Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Vzhledem k tomu, že tedy sháním nejenom rošty, ale i matrace tak mě zajímá Váš názor. Preferuji tvrdší spání ( né nějak moc, ale spíše tvrdší ) jakou zvolit a v čem se liší latex, pěnové, taštičkové. Jaké máte Vy a podle čeho jste vybírali???
Jak moc rozhoduje výška matrace?
Moc děkuji za názory, L.
my máme pěnové matrace kombinované s kokosovým vláknem. ono po internetu se strašně špatně radí. když jsem byli v matracovém studiu, tak nám říkali, že nejsou moc dobré právě pružinové matrace. ale už si nepamatuji proč. já k nim stejně nemám důvěru…
spíš bych ti poradila zaběhnout do nějakého studia - umí tam i změřit zátěž těla na matraci a podle toho doporučit tu nejvhodnější. my tam strávili výběrem tak 2 hodiny… taky doporučí nejlepší kombinaci s roštem.
já jsem šla do sultánů z IKEA - jsou to pružinové s výškou 28cm). Nejsem zastánce matrací za desetitisíce na celý život. To koupím levnější a můžu je za 7-8 let vyhodit a koupit nové. Navíc před pár lety vyšel v časopise Test test matrací a z ikeácký byly asi třetí.
Ja doporucuji tastickove, mame snad vsechny druhy matraci na ruznych mistech a tyhle jsou nejlepsi, manzel vazi asi 100 kg a uplne si na nich medi..Take jsme pro tochu tvrdsi, ale pohodlne spani.
zaneth píše:
já jsem šla do sultánů z IKEA - jsou to pružinové s výškou 28cm). Nejsem zastánce matrací za desetitisíce na celý život. To koupím levnější a můžu je za 7-8 let vyhodit a koupit nové. Navíc před pár lety vyšel v časopise Test test matrací a z ikeácký byly asi třetí.
Každá matrace i ta za desetitisíce se má jednou za deset let vyhodit. Důkaz začínám cítit na svých zádech - začínají mě bolet, takže taky budu měnit. Máme latexové a byly dobré, teda manžel si nestěžuje dodnes, ale já mám letité problémy se zády, takže jsem citlivější. Teď jsem si do postele dala tvrzený molitan z jiné postele a hned se to zlepšilo, jen mě zase trápí, že si občas přeležím ruku, takže já jsem se zhlédla v jedné pěnové matraci, teď si nevybavím její název a hledat se mi to v tuhle hodinu nechce, ale slibují 3D efekt, nějaká ukrutná novinka, takže teď si jenom udělat čas a zajet do spacího studia, které je zastupuje.
Ad pružiny - u těch je průšvih, že v době, kdy z latexové či pěnové matrace bolí záda tzn.že se životnost chýlí ke konci, tak u pružinové se pérko provrtá směrem vzhůru a to je dost nemilé, ono spát na proleželé matraci se nějakou dobu /v případě nouze i dlouhou/ dá, ale na té, kde vás něco píchá, určitě ne a bohužel občas se to stane i dřív než po doporučené době životnosti ![]()
Ahoj,
tak my jsme zvolili matraci z tzv. líné pěny, jsou to matrace používané v nemocnicích pro dlouhodobé ležáky, no a musím říct že se na nich spí pohádkově, já mám taky záda jak paragraf, a na téhle matraci se spí perfektně.
Denisa
Holky, děkuji za Vaše názory. Pružinové jsem vyloučila, takže mám ve hře buď latex nebo pěnu…uvídím až je ozkouším ve studiu a pak dám vědět pro co jsem se rozhodla.
Teď mě spíš trápí ty ROŠTY, já fakt nevím jestli prkýnka nebo lamely???
My máme nějakou tu polyuretanovou pěnu… Je to ze Studia zdravého spaní, ale už nevím, jaká je to přesně matrace… Spí se na nich perfektně, manžel chtěl původně tvrdou a nakonec máme oba střední a je spokojený i on…
My jsme tam strávili poměrně dost času, pán se nám fakt věnoval, povídal nám o matracích, my jsme si lehali, zkoušeli a nakonec vybrali
Podle mě každému vyhovuje něco jiného, takže to chce si poležet a uvidíte…
Když nám říkal o těch matracích, tak třeba některé matrace byly lepší, když spíš na zádech, některé zase když spíš na boku…
Rošty máme obyč. a pochybuju, že by se nám na lamelách mohlo spát ještě o něco líp… Ta matrace je celkem vysoká a ten různý „odpor“ zajiští právě různě tvrdé zóny té matrace…
Dotaz je sice sztrašího data, ale vzhledem k tomu, že jsme taky vybírali matrace (a starávili jsme s tím o pravdu hodně času) tak můžu doporučit následující stránky www.kingkoil.cz
kdo trochu cestuje tak ví o jaké matrace se jedná - pro ty co neznají, tak se jedná o americké matrace hodně vysoké kvalita a právě že jsou často v hotelích (4 a 5 ti hvězdičkových).
A k dotazu, také jsme řešili jaký typ matrace - a nakonec vyhrály s taštičkovými pružinami (pro pohodlnější spánek a také lépe větrají oproti pěnovým maztracím - to je docela zásadní, vzhledem k tomu že spánkem strávíme třetinu života…
pokračování příště, malá se mi vzbudila…
Chtěl bych vidět ten test, kde Ikea matrace byli na třetím místě. Měl jsem zkušenost a už nikdy více. 2 roky je mám doma a jsou absolutně proleželé (upozorňuji, že jsem si nekoupoval ty nejlevnější, ale naopak). Navíc jsem psal do českého dtestu a matrace na českém trhu nikdy netestovali
. Pouze němci to dělají, ale prý testují matrace, které u nás na trhu nejsou k dostání. Doporučuji navštívit nějaký specializovaný obchod a tam si nechat poradit.
Zdravím,
ono je to těžko s dobrým výběrem. Z mé zkušenosti, kdy jsme nějakou dobu na matracích z Ikei spala tak to bylo úplně v pohodě..neproleželo se to nic.. Když jsem je po nějaké době měnili a koupili s z líné pěny tak se jedna během krátké doby proležela, ale druhá stále drží. Podle mě to je jak se vším. Záleží na jaký člověk narazí zrovna výrobek. Možná to ani nemusí být plně tou společností od které to je. Když jsme tak u těch společností? Nemáte někdo nějaký tip, kde bych se mohla kouknout po nějaké nové? Děkuji za odpověď
Z.
No vidím, že tady ta debata žije
už jsem našla.. kdyby měl někdo zájem o sdílení tak na http://www.slumberland.cz/ celkem pěkný výběr
Prosím doporučil by mi někdo nějakou dobrou taštičkovou/pružinovou matraci pro 13 léte dítě, s váhou 48kg? máme laťkový rošt, mezery mezi laťemi 9,5cm. Matrace 90×200cm.
Cena kolem 3000kč.
Mohu pouze objednat přes net. Ale je jich tolik, že absolutně nevím. a matraci za 5000kc a víc není. Děkuji ![]()
@zoui08 nejsou ty mezery na tastickovou moc velke? Ja kvuli ni nechala udelat rost s mensimi mezerami.
No právě všude píšou že ty mezery mají být kolem 4cm a tak jsem změřila u nás a je to 9,5cm tak já nevím jestli to bude špatný.
Co by jste mi poradila?