Mendelu - kombinované studium
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mendelu - kombinované studium
Zdravím všechny maminky a snažilky,
chtěla bych se vás zeptat, jestli některá z vás náhodou nestudujete na Mendelově univerzitě nějaký kombinovaný obor? Přemýšlím, že si podám přihlášku na některý z kombinovaných oborů, zaujala mne Fakulta regionálního rozvoje a mezinárodních studií (konkrétně obor Socioekonomický a environmentální rozvoj) a Provozně ekonomická fakulta, která nabízí poměrně velké množství oborů kombinovaně, ale samozřejmě si uvědomuji, že je to fakulta velmi obtížná.
Pokud jste tam některá studovala či studujete (klidně i prezenčně), zajímaly by mě k tomu jakékoli informace, zejména však jestli se dá připravit na přijímací zkoušky a pak také hlavně to, jak velký problém jste měly s uplatněním. Dříve jsem vystudovala obor, ve kterém uplatnění stále klesá a ráda bych se teď po pauze vrhla do něčeho, kde bych věděla, že bych se snad mohla i v budoucnu uplatnit.
Děkuji za všechny názory, tipy, povzbuzení či odrazení
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já studuji na Pefce obor finance- teda zrovna mám přerušeno, protože čekáme druhé dítko ![]()
Na pefku se dá na přijímačky připravit v pohodě, na matematiku mají brožurku, kterou když si důkladně propočítáš, tak je to v pohodě, a cizí jazyk teda musíš trochu umět, to za pár měsíců nedoženeš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za odpověď a gratuluji k těhu
.
No, jde mi hlavně o tu matematiku, tu jsem měla naposledy na gymplu. Jazyk bych měla mít na úrovni B2, což by do začátku snad i mohlo postačit… Tu brožuru mám z roku 2010, ale ono to bude asi pořád obdobné, akorát si k tomu budu muset sehnat pro jistotu klíč. Něco mi přijde v pohodě, ale samozřejmě jsem už spoustu věcí za tu dobu pozapomínala. A který z těch kombinovaných oborů bys doporučovala? Nechci Veřejnou správu. Lákaly by mě spíše Finance, ten Manažersko-ekonomický obor, Ekonomika zemědělství a potravinářství či Management obchodní činnosti. Bohužel jsem k tomu nenašla až tolik informací (ani k přijetí, ani k uplatnění).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ta brožura je pořád stejná
Jiné obory než ten svůj neznám, takže těžko doporučím, základ mají stejný a liší se v několika předmětech ve vyšším ročníku. Co se týče uplatnění, tak to bohužel neporadím už vůbec, sama jsem zvědavá až to dodělám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit