhého jsem ekzém měla hrozný (přes zimu)a bohužel se ani doteď nezlepšil… dvojčatům budou 3 měsíce. Mastičky mažu celoživotně omezeně v případě nouze, tedy i v těhu a kojení…
takže je to podle mě je ekzém na těhu a kojení nezávislé. Jsou roky, kdy je to pohoda, pak roky, kdy jsem do krve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
1.8.13 13:06

Mě se v těhotenství exém příšerně zhoršil. Bylo to hrozný. Mám ho na rukách, takže starat se pak o mimčo s rukama téměř bez kůže bylo fakt bolestivý, ale musela jsem to zvládat. Malá bohužel atopák má taky :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
1.8.13 13:12

@habina heledˇ. Při druhém těho jsem skončila ve 30 tt ve špitále, slezla mi kůže z obličeje, jak moc mě zasáhl AE rozbouřený oparem. Nakonec do mě a dítěte museli cpát Hepresin vrchem spodem, jelikož jsem už dostávala infekci i do očí a sestupovala po krku dolů.
Moje dcerka AE zdědila ještě ve mě přes placentu.
Další těhotenství jsem byla čistá jak lilie, atopičku mám stejně :lol: Žít se s tím dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek