Mediaservis - roznáška novin, plat, zkušenosti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
díky moc, tak asi budu hledat dál, ikdyž mě asi nenapadá už nic co by šlo i s dětma ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Roznáška novin
Nevím, co si kdo, myslí, když se přihlásí na ranní roznášku novin, ale noviny se roznáší brzy ráno, za každého počasí a 50,–Kč za roznos jednoho kusu novin u nás opravdu nedostanete. Ti, co u nás pracují od ledna 2018 si nestěžují, naopak někteří už ani nechodí do práce, protože za 3 hodiny za roznášku novin si vydělají kolikrát víc, než někde v práci na 8 hodin. Takže asi tak, je to o prefencích a o tom, co si kdo představuje, že bude dělat.
Jinak u firmy pracuji už 7 let, venku na roznosu a už bych nic jiného dělat nechtěla - jsem vysokoškolačka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkouknete tuhle epizodu:
https://m.edna.cz/…ning-wheels/
Sice je to roznáška novin v USA, ale jelikož jsem za svých studentských let pracoval jako roznášející u MediaServisu, tak vím svoje:)
Nevim jak teď, ale před nějakými cca 12 lety to byla časově náročná práce za minimum peněz. Jediné plus bylo, že se člověk projel na kole na čerstvém vzduchu.
Záleží na rajónu, který dostanete. Pokud se bude jednat o tři paneláky, máte za chvíli hotovo. Pokud o rodinné domky, každý cca několik set metrů od sebe, bude to na několik hodin. Peníze stejné. Protekční rajón byl ovšem jen pro známé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lenka.kob já u nich Rozvazim noviny už rok a jsem spokojená peníze jsou na účtě každý měsíc bez zpoždění a jako přivydělek dobré Protože jezdím svým autem 2× měsíčně chodí cestak. Chvilku jsem roznaseli i dopisy ale to se neplatí je to malo placené 1 kč za dopis a ještě se nabehate. Letáky jsem zkoušela u firmy média box chlap v pohodě že si to mám vyzkoušet a pak mi dá dohodu a pokud nebudu chtít pokračovat zaplatím aspoň jednu roznasku tak na ně pozor keci a lži. A letáky už nikdy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já u nich Rozvazim noviny už rok a jsem spokojená peníze jsou na účtě každý měsíc bez zpoždění a jako přivydělek dobré Protože jezdím svým autem 2× měsíčně chodí cestak. Chvilku jsem roznaseli i dopisy ale to se neplatí je to malo placené 1 kč za dopis a ještě se nabehate. Letáky jsem zkoušela u firmy média box chlap v pohodě že si to mám vyzkoušet a pak mi dá dohodu a pokud nebudu chtít pokračovat zaplatím aspoň jednu roznasku tak na ně pozor keci a lži. A letáky už nikdy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ip man píše:
Zkouknete tuhle epizodu:
https://m.edna.cz/…ning-wheels/Sice je to roznáška novin v USA, ale jelikož jsem za svých studentských let pracoval jako roznášející u MediaServisu, tak vím svoje:)
Nevim jak teď, ale před nějakými cca 12 lety to byla časově náročná práce za minimum peněz. Jediné plus bylo, že se člověk projel na kole na čerstvém vzduchu.
Záleží na rajónu, který dostanete. Pokud se bude jednat o tři paneláky, máte za chvíli hotovo. Pokud o rodinné domky, každý cca několik set metrů od sebe, bude to na několik hodin. Peníze stejné. Protekční rajón byl ovšem jen pro známé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já roznasim u nás ve vesnici letáky a dopisy. Vždy v sobotu přivezou letáky a dopisy, ve středu jen dopisy. Ze soboty mám na roznos pondělí a úterý, ze středy je středa a čtvrtek. Tím, že tady všechny znám, tak nemusím nijak hledat adresy a když si maknu, tak cca max. 3 hodiny a mám vše rozneseno (teď myslím ty letaky). Nachystani a roztrizeni letáků trvá max. 2 hodiny. Za měsíc je za to něco kolem 1000,–. Pro peníze to ani tak nedělám, spíš mám důvod vypadnout ven (jsem na neschopence, pak materska). Zatím nikdy s penězi problém nebyl, asi záleží pod kým jste.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zuzanice011 Můžu se prosím zeptat kolik letáku roznasite na 1 týden a kolik za ten 1 roznos máte? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barasska Letáků je vždy jiné množství, odměna je ale stále stejná a to za jeden roznos 230,–. Plus k tomu teda ty dopisy, teď nevím kolik přesně za ne je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@scarlet1988 pracovala jsem u nich roznasela jsem letáky každou sobotu mi dovezl letáky pokaždé jich bylo jinak (jednou 7 druhů, po druhé 2 druhy) na roznos jsem měla pondělí a úterý a platily mi za jeden roznos 400kc
- Citovat
- Upravit
Roznos novin
Platy u roznášky novin se pohybují u jednoho doručovatele v tisících. Noviny se roznáší od pondělí do soboty, vždy ráno cca 3-7:30 hodin - né celý čas, ale podle lokality, jak dovezou balíky s novinami. Máme stabilní doručovatele od ledna 2018, sem tam někdo vypadne, ale jinak se konkrétně u mě v Karlovarském kraji toho lidi drží jako klíšťata a nechtějí to pustit. Moji doručovatelé mají odměnu s cestovným měsíčně od 3000,–Kč - 25000,–Kč v čistém. Ano, mají větší úseky na doručování, ale nikomu to netrvá déle než 2 hodiny i s cestou. Mediaservis už dávno není, to co bývalo - nyní jej vlastní vydavatelé novin a to je něco jiného. Mám i děvčata, co ráno naloží batolata do auta a rozváží noviny, zatímco děti spí v autě. Ano, zákazníci jako všude reklamují, ale je to o přístupu a chování k nim, jak doručovatelů, tak nás vedoucích. Kdyby jste byl někdo z Aše a měl zájem, napište. Jin ak na FB existuje skupina Mediaservis, která je pod nickem Luciamediaservis, tak jukněte.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem dříve noviny u Mediaservisu rozvážela a chci se k tomu zase vrátit. Denně jsem najezdila 40-50km 8000kč plat, je v tom i jízdné, běžně to bylo asi 20 domů, v pátek a v sobotu dvakrát tolik. Až na to vstavání je to dobrý přivýdělek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Iveta107 denně 50km a součástí těch 8000kc je jako i to cos projela? To se moc nevyplatí ne? Dyt to musíš projet snad víc než vyděláš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit