Zvýšení výživného

Napsat příspěvek
Velikost písma:
632
2.6.11 08:54
kattkka píše:
JanaK88 píše:
ivuss píše:
JanaK88 píše:
Když to někdo podá správným způsobem - půjčky, pleny, sunar, tak je možné úplně všechno a zejména u soudu.Ohledně výživného je pravda, že je v něm zahrnuto vše a není možné požadovat zaplacení třeba školy v přírodě nebo lyžáku po povinné osobě. Jediná možnost je dohoda. Všechny podobné náklady měly být započítány už při stanovení výživného.
takže je možné to tam započítat, vždyt pleny a mlíko jsou nutnou součástí podle mě
Závisí jak to podáš, jaký je soudce. Já bych se pokusila prorvat sunar ze zdravotních důvodů - potvrzení od lékaře, že jsem nemohla kojit, laktační psychoza. Půjčky podle toho na co to bylo - půjčka na televizi ti je k ničemu, ale třeba auto, když bydlíš někde na konci světa a dá se považovat za nutnost a nejde o předražené auto. Dá se opravdu občas kouzlit, ale když narazíš na vola tak je to jasné :-D
Laktacni psychoza tu by musela mit urcite potrvzenou od lekare s vypisem.
Auto taky neni nezbytnou soucasti.
Ale hyposka je bydleni.
Kolik davate na ty pujcky?

kojit sem nemohla z důvodu že sem neměla mlíko, takže to je v celku pravda…půjčky cca 6000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
2.6.11 08:55
ivuss píše:
kattkka píše:
ivuss píše:
JanaK88 píše:
Když to někdo podá správným způsobem - půjčky, pleny, sunar, tak je možné úplně všechno a zejména u soudu.Ohledně výživného je pravda, že je v něm zahrnuto vše a není možné požadovat zaplacení třeba školy v přírodě nebo lyžáku po povinné osobě. Jediná možnost je dohoda. Všechny podobné náklady měly být započítány už při stanovení výživného.
takže je možné to tam započítat, vždyt pleny a mlíko jsou nutnou součástí podle mě
Ja si myslim ze ne ze to je vramci uz nejakeho minima.Navic ty pleny a sunar nebudete platit porad.
no nebudeme pak přijde školka a další…

jenomze pak budes chodit do prace takze se muze stat ze si zazada o zvyseni a pak se budete divit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
kattkka píše:
JanaK88 píše:
ivuss píše:
JanaK88 píše:
Závisí jak to podáš, jaký je soudce. Já bych se pokusila prorvat sunar ze zdravotních důvodů - potvrzení od lékaře, že jsem nemohla kojit, laktační psychoza. Půjčky podle toho na co to bylo - půjčka na televizi ti je k ničemu, ale třeba auto, když bydlíš někde na konci světa a dá se považovat za nutnost a nejde o předražené auto. Dá se opravdu občas kouzlit, ale když narazíš na vola tak je to jasné :-D
Laktacni psychoza tu by musela mit urcite potrvzenou od lekare s vypisem.
Auto taky neni nezbytnou soucasti.
Ale hyposka je bydleni.
Kolik davate na ty pujcky?

Samozřejmě že to vše chce podložit důkazy a ne jenom tvrdit :palec:
To auto se v určitých případech dá taky ukecat závisí na okolnostech - třeba v Praze to rozhodně neprojde :mrgreen:
Ale při tak nízké částce alimentů bych počítala s tím, že opravdu soud k tomu nepřihlédne a zvýší :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
ivuss píše:
chtěla jsem se zeptat kdo ste měl v poslední době soud o zvýšení alimentů. co vše berou na vědomí a z čeho se to vypočítává? Kolik nám jako 4 člené rodinně musí zbýt aby nám z toho nic nevzali. Manželovo bývalá si žádá o zvýšení alimentů na 8 letou dceru. S manželem už máme dvě děti a já jsem na MD, s peněz sotva vydržíme do další výplaty a kdyby nám napomáhal příbuzný tak ani to ne, můžou je manželovi přeci jen zvýšit? Nežijeme žádnej luxu prostě klasika, hypotéka, nájem nějaká půjčka, školka, pleny atd. a sme rádi že na konci měsíce máme na jídlo, nechápu z co z čeho by jí měli přidat

tak já jsem měla soud ve věci výživného nedávno, žádala jsem o zvýšení. bývalý o tom nechtěl ani slyšet, najal si právního zástupce, předložil doklady o hypotéce, půjčce atd. ale nebylo mu to nic platné. soud zvýšení schválil, odůvodnění bylo v tom smyslu, že jednou má dítě a musí se prvotně postarat o něj, takže když chtěl hypotéku, musel myslet na to, že dítě roste a tím pádem rostou i náklady na něj. Bohužel se to může stát i ve vašem případě, to že má manžel další děti soud zohlední, nicméně manžel musí brát v úvahu, že ať má dětí kolik chce, tak všechny své děti musí zajistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
Anonymní píše:
Anonymní píše:
ivuss píše:
Anonymní píše:
ivuss píše:
chtěla jsem se zeptat kdo ste měl v poslední době soud o zvýšení alimentů. co vše berou na vědomí a z čeho se to vypočítává? Kolik nám jako 4 člené rodinně musí zbýt aby nám z toho nic nevzali. Manželovo bývalá si žádá o zvýšení alimentů na 8 letou dceru. S manželem už máme dvě děti a já jsem na MD, s peněz sotva vydržíme do další výplaty a kdyby nám napomáhal příbuzný tak ani to ne, můžou je manželovi přeci jen zvýšit? Nežijeme žádnej luxu prostě klasika, hypotéka, nájem nějaká půjčka, školka, pleny atd. a sme rádi že na konci měsíce máme na jídlo, nechápu z co z čeho by jí měli přidat
Ähoj, bylo by dobré vzít si na to nějakého dobrého a zkušeného zástupce (nemusí to být rovnou právník), který v tom umí chodit. Manžel přišel o práci, taky platil výživné a když žádal poprvé sám, tak mu to nesnížili a musel platit stále stejně, i když ty peníze neměl! Když jsem sehnala správného člověka, který tam půjde a bude mluvit, snížili to skoro na polovinu!
no to je právě ten problém, kolik takový zástupce stojí?
nás to stálo 2.600,– (nebyl to právník) a už po první upravené splátce alimentů to bylo zpátky :srdce:
jako ale 44 euro je jinak docela málo, pochybuji, že by to ještě snížili. Manžel platil 7000 z 23000 čístého na dvě děti, a to musel pak platit i z podpory :cert:

manžel má 16 čistého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
Anonymní píše:
Anonymní píše:
ivuss píše:
Anonymní píše:
ivuss píše:
Ähoj, bylo by dobré vzít si na to nějakého dobrého a zkušeného zástupce (nemusí to být rovnou právník), který v tom umí chodit. Manžel přišel o práci, taky platil výživné a když žádal poprvé sám, tak mu to nesnížili a musel platit stále stejně, i když ty peníze neměl! Když jsem sehnala správného člověka, který tam půjde a bude mluvit, snížili to skoro na polovinu!
no to je právě ten problém, kolik takový zástupce stojí?
nás to stálo 2.600,– (nebyl to právník) a už po první upravené splátce alimentů to bylo zpátky :srdce:
jako ale 44 euro je jinak docela málo, pochybuji, že by to ještě snížili. Manžel platil 7000 z 23000 čístého na dvě děti, a to musel pak platit i z podpory :cert:

manžel má 16 čistého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
2.6.11 08:56
kattkka píše:
ivuss píše:
kattkka píše:
ivuss píše:
JanaK88 píše:
Ja si myslim ze ne ze to je vramci uz nejakeho minima.Navic ty pleny a sunar nebudete platit porad.
no nebudeme pak přijde školka a další…
jenomze pak budes chodit do prace takze se muze stat ze si zazada o zvyseni a pak se budete divit.

až budu chodit do práce tak ať si zažádá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
2.6.11 08:59
ivuss píše:
kattkka píše:
ivuss píše:
kattkka píše:
Ivuss: tech 44euro je na co??
Doklady si vemte ale moc nepocitejte stim ze vam to zohledni protoze platite pujcku mozna minimalne.
44 euro platíme do ted alimenty
tak to se ji nedivim ze je chce zvednout.to je ani nesnizi.Ale na druhou stranku bych se pokusila tedy o umozneni styku s ditetem a aby vedeo kdo je jeho otec.je to sice 800km ale i tak kdyz uz chce zvyseni.
já chtěla poradit a né číst zhovadilosti tipu…to je jasný že je chce zvýšit apod.

My se ti snažíme poradit, tak si ty nervy uklidni. Nebo si najdi právníka a na toho si ty nervy zklidni. Při takto nízké částce alimentů (nevíme příjem vaší rodiny) bych jako soudce k půjčkám nepřihlížela a zvýšila, pokud nejsou závažné důvody (což klasické spotřebitelské úvěry na blbosti jsou).
Vyžádala bych si styk s dítětem, platit a dítě nevidět mi přijde dost na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
2.6.11 09:00
JanaK88 píše:
ivuss píše:
kattkka píše:
ivuss píše:
kattkka píše:
Ivuss: tech 44euro je na co??
Doklady si vemte ale moc nepocitejte stim ze vam to zohledni protoze platite pujcku mozna minimalne.
44 euro platíme do ted alimenty
tak to se ji nedivim ze je chce zvednout.to je ani nesnizi.Ale na druhou stranku bych se pokusila tedy o umozneni styku s ditetem a aby vedeo kdo je jeho otec.je to sice 800km ale i tak kdyz uz chce zvyseni.
já chtěla poradit a né číst zhovadilosti tipu…to je jasný že je chce zvýšit apod.
My se ti snažíme poradit, tak si ty nervy uklidni. Nebo si najdi právníka a na toho si ty nervy zklidni. Při takto nízké částce alimentů (nevíme příjem vaší rodiny) bych jako soudce k půjčkám nepřihlížela a zvýšila, pokud nejsou závažné důvody (což klasické spotřebitelské úvěry na blbosti jsou).
Vyžádala bych si styk s dítětem, platit a dítě nevidět mi přijde dost na hlavu.

tak nejak.Lip jsi to napsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
2.6.11 09:01

Nojo Ivus já vím že máš nervy na pochodu a že 1000 je pro vás ted hodně peněz.Ale nevíme v jaké situaci je matka toho dítěte?Pracuje/nepracuje?V případě že nepracuje tak jestli třeba s 8 letým dítětem vůbec má šanci najít práci?Vždyt jestli nemá nějaké lepší vzdělání tak do fabriky na směny nebo za kasu do marketu opět na směny taky nemůže.Víš,jestli na tom není třeba hůř než vy?Mimochodem mému ex soud vyměřil alimenty na 18 letou dceru 1000kč.Nezajímalo je že jen intr,doprava,kapesné na týdne vyjde měsíčně na nějakých 3500 a kdy máš zbytek?On prostě pracoval oficiálně za minimálku,zbytek mu zaměstnavatel dával na ruku.A je vymalováno soud mu to vyměří z toho co má na papíře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
2.6.11 09:04

Ono stačí si jen zkusit představit jestli bys chtěla být v kůži té matky co žádá o zvýšení. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320

1000 kc je malo ale z moralniho hlediska je to az moc.Pokud to je tak jak jsi psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142

No jo, ale v 18ti letech se už bere možnost brigády, že si můžou přivydělat, vím to z vlastní zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
2.6.11 09:05
kattkka píše:
1000 kc je malo ale z moralniho hlediska je to az moc.Pokud to je tak jak jsi psala.

bývalá je na Md a její manžel je podnikatel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.11 09:07
jitkabokule píše:
Mimochodem mému ex soud vyměřil alimenty na 18 letou dceru 1000kč.Nezajímalo je že jen intr,doprava,kapesné na týdne vyjde měsíčně na nějakých 3500 a kdy máš zbytek?On prostě pracoval oficiálně za minimálku,zbytek mu zaměstnavatel dával na ruku.A je vymalováno soud mu to vyměří z toho co má na papíře.

Ono je to fakt soud od soudu jiné. Když se rozváděl přítel (dohodou), tak on i jeho ex měli od zaměstnavatele uvedenou minimální mzdu. Na výživném se dohodli ve výši 2500Kč (dítěti bylo v té době necelých 5 let). Soudkyně jim více-méně řekla, že ani jednomu z nich tu minimální mzdu „nežere“ a výživné zvýšila na 2800Kč :nevim:
PS: Omlouvám se za inko - chtěla jsem přidat zkušenost, ale zase nechci probírat naše soukromé finanční záležitosti veřejně… :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová