Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat, jaké máte zkušenosti s reakcemi po očkování u svých dětiček. Našemu malému jsem schválně koupila hexavakcínu /Infanrix hexa/, abych mu omezila trápení s pícháním a taky snížila pravděpodobnost nějakých reakcí po aplikaci. Přesto měl po první i druhé dávce teplotu skoro 39st. Vím, že to není žádná vzácnost a takové i jiné reakce bývají, přesto by mě zajímalo, jestli to tak bude pokaždé nebo u těch dalších už by to mohlo proběhnout v klidu.
Díky za vaše odpovědi.
Ahoj,
tak před 2 hodinama jsme přišli z nemocnice, kde jsme dostali 3 dávku hexavakcíny. Po prvním očkování (kde jsme asi čtvrt minuty plakali a to spíš z úleku) jsme měli 38,2 st.C, což byla veškerá reakce na očkování. Při druhém očkování jsme ani nepípli a reakce ani teplota vůbec žádná a dneska opět bez pláče a uvidíme večer.
Když jsem ale dnes viděla ty uplakané (některé doslova řvoucí) miminka v čekárně, jsem ráda, že jsme do syna investovali. Představa, že tak pláče mě děsí.
Přeji Vám klidné reakce a všem novorozeňátkům, ať od příštího roku schválí hexavakcínu pro všechny mimi bez vyjímky
Ahoj, no u nás to je horor po každém očkování. Malej má pokaždé horečky třeba i tři dny a hlavně tetanovky nám nedělají dobře- po nich měl na nožičce tvrdou bouli až do černa. Tak to zjistili, že je alergický na tetanus. Teď po píchnutí žloutenky do nohy měl opět horečky a ještě ke všemu se osypal jak neštovicema, ale nakonec to bude reakce na Nurofen, který obsahuje brufen. Teď nám je 10. m. a v roce máme jít na tu šetrnější injekci. Tak jsem zvědavá, jestli mu bude lépe. Tak hlavu vzhůru! monýsek
Ahoj, my jsme už po očkování hexa vakcínou a malá byla úplně OK, ani nebrečela při vpichu, a poté neměla ani horečky, jen takovou mini bouličku v místě vpichu.
všem dětičkám očkování v poho.
jo a ještě jsem si vzpoměla na kamošku, taky měla hexa vakcínu a první vpich byl naprosto v pořádku, po druhé chudáček málem omdlel a teplotoval a u třetí zase naprosto v pohodě, tak fakt nevím na čem to závisí ![]()
Tak pá
Lenka
Ahoj,
my jsme po první dávce infanrix hexa byly naprosto bez reakce - jen Kačka měla v místě vpichu bouličku, ale po druhé jsme měly 2 dny teplotu přes 38. Třetí dávka nás ještě čeká, tak uvidíme ![]()
Anera a Kačka
Tak „my“ měli také hexa a první dávka byla úplně v pohodě takže jsme v den druhé dávky v klidu naplánovali výlet a vše bylo zas dobré, tedy žádné změny proti normálu, podruhé po vpichu dokonce ani nemukl, na třetí jdem za týden. A pro pobavení, k očkování jsme postali delfínka, placatou umělohmotnou hračku, a je to ta nejoblíbenější kousací hračka co má, aby ne za tu cenu ![]()
Mia a Max 5měs.
V pondělí jsme byli na první vakcíně (koupili jsme si Infanrix hexa) a byly jsme bez reakce.
Iva + Eliška 3,5m