Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Neschopenku ukonci doktor k tomu 20 kdyz 21 nastupujete na MD.. Ma pracak se hlasit neni potřeba, pojisteni platí stat az do konce rodicovske dovolene..
Určitě poradim nastoupit az 6 tydnu pred TP, vyjde to financne lepe o malinko
jinak ja to mela stejne a musela jsem na ossz a tam mi dali potvrzeni ze pobiram PPM a to jsem dala na pojišťovnu…
@Smarcie určitě chci nastoupit už těch 8 týdnu, protože mě končí smlouva k tomu 31.12.2017 - pokud bych šla na MD 6 týdnů vychází to 4.1.2018 - a to je opět komplikace kterou nevím jak bych měla řešit, kdo by mě platit ty 4 dny Soc/zdrav. pojištění?
Tak můžeš nastoupit k 1.1. Nemusí to být přesně 8 nebo 6 týdnů před porodem.
@Anonymní píše:
@Smarcie určitě chci nastoupit už těch 8 týdnu, protože mě končí smlouva k tomu 31.12.2017 - pokud bych šla na MD 6 týdnů vychází to 4.1.2018 - a to je opět komplikace kterou nevím jak bych měla řešit, kdo by mě platit ty 4 dny Soc/zdrav. pojištění?
Ty 3 dny v lednu bys ještě pobírala nemocenskou, celý leden bys byla státní pojištěnec z hlediska zdravotního pojištění. Sociální pojištění nemusíš nijak řešit. Ale možná je pro tebe lepší už nebýt omezená vycházkami přes vánoce a nastoupit na PPM dřív, nevím jaký je tvůj zdravotní stav, to si musíš rozmyslet sama. Každopádně můžeš nastoupit na PPM kdykoliv v rozmezí 6-8 týdnů před TP. A na pracák se nehlásíš.
Děkuji všem moc za odpovědi a za pomoc ![]()
Ještě takový malý dotaz co se týká toho OSSZ a potvrzení pro pojišťovnu k tomu 2.1.2018 - musím potvrzení řešit na OSSZ v místě trvalého bydliště nebo mě ho vydají i na přechodném? Jedná se mě o to že TP mám v Kladně ale přechodnou adresu mám v Ostravě. Zda tedy budu muset cestovat do Kladna či mě ho vystaví i v Ostravě? Děkuji
@Smarcie píše:
Určitě poradim nastoupit az 6 tydnu pred TP, vyjde to financne lepe o malinkojinak ja to mela stejne a musela jsem na ossz a tam mi dali potvrzeni ze pobiram PPM a to jsem dala na pojišťovnu…
Tak ne každému jde o peníze, já bych třeba nastoupila 23.12., abych si mohla o Vánocích cestovat k příbuzným a nemusela už řešit vycházky ![]()
@Anonymní píše:
To Jsi pořád na nemocenské. Já to měla podobně. Byla jsem na nemocenské. Smlouva mi končila 31.3.2017 a na mateřskou jsem nastupovala 29.4.
Jsi stále v ochranné lhůtě, i když Ti skončí smlouva ![]()
Dobrý den, měla bych pár otázek co se týče nástupu na MD, pročetla jsem spoustu diskuzí ale nenašla jsem konkrétní odpovědi které bych potřebovala.
Jde o to že termín v průkazce mám14.2.2018a chci nastoupit 8 týdnu před termínem to znamená 21.12.2017.Jde mě o to že jsem na neschopence od 1.10.2017 zda automaticky končí k 20.12 nebo k jinému datu? S tím že do 31.12.2017 mám VZP pojišťovnu a od 1.1.2018 mám přechod k jiné zdravotní pojišťovně to se následně musí také hlásit u této záležitosti nebo to neřeším? Předpokládám ale že k 2.1.2018 je potřeba zajít na novou pojišťovnu kde nahlásím že pobírám PPM. ( Je k tomu potřeba nějaký doklad - nevím zda mi ho někdo dá abych ho odevzdala té nové pojišťovně??) Podotýkám že pracovní smlouvu mám na dobu určitou a končí mě k 31.12.2017 takže zaměstnavatel už s tím nebude mít nic společného. Musím se také hlásit na ÚP po vypršení smlouvy tedy v lednu či už se na mě bude vztahovat MD a nemusím se hlásit na ÚP děkuji za odpovědi. Můj gynekolog je hodně nemluvný a jakmile se na něco zeptám tváří se na mě jak bych zrovna přiletěla na raketě z měsíce tak se raději optám zde. Omlouvám se pokud se to zde už řešilo ale nenašla jsem. Prosím o zachování o anonymity děkuji