Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky,
doma se tu hádáme o to, kdo platí mateřskou. Jsem zaměstnaná pod agenturou. Mám stání u soudu. Byla jsem na pobočce s tím, že mi agentura dala papír s 0 příjmem. Paní na sociálce řekla, že ten papír je špatně. Na výpisu mám však uvedeno, že mi chodí od čssz. Jak to tedy je? Kdo má pravdu a kde mám shánět potvrzení o příjmech k soudu? ![]()
Je jedno kde jsi zamestnana, důležité je, že jsi zaměstnaná a vznikl ti nárok na mateřskou (ppm-peněžitou pomoc v mateřství),kterou vyplácí OSSZ popr. Čssz
@Tunrida píše:
Sociálka
Jako, že na tom papíru bych neměla mít nulu?
A o jaky prijem ma jit, za jakou dobu? K jakemu stani u soudu?
@Izumi Miyako píše:
Jako, že na tom papíru bych neměla mít nulu?
Jestli to dobře chápu, tak chceš potvrzení o mateřské, tu vyplácí OSSZ.
@mroe píše:
A o jaky prijem ma jit, za jakou dobu? K jakemu stani u soudu?
No, přišel mi papír od soudu kvůli určení výši alimentů na dítě. A chtěli potvrzení příjmů.
@Tunrida Takže paní na naší sociálce potřebuje ehm dovzdělat?
@Izumi Miyako píše:
No, přišel mi papír od soudu kvůli určení výši alimentů na dítě. A chtěli potvrzení příjmů.@Tunrida Takže paní na naší sociálce potřebuje ehm dovzdělat?
No ale podstatný je, co je tvůj příjem? Ty teď bereš jenom mateřskou? Nebo něco i z tý agentury? Ono to není dost dobře pochopitelný. To potvrzení po tobě chce kdo?
@Tunrida píše:
No ale podstatný je, co je tvůj příjem? Ty teď bereš jenom mateřskou? Nebo něco i z tý agentury? Ono to není dost dobře pochopitelný. To potvrzení po tobě chce kdo?
Beru jenom mateřskou, u té mám uvedenou čssz. A to potvrzení po mě chce soud v Tachově. Mám ho vzít sebou ke stání, které se koná příští týden.
@Izumi Miyako píše:
Beru jenom mateřskou, u té mám uvedenou čssz. A to potvrzení po mě chce soud v Tachově. Mám ho vzít sebou ke stání, které se koná příští týden.
No tak zajdi u vás na ossz a požádej o potvrzení.
@Tunrida píše:
No tak zajdi u vás na ossz a požádej o potvrzení.
U nás ossz není. A co vím, tak se to dělá podle sídla zaměstnavatele. Což jsem byla v Praze, sice jsem si potvrzovala pro rodičák… A táta zase říká, že prý mi má agentura napsat, že mi platí mateřská ossz… Prej ty výpisy píše zaměstnavatel ![]()
@Izumi Miyako píše:
U nás ossz není. A co vím, tak se to dělá podle sídla zaměstnavatele. Což jsem byla v Praze, sice jsem si potvrzovala pro rodičák… A táta zase říká, že prý mi má agentura napsat, že mi platí mateřská ossz… Prej ty výpisy píše zaměstnavatel
Agentura ti nemá co psát, oni neví, jakou máš mateřskou. Si zajdi na vaši místní ossz a domluv se tam, jestli by ti to mohli teda s Prahou vyřídit nebo si pošli žádost do Prahy nebo si tam zajeď ![]()
Hele a nějaká ekonomka/účetní v te agentuře to nevi jak je to správně??
@Tunrida píše:
Agentura ti nemá co psát, oni neví, jakou máš mateřskou. Si zajdi na vaši místní ossz a domluv se tam, jestli by ti to mohli teda s Prahou vyřídit nebo si pošli žádost do Prahy nebo si tam zajeď
Prosím tě, co jsem teď psala? Psala jsem, že jsem tam byla. Jako já dneska byla na pražské správě okresního zabezpečení. Dneska jsem tam jela vlakem a navštívila ji. Prosím, o čtení toho, co píšu.