Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dobrý den,Je nutnost dávat mámě k mdž dárek.
Nikdy jsme ho neslavili
Ne. Představ si, že není nutnost jí dát dárek ani k narozeninám nebo svátku
Jestli jí chceš udělat radost, kytičkou nebo nějakou malou mňamkou určitě nic nezkazíš, ale nutnost to určitě není.
Není, ale věřim, že drobnost nebo cokoliv potěší každou mámu, ženu.. ![]()
A proč to teď řešíš, když jste to nikdy neslavili? My to také neslavíme, nemám ten svátek ráda kvůli tomu, jaký paskvil z něj udělali komunisti, ale když jsem jednou v práci dostala růži, potěšilo mě to. A jestli chceš dát dárek, dej ho
Třeba to zaobal jako z legrace k MDŽ.
K MDŽ mámu teda neobdarovávám, vlastně žádnou ženu. Slavíme Den matek a vím, že jí to vždycky udělá radost, i když jí dám jen nějakou maličkost.
@Anonymní píše:
Dobrý den,Je nutnost dávat mámě k mdž dárek.
Nikdy jsme ho neslavili
Když jste to nikdy neslavili…tak asi ne…
Já k MDŽ přeji všem starším ženským příbuzným, ale spíš jako takový žert, protože vím, že to z dob totality nesnášejí ![]()
Neni to nutnost. Ja mamce davam darky rada, nezavisle na datu. Ale k MDZ ji opravdu nic nedavam, to by me ani nenapadlo.
@PaníBovaryová píše:
Já k MDŽ přeji všem starším ženským příbuzným, ale spíš jako takový žert, protože vím, že to z dob totality nesnášejí
Tohle mě dost zaujalo. Pokud nebudu slučovat cokoliv s politikou, tak bych řekl, že nejen MDŽ, ale i přání k svátku, narozkám je slušnost, ne povinnost. Já ženám přeji a ještě mě žádná přáníčko neodmítla a je jedno, v jakém rozmezí naropzení se pohybují. A je třeba si uvědomit, že MDŽ není svátek komunistický, ale přišel k nám z USA, konkrétně z Chicaga, kde ženy bojovaly za svá práva. No a právě teď jsou i u nás práva na cokoliv plné huby. To, že se za komárů slavil hromadně, to nic neznamená. Holt, každý a to ve všem si vybere jen to, co mu pasuje do svého já.
![]()
@opozice píše:
Tohle mě dost zaujalo. Pokud nebudu slučovat cokoliv s politikou, tak bych řekl, že nejen MDŽ, ale i přání k svátku, narozkám je slušnost, ne povinnost. Já ženám přeji a ještě mě žádná přáníčko neodmítla a je jedno, v jakém rozmezí naropzení se pohybují. A je třeba si uvědomit, že MDŽ není svátek komunistický, ale přišel k nám z USA, konkrétně z Chicaga, kde ženy bojovaly za svá práva. No a právě teď jsou i u nás práva na cokoliv plné huby. To, že se za komárů slavil hromadně, to nic neznamená. Holt, každý a to ve všem si vybere jen to, co mu pasuje do svého já.![]()
já vím, kde a jak vznikl MDŽ. Však mně osobně nevadí ![]()
My to taky neslavíme, ale když dostanu od dětí přáníčko, nebo obrázek jsem ráda ![]()
@PaníBovaryová píše:
já vím, kde a jak vznikl MDŽ. Však mně osobně nevadí
však jo, jen jsem to napsal k tomu článku, i když bych rád viděl relevantní důvod, proč by někomu měl vadit. Navíc se jedná o svátek všech žen, v porovnání s dnem matek, kde se jedná jen o matky, pro manželské, partnerské nerodičky to není a musí utřít nos.
![]()
@lucynka25 píše:
My to taky neslavíme, ale když dostanu od dětí přáníčko, nebo obrázek jsem ráda
jasný, slavit něco není podmínka, spíše se jedná o to, že si někdo vzpomene, to je podstata věci. ![]()
Neříkala bych nutnost, ale dobrý návyk
, který maminku určitě potěší. ![]()
Dobrý den,
Je nutnost dávat mámě k mdž dárek.
Nikdy jsme ho neslavili