Francouzština - jak jste to zvládly?

76
23.2.15 10:53

Francouzština - jak jste to zvládly?

Ahoj, za jak dlouho se vám podařilo naučit se francouzsky? Myslím tak, abyste se byly schopny domluvit s rodilým mluvčím. Mám teď jakousi krizi ve studiu a pocit, že to snad není možné se někdy naučit. Prosím taky o radu, jak studovat rychle a efektivně. Díky všem předem za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2178
23.2.15 10:58

:)) po dvou letech jsem to vzdala, jsem na ni uplnej debil. Ale pokud mas motivaci, tak to das. Myslim dokonce, ze krize jsou pozitivni :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
23.2.15 10:59

Ahoj, nevím, jestli jsem ten správný člověk, který ti poradí, protože jsem na tom podobně.
Francouzsky se učím střídavě už asi pět let a mám podobný pocit jako ty… chodím na soukromé hodiny a kolikrát se nejsem schopna domluvit ani s učitelem, který není rodilý mluvčí. Mám problém asi hlavně, že si nepamatuju slovíčka.
A co ty? Jak dlouho se učíš a jak? Chodíš do jazykovky či se učíš sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
23.2.15 11:01

@Nina_M Přesně tak, motivace je důležitá, aspoň třeba v podobně nějaké cesty do Francie.

Já dokonce přemýšlela, zda si neudělat nějakou dílčí zkoušku Delf (třeba úroveň A2 či B1), ale zatím nemám odvahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
23.2.15 11:03

Učila jsem se 5 let, ale vůůůůbec mne to nebavilo, ale asi bych se domluvila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
23.2.15 11:04

Chodím do jazykovky, už je to rok a půl, ale pořád se v tom plácám. Je fakt, že cca po půl roce jsem začala konečně chápat, co se po mně na hodině chce, a později jsem si i našla nějaký systém v učení, ale čas od času, teď zrovna taky, si říkám, jestli to k něčemu vůbec je, představovala jsem si, že to půjde trochu rychleji, ale houby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7746
23.2.15 11:05

Nevím, já se francouzsky učila na střední 4 roky v rámci nepovinného předmětu a na pasivní úrovni jsem uměla myslím docela obstojně, ale s Francouzem bych se nedomluvila. Možná mít za učitele rodilého mluvčího a nebo tam nějakou dobu žít. Navíc v každé oblasti trochu jinak vyslovují, vážou/nevážou slova a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
23.2.15 11:06

Ja se ucim jen pred dovolenou. Francouzstina je pro me nejkrasnejsi jazyk, ale je strasne tezka. Porad doufam, ze az dostuduju Spanelstinu, tak mi pujde Francouzstina trosku lepe, alespon na beznou domluvu.
Obdivuju kazdeho, kdo ji aspon trosku umi. Na zlepseni urcite doporucuju pobyt primo ve Francii a nebo treba korespondenci s Francouzem a pak samozrejme sledovani filmu

• Citovat
  • Upravit
76
23.2.15 11:09

Tak mně zase vyhovuje, že lektorka je Češka, aspoň v případě neporozumění se s ní jde domluvit alespoň česky. A taky myslím, že úplně na začátku bych od rodilého mluvčího nepochytila vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1335
23.2.15 11:10

@mitzy Ahoj :-) Za cca 3-4 měsíce v „jamě lvové“ :lol: ve Francii… Ale dřelo to - kolikrát jsem tam taky bulela, že to se nemůžu naučit a že tu řeč nesnáším… Ale jde to… ;) Vydrž a zařiď si alespoň nějakou konverzaci s rodilým mluvčím ;)…btw - když jsem do Francie jela, uměla jsem, přísahám, jen Bonjour… neměla jsem ani základy… Držím pěsti! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
23.2.15 11:12
@zzuza píše:
@Nina_M Přesně tak, motivace je důležitá, aspoň třeba v podobně nějaké cesty do Francie.Já dokonce přemýšlela, zda si neudělat nějakou dílčí zkoušku Delf (třeba úroveň A2 či B1), ale zatím nemám odvahu.

A po jaké době jsi tak začala o zkoušce uvažovat? Nebo spíš po jak intenzivním studiu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
23.2.15 11:13
@Nina_M píše: :)) po dvou letech jsem to vzdala, jsem na ni uplnej debil. Ale pokud mas motivaci, tak to das. Myslim dokonce, ze krize jsou pozitivni :palec:

Nebyla to škoda, úplně to vzdát? Určitě jsi už do toho investovala spoustu času i peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1335
23.2.15 11:14

@zzuza …no nevím teda - jestli máš problém se domluvit francouzsky s učitelem, tak si fakt nemyslím, že by jsi B1 zkoušku dala… To spíš asi začni těma „Ačkovejma“ zkouškama… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2178
23.2.15 11:17
@mitzy píše:
Nebyla to škoda, úplně to vzdát? Určitě jsi už do toho investovala spoustu času i peněz.

Jo to mas pravdu :think: vidis, takhle jsem nad tim nikdy nepremyslela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
23.2.15 11:23

Já na zkoušku nepomýšlím, po tom roce a půl je to ještě slabota. V kurzu nejsem sama, mám radši když je nás víc, můžu se motivovat i ostatními. Zdá se mi, že v porovnání s nimi jsem asi nejpohotovější, a asi tak trochu tahoun skupiny, ale i tak si myslím, že máme rezervy a chce to víc máknout. Nemáte nějaký tip na dobrou gramatiku a nějakou zásobárnu slovíček?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze