Muž místo mě na RD

Anonymní
26.10.17 09:02

muž místo mě na RD

Hezké ráno,

uvažujeme o tom, že bychom se s mužem vyměnili na RD. Je to má druhá rodičovská na 3 roky, s krátkou pauzou v práci. Nemáme k tomu žádný vážný důvod, jen se zkrátka oba vidíme na místě toho druhého. :mrgreen:
Má někdo osobní zkušenost? Jak jste to provedli? Nechali jste si RP na sebe a muž jen v práci nahlásil RD? Jak se na tohle vlastně zaměstnavatelé u muže tváří? Působí pak i v životopise, v případě hledání jiné práce ta rodičovská u muže dobře? Stejně tak se mi honí hlavou, jak se případní zaměstnavatelé tváří na ukončení RD u ženy (dítě by mělo cca 18 měsíců) zažil někdo, že by byli např. nepříjemně překvapení, že žena jakoby od těch dětí v uvozovkách utíká? V mém okolí jsou všichni tak standardní, že nemám žádné porovnání. :)
Anonym kvůli tomu, že jsem v rovině úvah a nechci aby to zatím někdo věděl.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9371
26.10.17 09:44

My to jako zaměstnavatelé vůbec neřešíme. Tohle by spíš naznačovalo, že je dotyčná celá hrrrr do práce, takže plus. :mrgreen:
Koukáme zejména na pracovní zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
26.10.17 09:45

My se ted stridame, dcera ma 10m. U nej v praci zadnej problem, vedeli to pres pul roku predem. U me v praci zatim mailova komunikace, takze zatim nevim, jak to bude nazivo, ale blbe reci ocekavam od dvou kolegyn mdleho rozumu, jinak to bude myslim v pohode. Nadrizena je rada, ze uz se vracim. Co se uradu tyce, jelikoz mame kazdy vlastni ucet, zasli jsme spolu na UP, ja jsem podala zadost o ukonceni rodicovskeho prispevku a muz o nej podal zadost, nic vic. Jaky to bude vsechno doopravdy muzu podat info pristi tyden :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
26.10.17 10:22
@Anonymní píše:
Hezké ráno,uvažujeme o tom, že bychom se s mužem vyměnili na RD. Je to má druhá rodičovská na 3 roky, s krátkou pauzou v práci. Nemáme k tomu žádný vážný důvod, jen se zkrátka oba vidíme na místě toho druhého. :mrgreen:
Má někdo osobní zkušenost? Jak jste to provedli? Nechali jste si RP na sebe a muž jen v práci nahlásil RD? Jak se na tohle vlastně zaměstnavatelé u muže tváří? Působí pak i v životopise, v případě hledání jiné práce ta rodičovská u muže dobře? Stejně tak se mi honí hlavou, jak se případní zaměstnavatelé tváří na ukončení RD u ženy (dítě by mělo cca 18 měsíců) zažil někdo, že by byli např. nepříjemně překvapení, že žena jakoby od těch dětí v uvozovkách utíká? V mém okolí jsou všichni tak standardní, že nemám žádné porovnání. :)
Anonym kvůli tomu, že jsem v rovině úvah a nechci aby to zatím někdo věděl.

Zkusenost mam. Prvni dve deti jsem byla na RD ja. Druhe dve manzel. My to teda mame slozitejsi ohledne tech praci tak kdybys chtela pisni SZ- nechce se mi to vxpisovat sem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
26.10.17 10:24

Jinak nevim co si kdo o.me mysli s vylozene negativnim. komentarem jsem se nesetkala. Uz vubec ne od zamestnavatele- ten je rad ze mu jde nekdo delat :lol: jinal samozrejme obcas nejaka poznamka o krkavci. matce ale co uz :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
26.10.17 11:20

Zaměstnavatel ti nemusí umožnit dřívější návrat z RD než sis nahlásila. Takže pokud se chcete prostřídat, tak zařizování začněte tím, že ty se domluvíš se zaměstnavatelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
26.10.17 19:51

Tak pokud máš RD hlášenou na déle, než je těch 18 měsíců dítěte, tak ti zaměstnavatel nemusí umožniot se vrátit.
My se střídali ve věku 7 a 9 měsíců dětí. Manžel to hlásil dostatečně v předstihu nejprve ústně - zaměstnavateli to přišlo jako dobrý vtip. Za vtipné to přestal považovat, když muž donesl žádost oficiálně na papíře tři měsíce před nástupem na RD a začal konečně řešit praktickou stránku věci.
Jinak pochybuju, že si RD bude muž něklde uvádět, neb nárazově pro zaměstnavatele průběžne brigádničí a poskytuje po telefonu rady a porady, takže z oboru opravdu nikdy nevypadl. K původnímu zaměstnavateli se bude po zkončení RD vracet.
RP jsme přehlásili na muže, aby mu na jeho účet chodili alespoň nějaké peníze a nebyl závislý na tom, co mu přepošlu.
Jako někteří lidi se divili, nicméně mě tohle příliš netankuje (proč by měli být nepříjemně překvapeni?), a dotazy typu zda se mi po miminku nestýská, jak to manžel zvládá jsem obvykle odpovídala:
Nestýská.
Zvládá lépe než já.
Miminko chodí a žvýká řízek
Já chodím do práce relaxovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení