Zvýšení výživného

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
632
2.6.11 07:18

zvýšení výživného

chtěla jsem se zeptat kdo ste měl v poslední době soud o zvýšení alimentů. co vše berou na vědomí a z čeho se to vypočítává? Kolik nám jako 4 člené rodinně musí zbýt aby nám z toho nic nevzali. Manželovo bývalá si žádá o zvýšení alimentů na 8 letou dceru. S manželem už máme dvě děti a já jsem na MD, s peněz sotva vydržíme do další výplaty a kdyby nám napomáhal příbuzný tak ani to ne, můžou je manželovi přeci jen zvýšit? Nežijeme žádnej luxu prostě klasika, hypotéka, nájem nějaká půjčka, školka, pleny atd. a sme rádi že na konci měsíce máme na jídlo, nechápu z co z čeho by jí měli přidat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
2.6.11 08:19

Nejak se to pocita prootze ma dalsi vyzivovaci povinnostale urcite se do toho nezohlednuje pujcka.Taky zalezi kolik plati tedka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.11 08:20

Příjem manžela,tebe,počet vyživovaných dětí,výdaje na bydlení,to vše jak u vás,tak u bývalé,dále jak manžel „spolupracuje“ mimo placení výživného (narozeniny,svátky,vánoce,školy v přírodě apod) a podle toho určí výši výživného. Ve vašem případě je možné,že to naopak sníží :lol: ,ovšem to ude záležet na soudu,příjmy vs výdaje a taky kolik již tedˇ manžel na malou platí …

• Citovat
  • Upravit
13142
2.6.11 08:23

Tak když jsem já žádala o zvýšení alimentů, a podotýkám, že bývalý malému nic na narozeniny, vánoce atd. nedává, samosoudkyně mi řekla, že nemusí, že vše je zahrnuto v alimentech :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
2.6.11 08:27
kometa32 píše:
Tak když jsem já žádala o zvýšení alimentů, a podotýkám, že bývalý malému nic na narozeniny, vánoce atd. nedává, samosoudkyně mi řekla, že nemusí, že vše je zahrnuto v alimentech :cert:

manžel na vánoce a svátky taky nic neposílá, jelikož bývalá malý tajila když sme tam cca před 2 lety byly že je její táta ještě nám volala aby sme to neříkali…nestíkají se páč od sebe bydlí cca 800 km a ani neudržují kontakt po telefonu…a půjčky se do toho nepočítají? A co náklady na pleny, sunar, školka a tak? Takže to můžou klidně snížit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
2.6.11 08:34

Půjčky je nezajímají,ale životní pojištění ano, pak náklady na domácnost,speciální léky pro dítě pokud nějáké užívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.11 08:35
ivuss píše:
chtěla jsem se zeptat kdo ste měl v poslední době soud o zvýšení alimentů. co vše berou na vědomí a z čeho se to vypočítává? Kolik nám jako 4 člené rodinně musí zbýt aby nám z toho nic nevzali. Manželovo bývalá si žádá o zvýšení alimentů na 8 letou dceru. S manželem už máme dvě děti a já jsem na MD, s peněz sotva vydržíme do další výplaty a kdyby nám napomáhal příbuzný tak ani to ne, můžou je manželovi přeci jen zvýšit? Nežijeme žádnej luxu prostě klasika, hypotéka, nájem nějaká půjčka, školka, pleny atd. a sme rádi že na konci měsíce máme na jídlo, nechápu z co z čeho by jí měli přidat
Ähoj, bylo by dobré vzít si na to nějakého dobrého a zkušeného zástupce (nemusí to být rovnou právník), který v tom umí chodit. Manžel přišel o práci, taky platil výživné a když žádal poprvé sám, tak mu to nesnížili a musel platit stále stejně, i když ty peníze neměl! Když jsem sehnala správného člověka, který tam půjde a bude mluvit, snížili to skoro na polovinu!
  • Citovat
  • Upravit
24320
2.6.11 08:35
ivuss píše:
kometa32 píše:
Tak když jsem já žádala o zvýšení alimentů, a podotýkám, že bývalý malému nic na narozeniny, vánoce atd. nedává, samosoudkyně mi řekla, že nemusí, že vše je zahrnuto v alimentech :cert:
manžel na vánoce a svátky taky nic neposílá, jelikož bývalá malý tajila když sme tam cca před 2 lety byly že je její táta ještě nám volala aby sme to neříkali…nestíkají se páč od sebe bydlí cca 800 km a ani neudržují kontakt po telefonu…a půjčky se do toho nepočítají? A co náklady na pleny, sunar, školka a tak? Takže to můžou klidně snížit?

ivus: jako pujcky jsou vase blbost akorat ti muzou s ohlednit ze platite hypoteku.jinak bude to vychazet z nejakeho minima.Dam priklad ma plat 10 tisic uz platui na jedno dite 1500 tak nemuze platit 3000 ale bude platit taky 1500.Jakou castku plati tedka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
2.6.11 08:36
kometa32 píše:
Půjčky je nezajímají,ale životní pojištění ano, pak náklady na domácnost,speciální léky pro dítě pokud nějáké užívá.

jo a tady to.Sunar a pleny je taky nezajimaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
2.6.11 08:39
kattkka píše:
kometa32 píše:
Půjčky je nezajímají,ale životní pojištění ano, pak náklady na domácnost,speciální léky pro dítě pokud nějáké užívá.

platíme 44 euro měsíčně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
kattkka píše:
kometa32 píše:

platíme 44 euro měsíčně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
kattkka píše:
kometa32 píše:

platíme 44 euro měsíčně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
2.6.11 08:40
ivuss píše:
kattkka píše:
kometa32 píše:
platíme 44 euro měsíčně

ale v předvolání je že má mít muž doklad o půjčkách na co ho tedy chtejí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
2.6.11 08:42

Když to někdo podá správným způsobem - půjčky, pleny, sunar, tak je možné úplně všechno a zejména u soudu.

Ohledně výživného je pravda, že je v něm zahrnuto vše a není možné požadovat zaplacení třeba školy v přírodě nebo lyžáku po povinné osobě. Jediná možnost je dohoda. Všechny podobné náklady měly být započítány už při stanovení výživného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
2.6.11 08:43
Anonymní píše:
ivuss píše:
chtěla jsem se zeptat kdo ste měl v poslední době soud o zvýšení alimentů. co vše berou na vědomí a z čeho se to vypočítává? Kolik nám jako 4 člené rodinně musí zbýt aby nám z toho nic nevzali. Manželovo bývalá si žádá o zvýšení alimentů na 8 letou dceru. S manželem už máme dvě děti a já jsem na MD, s peněz sotva vydržíme do další výplaty a kdyby nám napomáhal příbuzný tak ani to ne, můžou je manželovi přeci jen zvýšit? Nežijeme žádnej luxu prostě klasika, hypotéka, nájem nějaká půjčka, školka, pleny atd. a sme rádi že na konci měsíce máme na jídlo, nechápu z co z čeho by jí měli přidat
Ähoj, bylo by dobré vzít si na to nějakého dobrého a zkušeného zástupce (nemusí to být rovnou právník), který v tom umí chodit. Manžel přišel o práci, taky platil výživné a když žádal poprvé sám, tak mu to nesnížili a musel platit stále stejně, i když ty peníze neměl! Když jsem sehnala správného člověka, který tam půjde a bude mluvit, snížili to skoro na polovinu!

no to je právě ten problém, kolik takový zástupce stojí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová