Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@zoui08 jiný rošt, nebo pěnovou matraci. Dříve jsem si myslela, ze taštičky jsou kvalita a pěna je molitan. Děti ale mají pěnovou matraci za 4 tis. a přijde mi minimálně stejně dobrá, jako moje taštičková za 8 (v jejich posteli jsem strávila dost času, tak mohu porovnat). Je pravda, že tu moji asi částečně zničily skákáním
V cenové relaci 1,5-3 tis. máme matrace na chatě a nemohu je tedy moc doporučit. Oproti té pěnové za 4 (myslím, že Dona z prodejny Matex) je to nebe a dudy.
Děkuji.
Pěnová matrace se na laťkový rošt prý nehodí, protože rošt by musel být pružný. Když rošt není pružný, musí být pružná matrace.. Takhle to všude čtu.
Asi se poohlédnou po jiným roštu ještě. Jen nevím zda to půjde do postele v pohodě, když vyndáme ty latě. Do 4000kc max bych ještě koupila, ale víc investovat nemohu.
@zoui08 já se hned v prvním článku dočetla toto:
"Vhodné řešení pro tento typ roštu jsou proto hlavně pružinové matrace. Levnější alternativou jsou klasické pružinové matrace, komfortnější jsou pak taštičkové matrace.
Tu ale vaše možnosti nekončí. Některé pěnové matrace, hlavně ty hrubší, mohou být uložené i na pevném podkladě - pokud je pěna dostatečně hrubá na to, aby zabezpečila dostatečné pružení. V praxi potom tyto hrubší matrace můžete uložit na pevný i na lamelový rošt."
My máme taštičky na lamelách i na pevném a pěnu na pevném. Ta pěna má teda přes 20 cm. Jen je potřeba sečíst tu měkkost/tvrdost.
@Lucynka_v
Děkuji.
To se ještě na to pořádně podívám.
My nemáme ty rošty dobrý, ty mezery jsou fakt větší než se uvádí.
Zvážím zda rošt nevymenit za lamelový, asi by to celkově bylo lepší a nehrozí, že pod sebou člověk ucítí tvrdé prkna a mezery a pak se asi může jakákoliv matrace?
@zoui08 záleží, jak moc spěcháte, ale ideální je si dát na prodejně vybranou matraci na ten typ roštu, který máte doma, a vyzkoušet. V případě pevného roštu lze zkoušet i na zemi. Nemám osobní zkušenost s lamelama v kombinaci s tenkou matrací, takže neporadím. Myslím, že není úplně reálné cítit prkna, ale ty tlustší matrace jsou z více vrstev, z nichž některé zabezpečují mekkost a jiné zas to, že matrace drží nějaký tvar a člověk se nepropadá. Také může být každá strana jinak tuhá. To lze s úspěchem využít, když dítě povyroste a jedna strana by už byla moc měkká.
@Lucynka_v
Právě spěcháme, dceři se špatně spí.
Teď jsem zase četla diskuze, že ty lamelové rošty jsou na nic. Že je lepší laťkový, což mi máme, ale mají dost ty mezery. Já už jsem z toho jelen. Tak že nevím zda koupit lamelový rošt, nebo přikoupit latě a přidat je, aby byly mezery tak 2cm.
To je zjištění, že i rošt musíme řešit ![]()
My jsme městovesnice, mě pár km akorát jysk a ani nevím, zda se to teď tam dá osobně koupit ![]()
@zoui08 já si dokoupila latě u truhláře na tu tastickovou. Nebo vzít tu vyšší pěnovou, ta ty mezery snese. Jen nesmí být moc tvrdá.