Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Stále nejsme rozhodnuti pro jméno, tak čerpám rady. Zatím se docela shodneme na Matyldě, Klementýna zavrhnuta, všichni by ji zdrobnovali. Berta se nehodí k druhému dítěti, Luizu nechce manžel, Malvína taky bude zdrobnovaná… Ještě napadla Líza. Co myslíte vy? Prosím anonym, rodina neví o pohlavi
Já se hrozně přimlouvám za Malvínu - mě se to jméno strašně líbí, bohužel u muže neprošlo. Vždyt i Malvínka bude krásný. A myslím si, že i Lízu budou zdrobnovat a Lízinka, no nevím u nás to vždy byla šikoro daleko koza.
Tak Malvínu nebo Matyldu (má kamarádka a říkají ji Máťo). ![]()
@Doe_Jane píše:
můžu si psát kde chci, co ti je do toho? zkus mě méně sledovat a více se věnovat svým věcem
zakřičela potrefená husa
![]()
Za mě Matylda, líbí se mi moc, měla jsem v užším výběru. Děs a hrůzu si představuji jinak
.
Lízu bych nedávala. Většinou se používá/la jako ne zrovna hezká zkrácenina Elišky.
Matyldu a Malvínu jsme taky měli na seznamu.
A zkracovat budou všechny jména. Jediná co se „nechávají“ v plném tvaru jsou. Eva, Dana, Hana, Anna.. A ty se zas často zdrobňují i v dospělosti
@Anonymní píše:
Díky za ty názory které jsou tematicke. Vede ta Matylda, Malvinu manžel moc nechce, já jsem na vazkach. Druhé dítě je Hubert a prosím bez rypani
tak jestli máš Huberta tak to dej klidně Matyldu, to je fuk
ladí to k sobě
@Anonymní píše:
Díky za ty názory které jsou tematicke. Vede ta Matylda, Malvinu manžel moc nechce, já jsem na vazkach. Druhé dítě je Hubert a prosím bez rypani
Tak k Hubertovi by se hodila Alberta a říkali by jste jí Berto.
@Anonymní píše:
Malvína je krásné jméno
Ale co nechápu, proč ho lidi nesmí zdrobňovat? To budou dělat stejně u každého jména, u Lízy určitě. A proč dvě jména?
@sladke-mameni myslim, ze zakladatelka v nadpise myslela Matylda nebo Líza.
Mě se líbila ta Luisa, co třeba Darja nebo Vanda, minimálně tu DArju by vám nikdo nezdrobnoval ![]()
Matylda je hezčí než Líza, jméno Líza je opravdu spíš pro kočku nebo kozu, nebo mi to zní jako jméno služky z dřívější doby…
Nechcete zdrobňovat, myslíte, že nikdo nebude říkat Líze Lízinko? Nelíbí se mi to, je to tak pro kozu nebo kočku. Matylda není špatná ![]()
@Anonymní píše:
Stále nejsme rozhodnuti pro jméno, tak čerpám rady. Zatím se docela shodneme na Matyldě, Klementýna zavrhnuta, všichni by ji zdrobnovali. Berta se nehodí k druhému dítěti, Luizu nechce manžel, Malvína taky bude zdrobnovaná… Ještě napadla Líza. Co myslíte vy? Prosím anonym, rodina neví o pohlavi
Za mě Bertu, má prababička byla Albertýna a já ji chtěla, ale neprošla, manžel nechtěl.
A Berta a Hubert jsou v pohodě.