Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Izumi Miyako Na pražské správě sociálního zabezpečení ti nebyli schopni potvrdit kolik ti vyplácí PPM? Však ti to museli napsat i do toho potvrzení pro RP. Zaměstnavatel ti může dát akorát potvrzení, že máš u něho teď nulový příjem a jsi na MD, ale s vyplácenou PPM on nemá nic společného.
@Izumi Miyako píše:
Prosím tě, co jsem teď psala? Psala jsem, že jsem tam byla. Jako já dneska byla na pražské správě okresního zabezpečení. Dneska jsem tam jela vlakem a navštívila ji. Prosím, o čtení toho, co píšu.
A to jako z toho, že jsi byla v Praze skrz rodičák mám pochopit, že to bylo dneska? A řekla sis tam o to potvrzení o mateřské k soudu?
@kacz píše:
@Izumi Miyako to se nedá pochopit, je to zmatený.
Tak to zkusím vysvětlit…
Přišel mi papír, že mám stání ohledně určení výživného na dceru s tím, že mám předložit svoje příjmy.
Můj zaměstnavatel je agentura. Jela jsem do Plzně na pobočku pro potvrzení.
Sociální pracovnice v místě mého bydliště však sdělila, že ten papír mi agentura špatně vyplnila.
Dneska jsem jela do Prahy vzdálené cca 150 km. Sice jsem tam jela kvůli tomu, že tam sídlí zaměstnavatel. Ale při této příležitosti, jsem navštívila Pražskou správu okresního zabezpečení. Vyplnili mi a podepsali papír, že beru od nich mateřskou. Od kdy do kdy a kolik.
Táta tvrdí, že mi má agentura napsat, že mi PSSZ vyplácí mateřskou.
@Izumi Miyako píše:
Tak to zkusím vysvětlit…Přišel mi papír, že mám stání ohledně určení výživného na dceru s tím, že mám předložit svoje příjmy.
Sociální pracovnice v místě mého bydliště však sdělila, že ten papír mi agentura špatně vyplnila.
Dneska jsem jela do Prahy vzdálené cca 150 km. Sice jsem tam jela kvůli tomu, že tam sídlí zaměstnavatel. Ale při této příležitosti, jsem navštívila Pražskou správu okresního zabezpečení. **Vyplnili mi a podepsali papír, že beru od nich mateřskou. Od kdy do kdy a kolik.******
Potvrzení o výši příjmu pro soud máš, tak co řešíš? Kdo To vyplácí je snad pro účely soudu nepodstatné, ne?
Příspěvek upraven 24.10.17 v 21:16
@Izumi Miyako píše:
Tak to zkusím vysvětlit…Přišel mi papír, že mám stání ohledně určení výživného na dceru s tím, že mám předložit svoje příjmy.
Dneska jsem jela do Prahy vzdálené cca 150 km. Sice jsem tam jela kvůli tomu, že tam sídlí zaměstnavatel. Ale při této příležitosti, jsem navštívila Pražskou správu okresního zabezpečení. Vyplnili mi a podepsali papír, že beru od nich mateřskou. Od kdy do kdy a kolik.
Jaká sociální pracovnice ti to sdělila a co v něm konkrétně špatně vyplnila?
Agentura nemá s tvou PPM nic společného. Můžou ti maximálně napsat, že u nich čerpáš mateřskou dovolenou, pokud ji čerpáš. Mateřská dovolená a peněžitá pomoc v mateřství jsou dvě rozdílné věci.
@Lendeš píše:
@Izumi Miyako Na pražské správě sociálního zabezpečení ti nebyli schopni potvrdit kolik ti vyplácí PPM? Však ti to museli napsat i do toho potvrzení pro RP. Zaměstnavatel ti může dát akorát potvrzení, že máš u něho teď nulový příjem a jsi na MD, ale s vyplácenou PPM on nemá nic společného.
To mi napsali. Potřebuji zvlášť potvrzení ještě k soudu nebo jim bude stačit to, co mám napsáno v rámci RP? Sociální pracovnice říkala, že by měl soudu stačit i výpis z konta.
@Tunrida píše:
A to jako z toho, že jsi byla v Praze skrz rodičák mám pochopit, že to bylo dneska? A řekla sis tam o to potvrzení o mateřské k soudu?
Nějak jsem si to neuvědomila. Já jsem tam jela do sídla agentury, abych zjistila, že jako mají účetní v Ostravě
Poslala mě tam naše sociálka. Přijedu domů a řeší se, kdo co vlastně, co dělá. Sociálka (OPSOD) a otec tvrdí, že to dělá agentura.
Agenturu neřeš. Máš papír o příjmech ze sociálky a to je hlavní. Agentura ti přece nic neplatí a ještě dlouho platit nebude. Proto je v pořádku, že ti tam dali tu nulu. Čili potvrzení vystavili, ale zcela správně s nulovým příjmem, protože pro ně nepracuješ aktuálně.
@Svistice No, my se doma jaksi dohadujeme, co se po nás vlastně chce doložit a kdo, že má tedy pravdu. Ale jestli to, co potřebuji doložit je to, co mám už potvrzené. Tak bych byla ráda.
@Lendeš píše:
Jaká sociální pracovnice ti to sdělila a co v něm konkrétně špatně vyplnila?Agentura nemá s tvou PPM nic společného. Můžou ti maximálně napsat, že u nich čerpáš mateřskou dovolenou, pokud ji čerpáš. Mateřská dovolená a peněžitá pomoc v mateřství jsou dvě rozdílné věci.
Naše ospod. Prej by mi agentura neměla napsat papír, ve kterém není uvedená žádná částka. U agentury jsem vedena na mateřské dovolené a od čssz pobírám PPM.
@Izumi Miyako Úřednice na vaší sociálce tě asi dost popletla.
A jinak pro tatinka: funguje to tsk ze zamestnavatel ti ( kdyz mu dodas zadost o PPM) potvrdi vysi prijmu v zamestnani tusim za poslednich 12 mesicu. Potvrdi ze mas narok na PPM - tedy ze mas odpracovano a ze mas aktualne platnou smlouvu. To posle na OSSZ. Ti z toho vypocitaji denni vymerovaci zaklad a zacnou ti vyplacet PPM. Vydaji potvrzeni o vysi tohoto vymerovaciho zakladu pro UP a na zaklade toho si ev. muzes volit vysi rodicovskeho prispevku, ktery vyplaci prave urad prace.
Uz je to jasnejsi?
@terezahlavackova Jemu šlo hlavně o to, co vzít k tomu soudu.
10× volám do firmy než se dovolám. Pak si jedu s i s malou pro papír na otočku do Plzně. Uff, už nikdy autosedačku na ruku. Málem jsem si oddělala záda. Pak přijedu domů s tím, že táta něco vyčetl na internetu, že to má být jinak. Takže se o to hádáme. Tak máma vezme ten papír a jde ho ukázat na sociálku. Tam řeknou, že je to prý blbě. Tak já jedu jako idiot do Prahy, jak jinak než na otočku, abych tam ze sebe v sídle agentury dělala hlupáka s tím, že tam ani nemají účetní. Ti jim sedí v Ostravě. Takže zase další nervy, co teď s tím. Do toho jsem musela stihnout vlaky, aby máma mohla jít do práce a nedošlo jim doma mléko. Ve vlaku odsávat prsa… Ještě, že mě napadlo zkusit zajít na tu PSSZ, když už jsem tam byla a stejně bych to s ní musela řešit. A přijedu domů a opět dohady, jak to teda je a co si vlastně potřebuji sehnat. No podstatě mám nervy a lítám jako idiot po půlce ČR kvůli „nevzdělané“ úřednici ![]()