Mazání zadečku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2852
25.1.17 10:07

Já mazala rybilkou, když se dítě oprudilo, tak imazolem. Červený zadeček může mít i z vlhčených ubrousků, nebo nedostatečného vytření do sucha po přebalení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
25.1.17 10:08

Nam dali v porodce lenienzku 8o..ale doma mazem sudokremem fakt ve velky vrstve…a ani jednen z deti nemely problemy..naopak kdyz mazu rybilkou a nejaky flicek naskoci (z me stravy..)tak to nemizi a sudokremem vetsinou hned zmizi.:.my uz to doma pouzivame na vse..pokud vadi 8o tak tu rybilku, na starsi sme meli i aviril..bepantem mi teda taky nevyhovuje…a jeste obcas maznu kremem, co jsem na bradavky (purelan)je na hojeni a musim rict ze super…toho sudokremu fakt zkus vetsi vrstvu;-)…a nedelej si hlavu z nejaky sestry urcite nesedi na emiminu ;-) Gratuluju k miminku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36720
25.1.17 10:11

Od narození jedině modrá indulona :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
25.1.17 10:21

Také hlasuji pro Rybilku - byla nejlepší. Bepanten je drahý a Sudocrem má zas strašně fuj složení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
25.1.17 10:25

Nám v porodnici taky dávali nějakou srágoru od hippu, malá se hned osypala, naštěstí jsem měla sebou vzorek sudocreamu, namazala jsem a dobrý, vždycky když jsem malou přebalovala sama, mazala jsem sudcreamem. On má v sobě zinek, ten hojí kůži a hlavně je to bariérová mastička, takže tu pokožku chrání když mimčo čůrá, tak to ochrání ty postižený části kůže.

Myslím že dětská sestra nesedí na miminu, má jinou práci, ale drž se, některý exempláře stojí za to… mě nějaká nová sestra nechtěla dát malou na pokoj, páč jsem nebyla poučená jak se o ní mám starat, vůbec nevadilo že mám už jednu dceru doma :mrgreen: :mrgreen: prý až bude čas, tak mě poučí a malou mi dá… no celkem jsme se s holčinou na pokoji pobavily, ona si prošla tím samým, ta měla třetí :mrgreen: :mrgreen:, ale tak člověk to bere že mají nějaký protokol který musí splnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
25.1.17 10:40

@medunka23 Upřímně, nějaký jejich protokol by mi byl ukradený, já jsem zákonný zástupce toho dítěte a tedy mi ona nebude určovat, kdy se o něj budu starat…

A jinak jsem nemazala ničím, nemyslím, že je nutné furt ty děti něčím patlat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.17 10:41

Maminky děkuju moc, asi půjdu do té rybilky, vyzkouším a uvidím, jak na ní bude malá reagovat, zaujalo mě to, že je bez konzervantů a parfemace, díky moc.

• Citovat
  • Upravit
9719
25.1.17 10:48

My fasovali v nemocnici mast leniens, používala jsem pak i dlouho doma, ale měli jsme doma v záloze i rybilku, bepanten a sudocrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.17 10:55

Já jsem používala bepanthen extra a super, sudocrem vysušuje, takže ten jen když se něco vyrazí. Ale pokud se malé dělají pupínky tak to vůbec nemusí být krémem, ale třeba i vlhčenými ubrousky..každopádně každému mimču vyhovuje něco jiného- vyzkoušela jsem x přípravků včetně rybilky, weledy, biodermy, mastičky z dm a vždy se ráda vrátím k drahému bepanthenu..jako dobrou alternativu a levnou vidím mastičku z dm (stojí cca čtvrtinu co bepanthen).. u té rybilky mi přišlo, že neudělá ochranou vrstvičku :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
25.1.17 11:02

Už u druhého dítka Bepanthen. Nikdy žádné potíže. Mažu po každém přebalení zadeček a třísla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30951
25.1.17 11:26

Pouzivam Weledu, ale mame latkove plenky, tak mazu jen vyjimecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
25.1.17 11:50

Kazdemu ditku vyhovuje jiny krem, chce to zkouset :nevim:
ja nedam dopustit na SOS od nivey, je bajecny. pri opruzeni pak imazol.
a hlavne dite neutirat temi silenymi vlhcenymi ubrousky, ale omyvat pod vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
25.1.17 12:08

@j.a.n.i1 já to neřešila, byla jsem po sekci a v okamžiku kdy jsen jí viděla, tak jsem hned odhadla, že je taková akurátní, rodila jsem v červenci, kdy porodnice praskala ve švech a všichni tam lítali jak namydlení, tak jsm prostě malou dostala o 2 hodiny později. Nicméně mě to pobavilo, potom jsem zjistila, že tam není ani měsíc, tak to prostě všechno dodržovala. Ale pro prvorodičky si myslím že byla poklad, u první mi jen ukázali co má na sobě a nazdar a když jsem šla poprvý přebalovat, tak jsem na tu plínu čučela jak jí vlastně mám dát :mrgreen: :mrgreen: nicméně mi to vyhovovalo, co jsem potřebovala vědět, na to jsem se vždycky zeptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
25.1.17 13:14

Ahoj,
taky byl u nás s opruzeninou chvíli boj, ale nakonec se mi stejně osvědčilo, častěji přebalovat, mýt zadeček jen čistou vodou a hlavně větrat co to jde.
Malá má za chvíli tři měsíce a zadeček ničím nepatlám a je úplně v pohodě. Třeba i čistící ubrousky některá miminka hodně dráždí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí