Servírka těhule

13.10.17 15:00

Servirka těhule

Dobrý den všem maminkam,
dnes jsem byla u pana doktora, ktery mi potrvdil 7tt a ukazal mi, jak krasne bije srdicko. Tizi me jedna otazka. Delam v restauraci servirku, zadne problemy (zatim) nemam, nevolnosti nemam, vse zvladam vpohode, jen se citim vic unavena. Jenze jak dlouho? Je mi jasne, ze tam v 7mesici chodit s bubnem 13hod nebudu. Jak jste to resili? Kdyz jde zenska na rizikove, tak ma jen vychazky, ze? Neumim si predstavit, ze jsem treba 4 mesice doma jak ve vezeni :nevim: neco z praxe? Dekuji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3348
13.10.17 15:08

Tak v zakourenem prostredi uz nedelas. Zvedani extra tezkych veci se lze asi vyhnout. Nebezpecne mi to neprijde. Takze proc ne? Ja jsem fyzioterapeutka - a sla jsem 10 tydnu pred porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
13.10.17 15:10

@Kačaba4691 v praxi jsem potkala v zamecke restauraci servirku s brichem. Nemela problem, jeste po nas vytirala (byli jsme s kocarem v zime). Mop si vzit nenechala. Aspon jsme prohodily par slov, ja mela taky bricho. Byli jsme na to podobne, nejaky 6/7m akorat ona s dvojcaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19982
13.10.17 15:29

Proč hned přemýšlet o PN když nemáte potíže? Přijdete o peníze a volnost pohybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
13.10.17 16:40

@Kačaba4691 Jsem zvědavá, zda vám tu poradí, co potřebujete vědět. Kámoška děla servírku ještě v 8.měsíci, ale chodila jen na max dva dny v týdnu. Ke konci říkala, že to byl záhul, pač už funěla jak sentinel.

Spíš bych se snažila vypátrat možnosti, jak nebýt na rizikovém a přitom nemuset stát celý den na nohou a obsluhovat. Mám na mysli nějakou smysluplnou a spravedlivou dohodu se zaměstnavatelem, kde budete oba spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
13.10.17 17:14

Záleží jak na tom budeš zdravotně, já servirku nedělala, ale byla jsem v obchodě na nohách cca 10 hodin a v 5 mesici se mi začal zkracovat čípek tak jsem musela na neschopenku, ale opravdu záleží jak kdo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
13.10.17 18:07

Já jsem servirka a u prvního jsem sla na neschopenku už v 8tt kvůli drobnému krvácení..vycházky byli šest hodin denně, můžeš si vybrat buď 3h dopo a 3 odpo nebo najednou, já měla od jedné do sedmi a dalo de to…ted se snažíme o další a chtěla bych ještě pracovat když nebudou zase potíže, pracuji od osmi do pul třetí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
14.10.17 16:43

@Kačaba4691 Nemusíš dělat 13hodinové směny. Dle zákoníku práce můžeš zaměstnavatele požádat o úpravu pracovní doby z důvodu těhotenství a on ti musí vyhovět, pokud mu nebrání „vážné provozní důvody“, a to není jen tak něco. Doporučuju požádat písemně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6827
14.10.17 16:49

@Kačaba4691 Já servírku dělala, těhotenství jsem měla v pohodě. Hodně unavená jsem byla asi do 8tt. Pořád jsem doma jen spala.Nic mi jinak nebylo. Pracovala jsem v restauraci až skoro do 6 měsíce. Ale na mě začalo být bříško vidět až v tom 5.měsíci. Mě spíš ke konci vadilo, že už to šlo na mě vidět, pak jsem měla zas problémy se spánkem. Takže jsem byla doma.Ale zpětně jsem ráda. Vydělala jsem si pěkné peníze, byla jsem v pohybu, na který jsem byla zvyklá. Celé těhotenství být zavřená doma bych se zblaznila. Takže záleží, jak se citis ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí