Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Segra ma 3,5 letou holcicku a vybrala si toho Thomase a ty?
Ja mam z toho trosku spatna svedomi,protoze ona chtela Rodi a ja jsem ji premluvila na Cybex
Ja ji uvidim v patek tak jsem zvedava.
Lino, nemusíš mít špatné svědomí… zrovna včera jsme na rodině na autosedačkách řešili jaký je rozdíl mezi Rodi a Cybex a která je lepší a Cybex z toho vyšel výborně
Polstrování potahů mají úplně stejné, délku i šířku sedáku taky a Cybex má lepší tu hlavovou opěrku a podložku na nožičky jo a taky lepší potahy…
Já mám Neilse a Kuba má 3 roky a 3 měsíce a musí do ní ještě trošku dorůst…
Takže Cybex je výborná volba ![]()
Zuzka
Zuzko diky ani nevis jaks me potesila
Tak at dobre slouzi.Preju hezkyden
Pokud je Cybex podle 44/04 je to v pořádku, jen pak nechápu proč měli na svém webu napsáno 44/03.
Dotaz na šťastné majitelky. Smí se ta sedačka podle návodu podrazit a tím uměnit úhel mezi sedadlem a opěradlem jako to umí Maxi Cosi Rodi XP?
Pajdal, tohle Cybex neumí, umí to jenom Rodi díky přítlačné liště, na polohování je tam ta opěrka hlavy a je to dostačující, vhledem k tomu, že sedadla v autě nejsou úplně kolmá..... To, že nemá Cybex přítlačnou lištu je jediné, co mi na ni vadí. Jinak je ve všech ohledech skvělá ![]()
Rodi XP je OK, ale nejde do všech aut, je potřeba to vyzkoušet.
Opravdu polohovací je Recaro Start.
To polohování je dobré pokud jsou opěradla v autě svislá (Škodovky a obecně menší auta) a dítě usíná. Pak se obvykle zhroutí hlavou až na kolena.
Musim potvrdit, ze Cybex je momentalne nejlepsi „kousek“ na trhu co do funkcnosti a bezpecnosti hned vedle Maxi Cosi a Romer
co se tyka polstrovani (a tvrdosti), tak je na tom uplne stejne (co se pohodli pro ditko tyce) jako Rodi XP a Kid
Jedina sedacka, ktera ma mene polstrovani je Romer VIP
A co se tyka normy u Cybexu, tak je schvalena dle ECE R44/04 !!!!
(tady si to muzes precist: http://www.babycare.cz/…ts/zbozi.php?…)
motate tady dve veci dohromady - pak je tu v tech informacich peknej bordel:)
Rodi XP (15-36kg) nema zadnou pritlacnou listu, tu ma Priori XP (9-18)
Rodi jen sedi na takove plastove desce - comfort base, ktera je stejne temer naprd, polohovani na ni je minimalni a k posunu sedacky na sedadle nedochazi ani u sedacek bez teto desky…
ani to moc dobre nejde, kdyz se dite pripouta a sedi v sedacce a je zatizena min. 15kg..
Rodi XP je jedna z mála sedaček, které umožňují aspoň trochu upravit sklon opěradla. V tom je vyjímečná. Poloha by se měla nastavit před jízdou, opravdu málokdo má na to, aby zvedal sedačku i s dítětem jednou rukou. Pás není problém, protože volně prochází vodítky.
Pajdal píše:
Rodi XP je jedna z mála sedaček, které umožňují aspoň trochu upravit sklon opěradla. V tom je vyjímečná. Poloha by se měla nastavit před jízdou, opravdu málokdo má na to, aby zvedal sedačku i s dítětem jednou rukou. Pás není problém, protože volně prochází vodítky.
fakt jen trochu:o(
pouzivame ji obcas uplne bez desky a to napolohovani je pak vetsi:o)))
Bez té desky musí býýt sedačka opřená celou plochou zad o opěradlo jako ostatní sedačky.
Existuje jedno řešení jak upravit ještě více sklon opěradla. V zakladové desce vyříznout sloupky, které zamezují posunutí do třetí polohy. V prvních seriích to tak bylo přímo od výrobce, pak se ta poloha zrušila. Problém nebyl z hlediska bezpečnosti dítěte. Ta třetí poloha by se měla používat max do 25 kg.
Pajdal píše:
Bez té desky musí býýt sedačka opřená celou plochou zad o opěradlo jako ostatní sedačky.
Existuje jedno řešení jak upravit ještě více sklon opěradla. V zakladové desce vyříznout sloupky, které zamezují posunutí do třetí polohy. V prvních seriích to tak bylo přímo od výrobce, pak se ta poloha zrušila. Problém nebyl z hlediska bezpečnosti dítěte. Ta třetí poloha by se měla používat max do 25 kg.
musim rict, zes me dostal:o)
![]()
![]()
To vyzkousim:o)))