Matylda, nebo Líza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16953
18.12.17 17:16
@Anonymní píše:
Stále nejsme rozhodnuti pro jméno, tak čerpám rady. Zatím se docela shodneme na Matyldě, Klementýna zavrhnuta, všichni by ji zdrobnovali. Berta se nehodí k druhému dítěti, Luizu nechce manžel, Malvína taky bude zdrobnovaná… Ještě napadla Líza. Co myslíte vy? Prosím anonym, rodina neví o pohlavi

Já se hrozně přimlouvám za Malvínu - mě se to jméno strašně líbí, bohužel u muže neprošlo. Vždyt i Malvínka bude krásný. A myslím si, že i Lízu budou zdrobnovat a Lízinka, no nevím u nás to vždy byla šikoro daleko koza.

Tak Malvínu nebo Matyldu (má kamarádka a říkají ji Máťo). :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
18.12.17 17:16
@kalitka píše:
@Doe_Jane :palec: a tvoje komentare u denicku a podobne jsou taky odpovědi na nazory? Spis se vrat ty do reality..a ten krasny zivot si uzivej. Pa

můžu si psát kde chci, co ti je do toho? zkus mě méně sledovat a více se věnovat svým věcem :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
567
18.12.17 17:23
@Doe_Jane píše:
můžu si psát kde chci, co ti je do toho? zkus mě méně sledovat a více se věnovat svým věcem :mrgreen:

zakřičela potrefená husa ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
18.12.17 17:25

Za mě Matylda, líbí se mi moc, měla jsem v užším výběru. Děs a hrůzu si představuji jinak :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
18.12.17 17:25

Lízu bych nedávala. Většinou se používá/la jako ne zrovna hezká zkrácenina Elišky.

Matyldu a Malvínu jsme taky měli na seznamu.
A zkracovat budou všechny jména. Jediná co se „nechávají“ v plném tvaru jsou. Eva, Dana, Hana, Anna.. A ty se zas často zdrobňují i v dospělosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
18.12.17 17:28
@Anonymní píše:
Díky za ty názory které jsou tematicke :palec:. Vede ta Matylda, Malvinu manžel moc nechce, já jsem na vazkach. Druhé dítě je Hubert a prosím bez rypani :jazyk:

tak jestli máš Huberta tak to dej klidně Matyldu, to je fuk :mrgreen: ladí to k sobě

• Citovat
  • Upravit
23966
18.12.17 17:28
@Anonymní píše:
Díky za ty názory které jsou tematicke :palec:. Vede ta Matylda, Malvinu manžel moc nechce, já jsem na vazkach. Druhé dítě je Hubert a prosím bez rypani :jazyk:

Tak k Hubertovi by se hodila Alberta a říkali by jste jí Berto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1805
18.12.17 17:39
@Anonymní píše:

Malvína je krásné jméno :srdce: Ale co nechápu, proč ho lidi nesmí zdrobňovat? To budou dělat stejně u každého jména, u Lízy určitě. A proč dvě jména?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
18.12.17 17:44

@sladke-mameni myslim, ze zakladatelka v nadpise myslela Matylda nebo Líza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
18.12.17 17:45

Mě se líbila ta Luisa, co třeba Darja nebo Vanda, minimálně tu DArju by vám nikdo nezdrobnoval :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
18.12.17 17:47

A nevím proč ale k Hubertovi by se mi hodila Františka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15240
18.12.17 17:54

Matylda je hezčí než Líza, jméno Líza je opravdu spíš pro kočku nebo kozu, nebo mi to zní jako jméno služky z dřívější doby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12603
18.12.17 17:55

Z těch dvou rozhodně spíše Matylda, Líza se mi nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
18.12.17 18:17

Nechcete zdrobňovat, myslíte, že nikdo nebude říkat Líze Lízinko? Nelíbí se mi to, je to tak pro kozu nebo kočku. Matylda není špatná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
18.12.17 18:32
@Anonymní píše:
Stále nejsme rozhodnuti pro jméno, tak čerpám rady. Zatím se docela shodneme na Matyldě, Klementýna zavrhnuta, všichni by ji zdrobnovali. Berta se nehodí k druhému dítěti, Luizu nechce manžel, Malvína taky bude zdrobnovaná… Ještě napadla Líza. Co myslíte vy? Prosím anonym, rodina neví o pohlavi

Za mě Bertu, má prababička byla Albertýna a já ji chtěla, ale neprošla, manžel nechtěl.
A Berta a Hubert jsou v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko