Mateřský cit a láska

AliciaR
6.11.17 15:19

Matersky cit a laska

Dobry den,
Stale se potykam s problemem nenalezeni materskeho citu a rada bych se zeptala, zda to mel nekdo obdobne, jako ja. Otehotnela jsem naprosto necekane a pres ochranu, ale presto jsme se s pritelem rozhodli miminko nechat, i kdyz v te dobe jsme byli tesne pred rozchodem. Miminko nas nakonec neuveritelne spojilo a nyni mame krasny vztah. Problem je v tom, ze v sobe stale nemuzu najit matersky cit a lasku.Pred otehotnenim jsem pracovala na vysoke pozici, tvrde drela na sve kariere, zila svou praci a vydelavala trojnasobek prumerneho ceskeho platu. Hodne jsem cestovala a plnila si sny, nemela potrebu resit finance,apod.Moje misto je nyni uz obsazene, nemam se tedy kam vratit, vse v mem zivote je o 100% jinak, museli jsme se z fin. duvodu odstehovat na malomesto, kde nikoho neznam. Podvedomne to davam za vinu nasemu synovi (5mesicu) a nedari se mi k nemu vybudovat laskyplny vztah. Materske povinnosti vsak plnim na 110%, miminko se stastne a usmevave, krasne prospiva.Jen ta moje psychika.. :zed: Co s tim?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31281
6.11.17 15:23

Tak pokud jsi byla takhle v zápřahu a najednou se usadíš s miminem „na vsi“, tak se není co divit, že je to pro tebe darda. Né každá ženská se počuraným testem nebo porodem změní na dokonalou stepfordskou paničku…
Jinak se teda zeptám, jak je možné, že je tvé místo už obsazené? Dle zákona přece musíš mít možnost se vrátit zpět a na tvé místo měli vzít někoho na dobu určitou, ne??
Pak by to mohlo být jednoduché, mohla by ses vrátit do práce, zajistit chůvu, zkrácený úvazek nebo prostě co by ti tvá pozice dovolila a všichni by byli spokojení. Možná by na tebe někdo koukal blbě, ale je to váš život, né jejich…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
6.11.17 15:37

@AliciaR Měla bys plně přijmout odpovědnost za svůj život a pak nebudeš tomu nevinnému tvorečkovi nic zazlívat. ;)
Ty ses rozhodla spát s mužem a každý styk v sobě skrývá možnost otěhotnění. Ty jsi se rozhodla, že si dítě necháš.
Nejsi prví ani poslední, kdo přišel díky rodičovské o práci. To je holt realita života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AliciaR
6.11.17 15:39

@Mar__tanka1983 Diky za prispevek! Pracovala jsem pro zahranicni spolecnost a i ve smlouve mela uvedenou casovou flexibilitu kvuli sluzebnim cestam, ktere byly nekolikadenni, nekdy i vicekrat do mesice.To bych ani s chuvou a pritelem nezvladla, casto to byly narazovky…
Jeste tak trosku doufam, ze az prcek povyroste a zacne se mnou komunikovat, trochu se to ve mne hne

• Citovat
  • Upravit
31281
6.11.17 15:45

@AliciaR jo takhle, takže jde o to, že je to práce, která se při dítěti dělat prostě nedá…No a nepřemýšlela si tedy o tom, že by sis našla práci u jiného zaměstnavatele, s rozumnou pracovní dobou, v oboru, prostě abys neměla pocit, že na MD krníš?

Ten prcek za to samozřejmě nemůže a dávat mu to najevo je od tebe hodně ošklivý, ale chápu, že to není jednoduchý se po výrazně vytěžující práci najednou zavřít doma mezi čtyři stěny…takže podle mě seš přesně ten adept, co by měl při dětech podnikat nebo si jít na poloviční úvazek vyčistit hlavu do práce.
Není to ostuda, je ostuda si to nepřiznat a terorizovat pak celou rodinu svými blbými náladami ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AliciaR
6.11.17 15:56

@Mar__tanka1983 Jak kdybych slysela svoji mamku :) asi mas pravdu, mrknu po nejakem castecnem uvazku, abych se mohla rozvijet i na jinem poli. Dekuju!

• Citovat
  • Upravit
Marie432875
6.11.17 16:31

@AliciaR přestaň to dávat za vinu miminku, to tu je z vašeho rozhodnuti a hlavne je z vas. Ono vám nezazvonilo u dveří ať si ho necháte. Vysokou pozici bys mohla ztratit i bez ditete, ale hlavne si ji muzes znovu vybudovat. Cestovat muzes i s ditetem. Ne každá žena touží byt puťka domácí, však si najmi chuvu a najdi praci, treba se pak na mimco budeš vic tesit :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Marie432875
6.11.17 16:36

Jo a treba te to trosku uklidní - me mala mimina taky moc neberou, je s nima nuda. Starší syn uz ma skoro dva a je to bomba, uz se těším az i ten mladší povyroste a budou běhat spolu :lol: s batoletem uz je to uplne o něčem jiném.

• Citovat
  • Upravit
6879
6.11.17 16:43

@AliciaR dost mi to pripomina muj pribeh, ale ja jsem dite chtela a ditenas v nicem neomezilo. Pocali jsme prvni mesic, jeste 2 dny pred porodem jsem byla v praci, behem materske jsem pracovala a v synovych 3 mesicich se vracela na full uvazek, ale na vyssi pozici, nez ze ktere jsem odchazela. Peci o syna prevzal muz, vzdal se sve kariery, predtoze domu donesl xkrat vice nez ja, a to ja vydelavala nasobky prumerneho platu.
Financne jsme na tom stale stejne vyborne, cestujeme i s malym, neomezujeme se v nicem, a takto planujeme zvladnout i druhe dite.
Pani na uklid nemam, varim o vikendu, nebo muzi obed doveze restaurace.
Zvladnout to lze, ale bez pomoci muze by to neslo.

Příspěvek upraven 06.11.17 v 17:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30965
6.11.17 17:33

@AliciaR Klid, ona ta materska laska neni hned, musite si s ditetem vybudovat vztah. Je videt, ze dite prislo becekane, jinak by nepredstavovalo fanancni vykolejeni takove, ze jste museli jit bydlet na malomesto. V tom bych videla hlavni problem, bylo by jine, kdyby jsi zustala v puvodnim bydlisti a materskou travila tam ve spolecnosti kamaradu a znamych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí