Kdo platí mateřskou

946
24.10.17 19:57

Kdo platí mateřskou?

Holky,

doma se tu hádáme o to, kdo platí mateřskou. Jsem zaměstnaná pod agenturou. Mám stání u soudu. Byla jsem na pobočce s tím, že mi agentura dala papír s 0 příjmem. Paní na sociálce řekla, že ten papír je špatně. Na výpisu mám však uvedeno, že mi chodí od čssz. Jak to tedy je? Kdo má pravdu a kde mám shánět potvrzení o příjmech k soudu? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tunrida
24.10.17 19:58

Sociálka

• Citovat
  • Upravit
228
24.10.17 20:03

Je jedno kde jsi zamestnana, důležité je, že jsi zaměstnaná a vznikl ti nárok na mateřskou (ppm-peněžitou pomoc v mateřství),kterou vyplácí OSSZ popr. Čssz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
24.10.17 20:03
@Tunrida píše:
Sociálka

Jako, že na tom papíru bych neměla mít nulu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
24.10.17 20:13

A o jaky prijem ma jit, za jakou dobu? K jakemu stani u soudu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
24.10.17 20:16
@Izumi Miyako píše:
Jako, že na tom papíru bych neměla mít nulu?

Jestli to dobře chápu, tak chceš potvrzení o mateřské, tu vyplácí OSSZ.

• Citovat
  • Upravit
946
24.10.17 20:21
@mroe píše:
A o jaky prijem ma jit, za jakou dobu? K jakemu stani u soudu?

No, přišel mi papír od soudu kvůli určení výši alimentů na dítě. A chtěli potvrzení příjmů.

@Tunrida Takže paní na naší sociálce potřebuje ehm dovzdělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
24.10.17 20:26
@Izumi Miyako píše:
No, přišel mi papír od soudu kvůli určení výši alimentů na dítě. A chtěli potvrzení příjmů.@Tunrida Takže paní na naší sociálce potřebuje ehm dovzdělat?

No ale podstatný je, co je tvůj příjem? Ty teď bereš jenom mateřskou? Nebo něco i z tý agentury? Ono to není dost dobře pochopitelný. To potvrzení po tobě chce kdo?

• Citovat
  • Upravit
946
24.10.17 20:29
@Tunrida píše:
No ale podstatný je, co je tvůj příjem? Ty teď bereš jenom mateřskou? Nebo něco i z tý agentury? Ono to není dost dobře pochopitelný. To potvrzení po tobě chce kdo?

Beru jenom mateřskou, u té mám uvedenou čssz. A to potvrzení po mě chce soud v Tachově. Mám ho vzít sebou ke stání, které se koná příští týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
24.10.17 20:32
@Izumi Miyako píše:
Beru jenom mateřskou, u té mám uvedenou čssz. A to potvrzení po mě chce soud v Tachově. Mám ho vzít sebou ke stání, které se koná příští týden.

No tak zajdi u vás na ossz a požádej o potvrzení.

• Citovat
  • Upravit
946
24.10.17 20:41
@Tunrida píše:
No tak zajdi u vás na ossz a požádej o potvrzení.

U nás ossz není. A co vím, tak se to dělá podle sídla zaměstnavatele. Což jsem byla v Praze, sice jsem si potvrzovala pro rodičák… A táta zase říká, že prý mi má agentura napsat, že mi platí mateřská ossz… Prej ty výpisy píše zaměstnavatel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
24.10.17 20:44
@Izumi Miyako píše:
U nás ossz není. A co vím, tak se to dělá podle sídla zaměstnavatele. Což jsem byla v Praze, sice jsem si potvrzovala pro rodičák… A táta zase říká, že prý mi má agentura napsat, že mi platí mateřská ossz… Prej ty výpisy píše zaměstnavatel :nevim:

Agentura ti nemá co psát, oni neví, jakou máš mateřskou. Si zajdi na vaši místní ossz a domluv se tam, jestli by ti to mohli teda s Prahou vyřídit nebo si pošli žádost do Prahy nebo si tam zajeď :nevim:

• Citovat
  • Upravit
228
24.10.17 20:51

Hele a nějaká ekonomka/účetní v te agentuře to nevi jak je to správně??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
24.10.17 20:53
@Tunrida píše:
Agentura ti nemá co psát, oni neví, jakou máš mateřskou. Si zajdi na vaši místní ossz a domluv se tam, jestli by ti to mohli teda s Prahou vyřídit nebo si pošli žádost do Prahy nebo si tam zajeď :nevim:

Prosím tě, co jsem teď psala? Psala jsem, že jsem tam byla. Jako já dneska byla na pražské správě okresního zabezpečení. Dneska jsem tam jela vlakem a navštívila ji. Prosím, o čtení toho, co píšu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
24.10.17 20:57

@Izumi Miyako to se nedá pochopit, je to zmatený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí