Přítel cizinec a matrika 2011

569
10.9.11 17:15

"MATRIKA 2011"

Ahoj Holky!!
Chtěla jsem se zeptat jestli nevíte kdy jít na matriku k vůli uznání otcovství a jmen,můj přítel je cizinec příjmení chcem dítěti dát po něm máte někdo s tímhle zkušenosti? Co je potřeba vzít s sebou na Matriku? Slyšela jsem že budeme potřebovat tlumočníka jelikož přítel nemluví česky je to pravda?
Opravdu se v tom nevyznám :nevim: !!!
Předem děkuji za rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
10.9.11 18:36

doporučuji se zeptat na matrice. Pro čechy platí, vzít s sebou RL obou rodičů a OP, ale co platí pro cizince - možná než na matriku bych dotaz poslala na ministerstvo - obávám se, že na matrice by to taky nemuseli vědět, nebo nevěděli přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
10.9.11 20:03

Zeptej se na prislusne matrice. My jsme vziti a tak stacilo az po porodu prijit s RL a my oba jen obcanky. Tlumocnik nebyl treba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprihlasena werryjane
10.9.11 21:13

Ja si myslim, ze tlumocnik nebude potreba, to si podle me nekdo spatne vylozil napis na brnenske zvlastni matrice, kde je napsany, ze urednim jazykem je cestina a ze pokud nerozumi, tak si maji dovest tlumocnika.. Myslim, ze opravdu staci jen prukaz totoznosti, mozna soudne prelozeny rodny list pritele nebo jeho ekvivalent, tezko rict.. muj pritel je taky cizinec, ale tim, ze se mala narodila ve Finsku, tak jsme to vyridili tady a v Brne pouze zazadali o cesky RL (mala ma dvoji obcanstvi), uz jsme nemuseli potvrzovat otcovstvi a jmeno atd.

• Citovat
  • Upravit
620
14.10.11 19:33
kristynka46 píše:
Ahoj Holky!!
Chtěla jsem se zeptat jestli nevíte kdy jít na matriku k vůli uznání otcovství a jmen,můj přítel je cizinec příjmení chcem dítěti dát po něm máte někdo s tímhle zkušenosti? Co je potřeba vzít s sebou na Matriku? Slyšela jsem že budeme potřebovat tlumočníka jelikož přítel nemluví česky je to pravda?
Opravdu se v tom nevyznám :nevim: !!!
Předem děkuji za rady :-)

ahojky, tlumočníka si myslím mít nemusíte a na matriku jděte hned z porodnice,můj exmanžel je také cizinec, ale mluví česky…vyřizovali jsme na matrice jen občanství, protože jméno jsme měli stejné… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí