Méně náročný na čas, středního vzrůstu

1
17.9.21 11:45

Méně náročný na čas, středního vzrůstu

Dobrý den, už nějakou dobu toužím po pejskovi. Jsem sportovně založený, takže procházky, výlety, klidně i běh s pejskem bude na denním pořádku, ovšem mám zaměstnání od 7:00 do 15:30. Na pejska budu mít čas pouze v odpoledních hodinách a o víkendech. Přes den bude s rodiči, jenže ti mu nebudou věnovat tolika času kolik by potřebovala taková border kolie a jí podobné plemena, která se mi velice líbí. Poradili byste mi prosím nějaké středně velké plemeno, které se mnou bude rádo lítat po venku a zároveň vydrží těch pár hodinek, když bude potřeba, beze mě? Předem děkuji za rady i případnou kritiku.

Příspěvek upraven 17.09.21 v 11:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
17.9.21 11:47
@Nyrmik píše:
Dobrý den, už nějakou dobu toužím po pejskovi. Jsem sportovně založený, takže procházky, výlety, klidně i běh s pejskem bude na denním pořádku, ovšem mám zaměstnání od 7:00 do 15:30. Na pejska budu mít čas pouze v odpoledních hodinách a o víkendech. Přes den bude s rodiči, jenže ti mu nebudou věnovat tolika času kolik by potřebovala taková border kolie a jí podobné plemena, která se mi velice líbí. Poradili byste mi prosím nějaké středně velké plemeno, které se mnou bude rádo lítat po venku a zároveň vydrží těch pár hodinek, když bude potřeba, beze mě? Předem děkuji za rady i případnou kritiku, Petr.

Petře, Petře, víš, že jsi na serveru pro maminky s dětmi? Kynologická společnost je vedle. Třeba tady: https://www.pesweb.cz/cz/poradna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
17.9.21 11:55

Labrador, retrívr, portuglaský vodní pes, střední pudlové, kokři.

A taky můžeš zajít do útulku a vzít nějakého dospělého psa, který bude povahou vyhovovat tvým potřebám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.9.21 11:58

To je prča, @Ou umí radit snad opravdu ke každému tématu :mrgreen: Bych potřebovala dohodit nějaké dobré řemeslníky na revizi dřevěných oken a zateplení fasády, nemáš někoho? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
17.9.21 11:58

No, pocitej s tím, že se štěnětem budeš muset být, a tak jako tak, psi jsou společenská zvířata, chtějí pozornost a hodně péče. Rozhodne bych si to promyslela, protože i když ti někdo řekne rasu, nezaručuje ti to, že ten individuální pes bude chtít být sám a neudělá ti doma bordel, zatímco budeš pryč.. Psa k tomu musíš vychovat, a když se vratis, zahrnout ho láskou a společností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
17.9.21 12:02
@Nyrmik píše:
Dobrý den, už nějakou dobu toužím po pejskovi. Jsem sportovně založený, takže procházky, výlety, klidně i běh s pejskem bude na denním pořádku, ovšem mám zaměstnání od 7:00 do 15:30. Na pejska budu mít čas pouze v odpoledních hodinách a o víkendech. Přes den bude s rodiči, jenže ti mu nebudou věnovat tolika času kolik by potřebovala taková border kolie a jí podobné plemena, která se mi velice líbí. Poradili byste mi prosím nějaké středně velké plemeno, které se mnou bude rádo lítat po venku a zároveň vydrží těch pár hodinek, když bude potřeba, beze mě? Předem děkuji za rady i případnou kritiku.Příspěvek upraven 17.09.21 v 11:52

Tak tohle tema me taky zajima. pockam si, s dovolenim, na pripadne prispevky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.9.21 12:03
@Nyrmik píše:
Dobrý den, už nějakou dobu toužím po pejskovi. Jsem sportovně založený, takže procházky, výlety, klidně i běh s pejskem bude na denním pořádku, ovšem mám zaměstnání od 7:00 do 15:30. Na pejska budu mít čas pouze v odpoledních hodinách a o víkendech. Přes den bude s rodiči, jenže ti mu nebudou věnovat tolika času kolik by potřebovala taková border kolie a jí podobné plemena, která se mi velice líbí. Poradili byste mi prosím nějaké středně velké plemeno, které se mnou bude rádo lítat po venku a zároveň vydrží těch pár hodinek, když bude potřeba, beze mě? Předem děkuji za rady i případnou kritiku.Příspěvek upraven 17.09.21 v 11:52

Péťo, na začátku se psovi budeš muset věnovat velmi. Nehledě na rasu. Más na to čas? Jestli bydlíš sám a tví rodiče jsou starší, nepořizovala bych si psa žádného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42271
17.9.21 12:03
@Ou píše:
Labrador, retrívr, portuglaský vodní pes, střední pudlové, kokři.A taky můžeš zajít do útulku a vzít nějakého dospělého psa, který bude povahou vyhovovat tvým potřebám.

Labrador není ideální pes na běh. A zároveň je mu třeba zaměstnat dost i hlava, když se nudí, vymýšlí blbosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
17.9.21 12:05
@Havlova píše:
Labrador není ideální pes na běh. A zároveň je mu třeba zaměstnat dost i hlava, když se nudí, vymýšlí blbosti.

no von zakladatel taky nebude žádnej zátopek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
17.9.21 12:08
@Ou píše:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42271
17.9.21 12:11
@Ou píše:

Zátopek nebo ne, labradoři trpí na kyčle. A zároveň nejsou fakt rádi sami doma, jsou chytří, tak se prostě nudí a vymýšlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
17.9.21 13:06

@Havlova pes nebude sám, bude s rodiči zakladatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
17.9.21 13:43

Hele, je dobře, že pes může být s rodiči, ale měl by umět být i pár hodin sám, postupně navyknout… rodiče asi nebudou hlídat 15 let v kuse nebo jo? Pokud budeš mít čas se psovi věnovat každé odpoledne a nechodíš každý druhý den večer pařit pryč, tak nevidím problém, aby pes zůstal doma sám, když jsi v práci. Většina psů to prochrápe. Výběr plemene je oříšek, já bych ti doporučila českého strakatého psa, ale tam je trochu problém s variabilitou povah, ale nároky na pohyb by ti mohly sedět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
17.9.21 14:03

Chodský pes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
18.9.21 21:26

Protoze se nechces venovat vylozene vycviku nebo psim sportum, je potreba vyradit psy, kteri potrebuji „praci“, tj. vetsinu psu sluzebnich a loveckych a bull plemena. Takovy pes potrebuje pracovat.
To jsou treba ohari, ovcaci, pracovni terieri, ale i borderka coby ovcacky pes.

Takze potrebujes psa, kteremu staci turistika, vylety, pohyb, ale takoveho, ktery to zvladne.
To vyrazuje psy s vyrazne zkracenym cumakem a hodne chlupate psy (v lete vedro).

Takze treba maly knirac, soft coated terier, westik, jezevcik, vipet, velspringer, springerspanel, cesky strakaty pes, havansky psik, pudl, papilon.
Pro aktivnejsi turistiku klidne dalmatin nebo flat coated retrivr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný