Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj maminky,
tuto diskuzi zakládám jelikož jsem mladá maminka 3 dětí a zajímao by mě jak to máte vy ostatní? Když jste s dětmi na MD či rodičáku. Umíte odpočívat, relaxovat? Jak? Máte vůbec tu možnost být taky sami se sebou? Nebo jste „uvázané“ s dětmi a už jste zoufalé, hrabe vám a máte pocit, že okolní svět přestal existovat? Je čas na vaše koníčky? Máte hlídání v rodině nebo placené? Nebo žádné? Klidně se rozepište, zajímá mě to:-) baví vás něco? zachovali jste si své staré já?:-)ráda se inspiruju:-) Děkuji ![]()
Já mám jen jeno dítě 1,5roku. Takže já mám proti tobě asi pohodičku
Ale přijde mi poslední dobou že na sebe čas vůbec nemám
Hlídání minimální jen od tchýně a ta už poslední dobou taky moc nechce jelikož malej nám začal zlobit. Máme období zoubků takže trochu větší psycho. Jinak já ráda cvičím když je čas a energie, jen tak se ráda koukám do blba nebo na televizi
snad to už brzy přestane a je to jen období. Jak staré máš děti? Já chtěla ještě jedno aby měli blízko ale nedala bych to
Chlap věčně pracuje až do večera tak jsem na dítě sama
@Lucka13 já mám dvě děti jsme ale doma víc jak 6 let a prostě je to tak, že stíhám, nejsem třeba uhnatá, ale..
Jak někdo říká.. co děláš celý den doma?? Jo třeba jsem, ale pořád mám za zády děti, takže je to takové co s nima můžeš v klidu…
Takže i když to vyzní blbě, tak se těším, až se pak v klidu aspoň vys..
jako musím to tak napsat, protože mi jednou tak manžel říkal, ty se máš ty si celý den doma.. no tak mám no
ale děti si vybírají čas, kdy něco chtějí v nejnevhodnější dobu.. Ze záchodu v běhu, ze sprchu v běhu, nákup někdy v běhu, když 3 letý něco chce a a už začíná vymrčovat… Jídlo šup, šup na talíř a rychle sníst..
Jinak mám hodinu - teď kdy mi kluk spí takže sedím většinou na PC a čtu si, co kde.. zprávy, známý, diskuse..
Maminky moc díky za ty poznatky, snažím se totiž něco vymyslet:-) jsem totiž velmi akční, i když momentálně dost unavená:-D děti mám ve věku 8měsíců, 2 roky a skoro 6 let. Na vše jsem sama, hlídání od rodiny žádné, není kdo a manžel je v práci od 7 a domu nejezdí nidky dříve jak v 18:-D
Jinak radosti.. mám moc koníčku takto nemám, většinou jsem byla hodně mezi lidmi, sport- kolo, teď s dětmi, to byla zábava na hřišti, což je takové nijaké pro mě..
Pro mě odpočínek je, když si manžel vezme děti jednou za čas s tchýni a jsem sama doma.. To si udělám svůj den.. Potom si občas dělám radost, že si něco objednám na netu
to mi zvedne náladu, když mi něco pěkného přijde a teď o víkendu jezdíme na výlety s manželem, kdy většinu dotazu odpovídá on ![]()
@Lucka13 podzim, zima je taková nijaka na výlety.. aspoň u nás nevím co bych takto podnikala, ale jak jsem psala o víkendech vymýšlíme něco s manželem.. Jinak klasika chození ven, k babičce, příroda..
@Lucka13 píše:
Ahoj maminky,
tuto diskuzi zakládám jelikož jsem mladá maminka 3 dětí a zajímao by mě jak to máte vy ostatní? Když jste s dětmi na MD či rodičáku. Umíte odpočívat, relaxovat? Jak? Máte vůbec tu možnost být taky sami se sebou? Nebo jste „uvázané“ s dětmi a už jste zoufalé, hrabe vám a máte pocit, že okolní svět přestal existovat? Je čas na vaše koníčky? Máte hlídání v rodině nebo placené? Nebo žádné? Klidně se rozepište, zajímá mě to:-) baví vás něco? zachovali jste si své staré já?:-)ráda se inspiruju:-) Děkuji
Ahojky, já mám 23 měsíční a 9 ti letou doma ![]()
Hlídání nemám žádné, časem jsem si už zvykla a jediné volno, které mám bez dětí je, když starší je ve škole, nebo s kamarádkou a nebo když mladší spí odpoledne - jako právě teď) ![]()
A jediné úplné volno zcela bez dětí mám jednou týdně ve čtvrtek, když jdu na kurz angličtiny - to znamená dnes od 18 do 19.30 - už se moc těším - až tam budu relaxovat a řešit jiné věci, než plenky, kakání, čůrání
![]()
@Lucka13 já začala cvičit, abych na chvíli vypadla. Když byl kluk úplně malý, tak spal, teď si s tátou hrají nebo tak (no, chvíli chodili se mnou - separační úzkost, tak si hráli vedle a občas mě oknem zkontrolovali)
Chodím od 19, jedna hodina je dokonce až od 20.
Snažím se najít nějaké maminky, co by chodily s námi ven, ale zatím nic moc úspěch. Máme jen jednoho stálého parťáka a to už dlouho. No a po večerech, když dítě usne, tak často pracuju. To je pak někdy na budku.
Brzy přibude druhé dítě, tak uvidíme. Ale je fakt, že mám celkem ochotné hlídací pomocníky. Dokonce i moje babička chodí, té sice nedám dítě hlídat 100% samotné (je jí přes 80) ale i tak si dost vyhrají a já mám trochu klid.
Bavily mě rukodělné práce, korálky a tak a to teď fakt nejde. To mě mrzí. Ale klukovi jsou teď dva a začínají ho výtvarné věci taky zajímat. Tak třeba i na to někdy dojde ![]()
…ještě doplňuji, že teď druhou a poslední rodičovskou si pořádně užívám, prostě je mi dobře a jsem na tom psychicky lépe, než když jsem byla na prvním rodičáku.
Já si teda teď plánuju, že se zapíšu do knihovny.. asi žádné terno, moc si tam nepokecám
, ale je to určitý durh odpočinku, od děti, manžela, v klidus si vyberu knížku…
@Lucka13 Ještě chci doplnit, že mou vášní se stala zdravá stravování, bylinky a také ráda tvořím, čtu a také miluji od základní školy anglický jazyk, takže pokud je možnost, čas, tak ho věnuji sama sobě v těchto zábavách ![]()
@Janasas píše:
Já si teda teď plánuju, že se zapíšu do knihovny.. asi žádné terno, moc si tam nepokecám, ale je to určitý durh odpočinku, od děti, manžela, v klidus si vyberu knížku…
Jéééé, já jsem už zapsaná a už jsem byla 4× s malou. U nás v knihovně mají oddělení spojené i s dětským koutkem, takže když můžu známá, tak tam jdeme spolu a pokud nemůže, tak tam chodívám s malou dopoledne sama a také si donášíme domů na obměnu různé knížky.
Jako změna je to pro nás suprovní ![]()
A ještě chodíváme 2× týdně dopoledne do klubíku, tak i to je supr změna a jsem moc ráda, že malá se již učí začlenovat být mezi více dětmi. ![]()
@Lucka13 ono je potřeba se to všechno naučit a hlavně zapojit manžela, i když je to občas dost náročné.
Máme 5 dětí ve věku 16m - 12 let a v únoru přibude další
Manžel odjíždí do práce v pondělí ráno a vrací se v pátek večer, občas už ve středu večer. Hlídání žádné nemám. Jednou týdně mám cvičení, teď co jsem těhotná, tak chodí trenérka ke mě domů a aspoň na chvíli vypnu a pořádně se protáhnu. Odpočívám dopoledne, když nejmladší spí nebo potom večer až jsou všechny děti v posteli, třeba s knížkou nebo se na něco podívám v televizi. O víkendech můžu kdykoliv zajet za kamarádkou nebo manžel vezme děti ven na procházku, občas i na delší výlet ať si můžu pořádně odpočinout, případně v klidu uklidit.
@Lucka13 - my mame zatim jen jedno dite, syna 2 roky a 3 mesice. Ale mela jsem driv obdobi, ze jsem si myslela ze se musim zblaznit. Ted uz je to dobry, pritel vic pomaha, nekolikrat v tydnu kdyz prijde z prace domu tak si vezme syna ven. Ja si udelam kaficko a vezmu si knizku. Jednou za 14 dni hlida syna pritelkyne meho otce, to si vzdycky domluvim kafe nebo obed s kamaradkou a koupim sobe nebo synovi neco pro radost.
@Lucka13 mám hlídání každý víkend celé odpoledne a manžel si bere nejmladšího denně na 2 hodiny ven nebo k babičce. Je to božská duševní očista. Mít to jako ty, tak už je ze mě klubíčko nervů
. Já ve volném čase chodím do fitka nebo si klidně na hodinku lehnu do postele a čtu si nebo si pustím film. Samozřejmě i uklízím, ale to off topic, ptala jsi se na relax
.