Jméno dítěte - Nikolas a Rebeca?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
315
2.6.11 13:05

My mame Edwarda a Emu, ale mame cizi prijmeni tak se to hodi,manzel je polovicni cech, jinak malej se narodil jeste kdyz jsme bydleli ve zahranicitak jsme chteli neco mezinarodniho, ted je to proste Edik, nebo Eda. A Ema to uz je dnes celkem bezne i u nas. Jinak Nicolas se mi tak moc nelibi,ale Rebecca moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3211
2.6.11 13:08

No mě se osobně líbí Elisabeth strašně moc jsem jí chtěla ale nakonec by jsme jednou chtěli Ellu nebo Nelu.Máme dlouhé příjmení tak chceme krátké jméno. Ale je hodně jmen co se líbí líbí se mi ještě: Vanessa,Natali,Anežka,Kateřina no je jich opravdu hodně a klučičí se mi líbí: Tomáš,Tadeáš,Aleš,Alex no je jich taky hodně :mrgreen:

A ještě jsem zjistila že se mi ty jména hodně mění :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16244
2.6.11 13:10
evik178 píše:
My mame Edwarda a Emu, ale mame cizi prijmeni tak se to hodi,manzel je polovicni cech, jinak malej se narodil jeste kdyz jsme bydleli ve zahranicitak jsme chteli neco mezinarodniho, ted je to proste Edik, nebo Eda. A Ema to uz je dnes celkem bezne i u nas. Jinak Nicolas se mi tak moc nelibi,ale Rebecca moc.

Obe jmena jsou moc krasna!! Ema je docela bezna i v CR. Nicolas je nas Mikulas ne?
Mam kamaradku, ktere se jmenuje Rebecca Williams a stejne tak se jmenuje i jeji dcera. Je to moc krasne jmeno a krasne se k nim hodi. A volem na ni proste rebecco :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
2.6.11 13:18

hanapospis-
Dekuji za pochvalu, me se nicolas take nelibi z toho duvodu ze u nas je to proste mikulas je to jen jiny preklad ale stejne jmeno, v recku se treba rekne nicolas a na slovensku mikulas je to to same.Neco jako u nas Jirka je jinde Georg, atd..
Ty jmena jsem vybrala take proto aby to nemeli deti slozite ponevadz na prazdniny a dovolene jezdime k rodicum manzela do ciziny, a take bych jednou chtela aby sli do sveta na zkusenou, studovat nebo pracovat, a z vlastni zkusenosti vim jak vypada kdyz se american nebo anglican snazi vyslovit jmeno treba Rehor,( byvaly koleha z prace-chudak prisel tam pracovat a nikdo neumel rict jeho jmeno).

Příspěvek upraven 02.06.11 v 13:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
2.6.11 13:20

Mi se líbí obě :) Ale Nicolas asi proto, že mám ráda Nicolase Cage :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
2.6.11 13:21
Ivka44 píše:
Páčia sa Vám mená Nikolas a Rebeca? 8-)

Nikolas se mi nelíbí od té doby, co tak jedna „spolurodička-spolubydlící“ v porodnici pojmenovala svého syna a říkala mu „Nikolásku“ :zed: .
Rebeca je hezké jméno (pokud se jí říká Rebeko, Beko nebo Beky), ale bála bych se pozdějšího posměchu spolužáků…vzhledem k tomu, že se to používá i jako nadávka :nevim:
Každopádně k příjmení Novák/ová mi nesedí ani jedno. Sama mám ráda méně obvyklá jména a ke klasicky českému příjmení se moc dobře nevybíralo. Nicméně Berunka má iniciály BB a ve finále mi to „hezky zní“ :palec:

• Citovat
  • Upravit
12247
2.6.11 13:21

pripadá mi to Jessica Bažantová :mrgreen:
ale to je na rodičích :-)

mně osobně se jména nelíbí..... ale je to věc názoru a příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
2.6.11 13:25

dalej Peto,Marek alebo Natalia :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16244
2.6.11 13:27
evik178 píše:
hanapospis-
Dekuji za pochvalu, me se nicolas take nelibi z toho duvodu ze u nas je to proste mikulas je to jen jiny preklad ale stejne jmeno, v recku se treba rekne nicolas a na slovensku mikulas je to to same.Neco jako u nas Jirka je jinde Georg, atd..
Ty jmena jsem vybrala take proto aby to nemeli deti slozite ponevadz na prazdniny a dovolene jezdime k rodicum manzela do ciziny, a take bych jednou chtela aby sli do sveta na zkusenou, studovat nebo pracovat, a z vlastni zkusenosti vim jak vypada kdyz se american nebo anglican snazi vyslovit jmeno treba Rehor,( byvaly koleha z prace-chudak prisel tam pracovat a nikdo neumel rict jeho jmeno).Příspěvek upraven 02.06.11 v 13:21

My s manzelem zijeme uz nejakou dobu taky v zahranici. Manzel je Jiri takze lidi co ho znaji uz delsi dobu tak se mu snazi rikat Jiri ale zni to spie jako Jiri (bez hacku) nebo to ruzne komoli. V praci uz si nachava rikat Goerge. Trvalo delsi dobu nez anglicani pochopoli ze George je vlastni to same jak Jiri. S mojim jmenem Hana nemam problemy i kdyz ho kazdy pise jaka hanna nebo hannah ale uz jsem si zvykla.
Budeme se vracet do CR a taky vybirame jmena tak aby byla pekna a hlavne dobre vyslovitelna i pro cizince, kvuil pratelum. Hlavne jsem si ale odvykla zdrobmelinam a moc mi to nejde pres usta. Takze me certi berou kdyz slysim tchyni volat na manzela Jiricku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
2.6.11 14:11

Mne se Nikolas libi ( s „k-ackem“ mnohem lip nez Nicolas nebo Nicholas ). Ziji v zahranici a je to stredni jmeno meho chlapecka. Taky se dobre „nese“ v plnem zneni s nasim 3-slabicnym prijmenim. Rebeka/Rebeca/Rebecca se mi nelibi, obzvlaste, kdyz se ji rika Reba, ale taky se zkracuje na Beky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
2.6.11 14:29

Jeste byl problem ze v zahranici je zvykem detem davat dve jmena, pokud vim tak holcice po babicce z matcine strany a klukovi po dedeckovi z otcove strany, teda nevim mozna je to podle zvyku dane zeme, ja jsem to nechtela je to podle me zbytecne, ale nakonec jsem svolila takze presne kluk je Edward Joe-deda je Joe jako ten Joe z filmu Jmenuji se Joe Black to se mi libilo, a holka je Ema Marie to je podle me taky celkem normalni, ja jsem Eva coz jste asi pochopily z prezdivky a to se jim v cizine vyslovovalo celkem v pohode, je to asi docela obvykle jmeno ve vetsine zemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
2.6.11 14:37
Ivka44 píše:
priezvisko je Novák/ová :mrgreen:

Jsem Nováková a Rebeka byla na seznamu :wink:
Nicolas se mi líbí, ale nedala bych ho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
2.6.11 14:39

Mě se líbí obě dvě:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
2.6.11 22:35

me se libi obe a to i k prijmeni.my mame fionu a malte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
3.6.11 13:50

Tak mně se Nicolas líbí moc! :mrgreen: :mrgreen: A nevím, co máte proti oslovení Nicolásku…??? :nevim: :nevim: Co je na tom tak hnusného?? :nevim: Já třeba malému říkám něžně Nico-lásko :-). Je to zdrobnělina jako u každého jiného jména, tak nechápu ten odpor. :-)
Příjmení máme cizí, takže se k němu hodí. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová