Mazová zátka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
11.5.21 19:45

Mazova zatka?

Dobry vecer. Mam dve deti. Pravidelne malym cistim usi, starsi kluk ma vzdy spinavou tycinku, mala dcera nikdy. Vzdy ma uplne cistou. Dneska po koupeli strasne plakala a strkala si prst to ouska. Posvitila jsem do nej a videla v uchu vodu. Tu jsem odstranila, jeste jednou jsem koukla do ucha a vzadu ma takovou zlutou nahromadenou zatku, pres cele steny. Uplne jsem se zdesila :( nemate s tim nekdo zkusenost? Ciste usni tycinky ale vzadu nahromadene.. Ousko ma vetsinou suche, po dnesku jsem strikla Akustone. Nejsem ta, co by kvuli malickostem volala dr ale u tohoto si nejsem moc jista, budu strikat do ucha pravidelne.. Na kontrolu jdeme za mesic, myslite ze nemusim pllasit a staci to dr ukazat pak? Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8654
11.5.21 20:04

Uchošťoury jsou na nic, používám je na čištění ucha jako takového, zahybu je tam víc než dost. Ale úplně dovnitř se to strkat nemá, jen na kraj zvukovodu a kroužit, netlacit dovnitř. Použít případně sprej. Takto mi to.bylo vysvětleno na ORL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
11.5.21 20:49

Tyčinkami nečistím uši uvnitř ani sobě, natož dětem… Uši se mají jenom otírat na kraji, popřípadě maz rozpustit v oleji - na to jsou ty ušní spreje, tyčinky jen na zevní ucho… Je klidně možný, žes jí ten maz nastrkala do hloubky a má to ouško ucpané. Takže buď dál ten sprej nebo rovnou ORL, ale pokud se rozhodneš pro návštěvu, asi bych nečekala, ta kontrola za měsíc se vám prostě jen posune :kytka: Nebo jestli na to máš nervy, tak počkat, co to udělá, jestli nebude plakat, chytat se za ouško, jestli uslyší normálně i slabé zvuky… A začít čistit tak, jak se má - tak, abys maz nezastrkávala stále hlouběji a hlouběji :kytka: Já bych tedy šla a nečekala bych, sama totiž vím, jak to umí být nepříjemné, až bolestivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.21 20:50

@Midaku no snazim se, u kluka vse ok, u holky je to opravdu tak, ze tycinka uplne cista a kdyz posvitim do ucha tak jakoby se to vzadu hromadilo :,( myslite si, ze by stacilo zatim jen strikat do ouska a doktorka aby to videla za ten mesic? Dekuji

• Citovat
  • Upravit
11113
11.5.21 21:18
@Anonymní píše:
@Midaku no snazim se, u kluka vse ok, u holky je to opravdu tak, ze tycinka uplne cista a kdyz posvitim do ucha tak jakoby se to vzadu hromadilo :,( myslite si, ze by stacilo zatim jen strikat do ouska a doktorka aby to videla za ten mesic? Dekuji

A co tam zítra aspoň zavolat a domluvit se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13744
11.5.21 22:07

Normálně bych jí tam stříkla ten čisticí sprej, olejíček nebo peroxid vodíku a postupně se to snažila vyčistit. Doktora bych s tím nezatěžovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30744
11.5.21 22:14

Tak ja jsem z tech, co by s tim klidne na ORL sli. Ja a syn mame atypicky tvarovany zvukovod, trpime na zatky v usich a mame doporuceno co 2 roky preventivne chodit na ORL na vycisteni. Konkretne ja s tim mela uz nekolikrat polizanici, kdy se dostala spinava voda pod tu zatku, jednou jsem musela dokonce navstivit pohotovost v zahranici :zed: (podcenila jsem prevenci…). V detsvi mi to zkazilo dovolenou u more. Boli to pak jak zuby…, co krok, to vystrel bolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí