Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Ahoj dámy, poradíte něco co opravdu funguje na návaly horka? Mamce (55) nic nepomáhá. Děkuji ![]()
Kolegyně dostala od gynekoložky hormony a od té doby je spokojená
@Kateřina107 píše:
Ahoj dámy, poradíte něco co opravdu funguje na návaly horka? Mamce (55) nic nepomáhá. Děkuji
Mě začala menopauza v necelých 41 letech. Návaly horka byly šílené, nepomohlo ani větrání v lednu při mínus deseti. Obvykle pomohou hormony, ale ne každý je může brát. Já je brát nemohla. Po roce šílených pocitů jsem začala brát doplňující volně prodejné léky z lékárny. Musela jsem si brát dvojitou dávku, než byla doporučená a to pomohlo. Trvalo to cca 7 let. Pak to přestalo. Zatímco dřív jsem bývala zimomřivá a nedokrvovaly se mi ruce a nohy, dnes jsem horkokrevná a chodím nalehko i při pěti stupních. Při nule mi je už ale také zima. Přeji tvé mamince, ať to zvládne. Raději anonymně.
@Kateřina107 píše:
Ahoj dámy, poradíte něco co opravdu funguje na návaly horka? Mamce (55) nic nepomáhá. Děkuji
Ahoj, počkám co ještě kdo napíše. Jsem 50 + menopuauza, návaly jako prase…zkoušela jsem vše z lékárny - Sarapis, Menoa, bylinky z Iherbu - ale žije si to vlastním životem
. Když čtu že to ženy mají i 10 let, tak si říkám, že to nemůžu vydržet. Nýával 3 x do hodiny, mě to zabíjí…
M.
Je mi 44 let, skoro každou noc se probudím zpocená, před nástupem menstruace mám mokré tričko tak, že se i 2× za noc převlékám, vlasy zespodu mokré…může to už souviset s před menopauzou?
@Anonymní píše:
Je mi 44 let, skoro každou noc se probudím zpocená, před nástupem menstruace mám mokré tričko tak, že se i 2× za noc převlékám, vlasy zespodu mokré…může to už souviset s před menopauzou?
Zdravím, tak teď procházíme stejnou věcí, no mi je taky 44 letos…v noci se strašně potím a probudí mě až to studí..vlasy mám zezadu úplně zničené…Ms mám silnou a přeházenou..někdy 24dc jindy 31dc…když něco dělám, běžnou věc, teče mi pot po zádech, mezi prsy a z čela…navíc přibírání…a to cvičím a nehubnu. ![]()
Ahoj holky,
je mi 48 let a menopauzu mi Dr. potvrdila v Dubnu. Předcházelo tomu přesně co píšeš níže, tak si myslím, ze už to menopauza bude.
S Dr. jsme se nevidely osobně, poslala mi recept na Medocriptine (nedaří se mi vyčíst co to vlastně je) a přesto, ze se jedna o tablety k polykání, Dr. doporučila zavádět do pochvy, ze mi prý nebude dělat zle, což on prý rád. Užívala jsem cca 3 týdny (občas vynecháno). Po dvou měsících příznaky pominuly, přestala jsem tedy lék užívat (cpeme té chemie do sebe už tak dost).
Jenomže po dvou týdnech je to zpět😤
V jednom okamžiku mi sálá horkost z těla, říkám si, ze musím byt ruda jak rajce, ale nejsem, opotim se, a jak to přejde, je mi vzápětí zima. Denní navaly bývají krátké, ale v podstatě po cca 5 minutách.
Tak si říkám, ze jestli toto bude trvat 10 let jak se uvádí,…☹️️
Chci se zeptat, jestli nemáte zkušenost s přípravkem Medociprine, popřípadě s čímkoli jiným, uvítám i babske rady. Čaje samozřejmě mám, ale nefunguji.
Díky.
@Anonymní píše:
@fabi27 Tohle ti dala na potize s menopauzou? Nejsem lekar, ale podle popisu se uziva z jinych duvodu.
Me Dr. predepsal Ladybon. Zatim ho zobu mesic, tak je na hodnoceni asi brzy. Navic diky gynDr. (nechal mi udelat vetsi rozbor krve) jsem skoncila i na endokrinologii, takze nektere me potize muze zpusobovat i stitna zlaza ![]()
Já taky četla příbalový leták a googlila, ale nic nikde o menopauze a tomto léku nenašla. K Dr jdu osobně až na konci srpna tak se samozřejmě optam. A pravě proto se zatím ptám tudy, co to vlastně do sebe cpu, vůbec netuším zda jsou to hormony nebo co vlastně.
A stitnou žlázu mám ok, potvrzeno z rozboru.
Tobě to taky začíná? Předpokládám, ze ano😉
@cecetka píše:
@fabi27 Tohle ti dala na potize s menopauzou? Nejsem lekar, ale podle popisu se uziva z jinych duvodu.
Me Dr. predepsal Ladybon. Zatim ho zobu mesic, tak je na hodnoceni asi brzy. Navic diky gynDr. (nechal mi udelat vetsi rozbor krve) jsem skoncila i na endokrinologii, takze nektere me potize muze zpusobovat i stitna zlaza
@fabi27 Bohuzel. Taky 48, pul roku jsem se docela trapila, takze jsem to zacala resit ![]()
To jsme na tom velmi podobně.
Tak si drzme palce a nezbývá než vydržet
@cecetka píše:
@fabi27 Bohuzel. Taky 48, pul roku jsem se docela trapila, takze jsem to zacala resit
Nechtěla jsem brát žádné hormony, nesnáším je naštěstí, tak nezbylo, než těch pár let vydržet. Člověk si po dvou letech zvykne.
Já už jsem si asi před rokem myslela, že menopauza je tu, ale byla to jen porucha, jedu dál
. Jen jsem se u dr. informovala. Tak povídal, že jsou i hormonální přípravky, které hodně pomůžou a nějaké zvýšené riziko rakoviny tam mírně nastupuje po 11 letech užívání. Já bych do toho v případě nějakých velkých potíží šla. Nechci si zkazit ni den života. Co jsem tehdy pročítala zkušenosti s přírodními prostředky, tak to podle recenzí zabírá málo nebo vůbec.
Já vlastně nevím co ten Medocriptin je, možná lepší nevedet🙈 Zatím je to šílené, v noci se pořad budim, vstavat se musí s předstihem, protože vlasy mám po pocení jak koňskou žíni, pak jsem v práci úplně off… však to znáš😉Představa, ze to bude trvat byť jen půl roku mě děsí, ale nenadelame nic no☹️️A přiznám se, ze jsem se o to nikdy nezajimala, mati nikdy nic neříkala a tchýni jsme se smáli, ona to vždy a za každých okolnosti komentovala, ze má nával a zrudla. A když to takto dělala opravdu například i v restauraci tak nám všem to už přišlo usmevne aniž bych se zajímala co to je za peklo. Vidíš, měla bych se dodatečné tchýni omluvit😅
@inkakřivák píše:
Nechtěla jsem brát žádné hormony, nesnáším je naštěstí, tak nezbylo, než těch pár let vydržet. Člověk si po dvou letech zvykne.
@jednoslunicko píše:
Já už jsem si asi před rokem myslela, že menopauza je tu, ale byla to jen porucha, jedu dál. Jen jsem se u dr. informovala. Tak povídal, že jsou i hormonální přípravky, které hodně pomůžou a nějaké zvýšené riziko rakoviny tam mírně nastupuje po 11 letech užívání. Já bych do toho v případě nějakých velkých potíží šla. Nechci si zkazit ni den života. Co jsem tehdy pročítala zkušenosti s přírodními prostředky, tak to podle recenzí zabírá málo nebo vůbec.