Mazání zadečku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
176
8.7.05 15:26

Mazání zadečku

Ahoj maminky,
chtěla bych se vás zpetat, kdy jste vašim broučkům přestaly mazat prdýlky po výměně plínky?
Mám 8 měsíční holčičku a pořád mažu Rybilkou, kdežto třeba kamarádka má stejně starou holčičku a dávno už jí nemaže.
Jak jste(nebo byli) na tom vy?
Musím dodat, že prdýlka se jí neopruzuje (jen 1× při průjmu).
Díky za vaše odpovědi
Vichy a Nikolka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
966
8.7.05 15:37

Nazdárek. Já teda mažu pořád, i když už mnohem méně často. Většinou po vykakání jo (někdy vynechám) a pokaždé na noc.

Makýš a Vendy (skoro 14m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
8.7.05 15:52

Ahojky,
našemu Matýskovi je 16 měsíců a mažu pravidelně na noc a přes den jenom když se třeba vzbudí a má nadělení v plínce :D , tak potom namažu. Když byl malý, tak jsem používala Bepanthen, teď máme modrou indulonu. Opruzeniny nikdy neměl.
 Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
8.7.05 16:32

ahojky

já mažu večer a občas i přes den - už od narození… už v porodnici říkali, že když není problém tak to nepřehánět.o)))

Markéta a Michal 4,5 měsíce
(jo a zatím kadí tak 4-5× za den - abyste si třeba nemysleli že není pokakanej proto nemažu - nemažu protože když nemá červenou prcku tak proč? , Když jo tak to máznu.o)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
8.7.05 16:50

Já jsem taky mazala, když to bylo potřeba. U malého miminka častěji, jak rostlo tak míň a míň a právě jenom, když se mi zdálo, že by to trochu chtělo. Nenapadlo mě, že se to má dělat do určitýho věku :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
8.7.05 18:43

Ahojky,
já se přistihla, že vlastně už vůbec nemažu :D Nikdy jsem moc nemazala, když pominu asi první měsíc a pár dnů, kdy se mi oprudila po jedněch čistících ubrouskách (než mi to došlo!). Bephanthen vytáhnu jen když je někde něco červenýho a naposledy to bylo v podpaždí 8O Myslím, že pokud mimčo není opruzený, tak je zbytečný ho mazat.

Mimochodem dcera je a hlavně byla velký posránek-ze začátku kadila tak 6× za den a vydrželo jí to dost dlouho. Teď už jen tak dvakrát denně, ale zase nepřehlédnutelně tlačí :wink:

Jana + Kačenka za týden 7m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
8.7.05 18:48

Ahoj,
nikdy jsem nemazala a to jsem měla velkou kadilku 6×-8× denně cca do 6M a nikdy ani náznak opruzelin. Je pravdou, že jednorázové plenky měním dosti často, koupu jen v čisté vodě a nemažu ani tělíčko. Všechny nakoupené krémy a olejíčky jsem vymazala na sebe. Myslím, že když není důvod, tak je mazání zbytečné.
E. 2r + 28tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
8.7.05 19:12

Ahoj,
taky mažu jenom po bobku a na noc.
Občas se nám zadaří a máme červenější zadeček i po čůrání a tak to máznu i tehdy. Záleží na Tobě - když je zadeček v pohodě, tak není potřeba nic řešit… :D
Pavla+Terka (15m)+Sárka 2,5 roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
8.7.05 20:06

Ahoj, memu synovi je skoro 8m. Zadecek jsem mu namazala vsehovsudy tak 2× , kdyz jsem mela pocit, ze je cervenejsi a nikdy jsem nemela pocit, ze to pomohlo. My pri kazdem prebalovani umejeme oblast v plenkach vodou a vysusime. Vzivote nebyl Vitek opruzely a to ma atop. ekzem a jinak cele telicko mazeme a mazeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.7.05 21:44

Přesně tak je to i u nás. Dětská doktorka mi říkala, že pod jednorázovky se mazat nemá - pokud není opruzenina. Na ty malá naštěstí netrpí.
Bepíkem mažem pod koleny, tam je opruz. pořád (mám takovou tlusťošku s faldama všude).

Jana12 píše:
Ahojky,
já se přistihla, že vlastně už vůbec nemažu :D Nikdy jsem moc nemazala, když pominu asi první měsíc a pár dnů, kdy se mi oprudila po jedněch čistících ubrouskách (než mi to došlo!). Bephanthen vytáhnu jen když je někde něco červenýho a naposledy to bylo v podpaždí 8O Myslím, že pokud mimčo není opruzený, tak je zbytečný ho mazat.

Mimochodem dcera je a hlavně byla velký posránek-ze začátku kadila tak 6× za den a vydrželo jí to dost dlouho. Teď už jen tak dvakrát denně, ale zase nepřehlédnutelně tlačí :wink:

Jana + Kačenka za týden 7m
  • Citovat
  • Upravit
mia
9.7.05 00:12

Zdravím,

taky se hlésím k „nemazalkám“ mažu Weledou jen na noc, protože v noci nepřebaluju a nepřebalovala jsem ani když byl mrňousek.
A přes den jen když se mi prdelka úplně nelíbí, hodně často větráme bez plíny.
Když se asi dvakrát udělala červená skvrnka vyléčila se do dalšího přebalování Bepanthenem, ale to bylo od špatně nasazený gumičky, jinak opruzenej byl jen jednou po použití nových vlhkáčů , ty se vyhodili a zadek druhý den ok.

Mia a Max 5měs.

• Citovat
  • Upravit
461
18.7.05 12:52

Ahoj holky,

nevím jestli to je správně, ale mažu vždycky,když si myslím, že se malý pokaká :-). Aby se mu to nedostalo přímo na kůži, ale na tu ochrannou vrstvu krému, jde to pak i dobře utřít. Jinak ale mažeme teda velmi zřídka. Problém je spíš v tom, že se mu vůbec nechce na nočník, tak snad si to někdy rozmyslí. Zatím to jen zkoušíme.
 Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.17 09:58

Maminky, poradíte, čím mazat zadeček novorozence? V porodnici nám doporučili bepanthen nebo sudocrem, ale nám moc nevyhovuje, malé se dělají pupínky, sestra mě,,sjela,,že to mažu málo a bla bla bla, vubec jí nazajímá, že má z toho vyrážku nebo co to je? Raději anonymě, protože jsem sále v porodnici, malá má ke všemu žloutenku, tak si tu pobudeme ještě. Nechci, aby mě,,vyhmátla,,nějaká sestra z oddělení. :( Díky.

• Citovat
  • Upravit
10631
25.1.17 10:05

Máme Rybilku a spokojenost. Teď teda už nekupuju přímo Rybilku, ale v Dr. Max mají rybí mast proti opruzeninám, přímo tu jejich značku a je to srovnatelné s Rybilkou.
Tak vyzkoušej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
25.1.17 10:07

Zdravím, já mazala malou od malička Rybilkou, nikdy nebyl problém s vyrážkou nebo tak. Sudocrem ani Bepanthen jsme nepoužívali, protože je drahý a nevím, ten Sudocrem, to balení, jak do toho šmatlat těma prstama, no, nevim, příde mi to nehygienický. Rybilka moc nestojí a balení vydrží docela dlouho, protože stačí malá vrstva.Je i bez konzervantů, takže myslím, že i vhodná pro novorozence. Navíc není parmémovaná, takže nepodráždí pokožku. Mi s ní máme jen ty nejlepší zkušenosti.
Přeju, at se malé daří dobře, aby vás co nejdřív pustili z porodnice domů. :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure