Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Dobrý den,
psychiatrička mi předepsala Medorisper, máte s ním někdo nějaké zkušenosti?
Děkuji.
Ahoj, brala jsem ho už docela dávno, ale teklo mi po něm mléko (může zvyšovat prolaktin), takže jsem ho musela vysadit. Teď beru jiná AP. Můžu se zeptat, na co ho máš?
Syn jej užívá. Předchozí troje AP mu neseděly (vedlejší účinky), tyto bere dlouhodobě. Zvyšují mu chuť k jídlu. Jinak ale fungují i při nízkých dávkách, které bere, přesně tak, jak od nich potřebujeme.
@LaRoux Ahoj, zajímalo by mě, jak ho kdo snášel, jestli se mám obávat nějakých nežádoucích účinků…
@Lollitka Ahoj, děkuji za příspěvek. Nevím, jak bych to popsala, asi jako bludy. Bylo mi diagnostikováno OCD (na to mám Sertralin), ale kvůli těm bludům mi na noc doktorka ještě predepsala ten Medorisper.
@Kakika ahoj, děkuji za příspěvek. Jsem ráda, že tyto léky syn snáší dobře, snad to tak bude i u mě. ![]()
@Anonymní píše:
@LaRoux Ahoj, zajímalo by mě, jak ho kdo snášel, jestli se mám obávat nějakých nežádoucích účinků…
Z té medikace chápu, že se léčíš s BAP? Tahle kombinace by měla mít dobré terapeutické výsledky a myslím, že to tvůj ošetřující lékař nastavil dobře. Nějaké NÚ se u Risperidonu mohou objevit, jak psala @Lollitka ta prolaktinemie, sedace (hlavně na začátku léčby), přírůstek váhy může být, ale nemusí. Obecně jsou antipsychotika 2.gen. dobře snášená a účinná a nebála bych se ničeho. Držím palce, ať to zabere.
@Anonymní píše:
@Lollitka Ahoj, děkuji za příspěvek. Nevím, jak bych to popsala, asi jako bludy. Bylo mi diagnostikováno OCD (na to mám Sertralin), ale kvůli těm bludům mi na noc doktorka ještě predepsala ten Medorisper.
Už vidím tu diagnózu
Pokud máš Medorisper na uklidnění na noc, tak to určitě nebude vysoká denní dávka a tím pádem bych se velkých vedlejších účinků už vůbec nebála.
Ahoj chtěla bych se zeptat zda je možné že po medorispenu přiberu na váze. cvičím každý den strava dobrá a pohyb každý den ale stále přibíram na váze. Beru ho zároveň se zoloftem a mitazarpinem. Tak by mě zajímalo jestli je to možné?
@Lolipop 22 píše: Více
Ahoj, ano, možné to je, po Medorisperu se přibírat může, ale také po Mirtazapinu, ten je tím ještě víc proslulý… jinak mám podobný problém, taky cvičím, jím zdravě a ne moc a váha pořád stojí, přestože mi okolí říká, že jsem zhubla. Beru tedy teď jiné léky, než ty, ale Medorisper, Mirtazapin i Zoloft jsem taky brala. Kdyžtak to prober s Dr.
@Lollitka píše: Více
Ahoj děkuji moc proberu to s doktorkou a uvidím co mi řekne děkuji moc za odpověď
Dobrý den,
psychiatrička mi předepsala Medorisper, máte s ním někdo nějaké zkušenosti?
Děkuji.