Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Taky mám tlumené chutě a čich, mám rýmu. Jeden den jsem necítila vůbec. Testy na kovid co jsem si dělala doma negativní. Tak asi jen nachlazení.
Každý kdo okolo mě letos ztratil čich, tak měl covid… Šla bych na PCR test…
Nehrotila bych to. Prostě nachlazení. Taky to tak máme, rýma, kašel a nic necítím. A určitě bych se nenechala testovat.
No a z minula takovouhle ztrátu čichu při rýmě znáš? Já to zažila poprvé až př covidu, a že jsem měla rýmu v životě děsněmockrát. Takže bych na test zašla a uvidíš, je to typický covidový příznak, ale samozřejmě to není automatický ukazatel a ztráta čichu může být jen tak, bez testu to nezjistíš.
Známá šla včera na test kvůli ztrátě čichu a byla pozitivní na Covid 19…
Za me zkus „ostrou“ vůni - třeba odlakovač..Pokud neucítíš ani to, šla bych na test..
@Králičice píše:
Za me zkus „ostrou“ vůni - třeba odlakovač..Pokud neucítíš ani to, šla bych na test..
takové pachy cítí i lidé se ztrátou čichu, používají se na odlišení simulantů
@Anonymní píše:
Zdravím chtěla bych se zeptat právě jsem zjistila že nic necítím měla jsem 3-4 dny rýmu plus ucpaný nos může to bejt stoho?
Může a nemusí.. Já jsem při covidu necítila ani kočičí hovno, ale nos jsem ucpaný neměla vůbec, zadnou rýmu.
Zdravím chtěla bych se zeptat právě jsem zjistila že nic necítím měla jsem 3-4 dny rýmu plus ucpaný nos může to bejt stoho?