Menopauza- návaly horka - Co s tím?

10.4.20 17:55

Menopauza- návaly horka

Ahoj dámy, poradíte něco co opravdu funguje na návaly horka? Mamce (55) nic nepomáhá. Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2852
10.4.20 19:52

Kolegyně dostala od gynekoložky hormony a od té doby je spokojená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.20 08:28
@Kateřina107 píše:
Ahoj dámy, poradíte něco co opravdu funguje na návaly horka? Mamce (55) nic nepomáhá. Děkuji :)

Mě začala menopauza v necelých 41 letech. Návaly horka byly šílené, nepomohlo ani větrání v lednu při mínus deseti. Obvykle pomohou hormony, ale ne každý je může brát. Já je brát nemohla. Po roce šílených pocitů jsem začala brát doplňující volně prodejné léky z lékárny. Musela jsem si brát dvojitou dávku, než byla doporučená a to pomohlo. Trvalo to cca 7 let. Pak to přestalo. Zatímco dřív jsem bývala zimomřivá a nedokrvovaly se mi ruce a nohy, dnes jsem horkokrevná a chodím nalehko i při pěti stupních. Při nule mi je už ale také zima. Přeji tvé mamince, ať to zvládne. Raději anonymně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.4.20 16:27
@Kateřina107 píše:
Ahoj dámy, poradíte něco co opravdu funguje na návaly horka? Mamce (55) nic nepomáhá. Děkuji :)

Ahoj, počkám co ještě kdo napíše. Jsem 50 + menopuauza, návaly jako prase…zkoušela jsem vše z lékárny - Sarapis, Menoa, bylinky z Iherbu - ale žije si to vlastním životem :-(. Když čtu že to ženy mají i 10 let, tak si říkám, že to nemůžu vydržet. Nýával 3 x do hodiny, mě to zabíjí…
 M.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.6.20 11:45

Je mi 44 let, skoro každou noc se probudím zpocená, před nástupem menstruace mám mokré tričko tak, že se i 2× za noc převlékám, vlasy zespodu mokré…může to už souviset s před menopauzou?

• Citovat
  • Upravit
186
29.6.20 16:09
@Anonymní píše:
Je mi 44 let, skoro každou noc se probudím zpocená, před nástupem menstruace mám mokré tričko tak, že se i 2× za noc převlékám, vlasy zespodu mokré…může to už souviset s před menopauzou?

Zdravím, tak teď procházíme stejnou věcí, no mi je taky 44 letos…v noci se strašně potím a probudí mě až to studí..vlasy mám zezadu úplně zničené…Ms mám silnou a přeházenou..někdy 24dc jindy 31dc…když něco dělám, běžnou věc, teče mi pot po zádech, mezi prsy a z čela…navíc přibírání…a to cvičím a nehubnu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
7.8.21 15:44

Začínající menopauza a “tisíc otazníků”

Ahoj holky,
je mi 48 let a menopauzu mi Dr. potvrdila v Dubnu. Předcházelo tomu přesně co píšeš níže, tak si myslím, ze už to menopauza bude.
S Dr. jsme se nevidely osobně, poslala mi recept na Medocriptine (nedaří se mi vyčíst co to vlastně je) a přesto, ze se jedna o tablety k polykání, Dr. doporučila zavádět do pochvy, ze mi prý nebude dělat zle, což on prý rád. Užívala jsem cca 3 týdny (občas vynecháno). Po dvou měsících příznaky pominuly, přestala jsem tedy lék užívat (cpeme té chemie do sebe už tak dost).
Jenomže po dvou týdnech je to zpět😤
V jednom okamžiku mi sálá horkost z těla, říkám si, ze musím byt ruda jak rajce, ale nejsem, opotim se, a jak to přejde, je mi vzápětí zima. Denní navaly bývají krátké, ale v podstatě po cca 5 minutách.
Tak si říkám, ze jestli toto bude trvat 10 let jak se uvádí,…☹️️
Chci se zeptat, jestli nemáte zkušenost s přípravkem Medociprine, popřípadě s čímkoli jiným, uvítám i babske rady. Čaje samozřejmě mám, ale nefunguji.
 Díky.

@Anonymní píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
7.8.21 16:03

@fabi27 Tohle ti dala na potize s menopauzou? Nejsem lekar, ale podle popisu se uziva z jinych duvodu.
Me Dr. predepsal Ladybon. Zatim ho zobu mesic, tak je na hodnoceni asi brzy. Navic diky gynDr. (nechal mi udelat vetsi rozbor krve) jsem skoncila i na endokrinologii, takze nektere me potize muze zpusobovat i stitna zlaza :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
7.8.21 16:09

Já taky četla příbalový leták a googlila, ale nic nikde o menopauze a tomto léku nenašla. K Dr jdu osobně až na konci srpna tak se samozřejmě optam. A pravě proto se zatím ptám tudy, co to vlastně do sebe cpu, vůbec netuším zda jsou to hormony nebo co vlastně.
A stitnou žlázu mám ok, potvrzeno z rozboru.
Tobě to taky začíná? Předpokládám, ze ano😉

@cecetka píše:
@fabi27 Tohle ti dala na potize s menopauzou? Nejsem lekar, ale podle popisu se uziva z jinych duvodu.
Me Dr. predepsal Ladybon. Zatim ho zobu mesic, tak je na hodnoceni asi brzy. Navic diky gynDr. (nechal mi udelat vetsi rozbor krve) jsem skoncila i na endokrinologii, takze nektere me potize muze zpusobovat i stitna zlaza :?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
7.8.21 16:12

@fabi27 Bohuzel. Taky 48, pul roku jsem se docela trapila, takze jsem to zacala resit :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
7.8.21 16:15

To jsme na tom velmi podobně.
Tak si drzme palce a nezbývá než vydržet

@cecetka píše:
@fabi27 Bohuzel. Taky 48, pul roku jsem se docela trapila, takze jsem to zacala resit :?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80083
7.8.21 16:18

Nechtěla jsem brát žádné hormony, nesnáším je naštěstí, tak nezbylo, než těch pár let vydržet. Člověk si po dvou letech zvykne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
7.8.21 16:19

Já už jsem si asi před rokem myslela, že menopauza je tu, ale byla to jen porucha, jedu dál :-). Jen jsem se u dr. informovala. Tak povídal, že jsou i hormonální přípravky, které hodně pomůžou a nějaké zvýšené riziko rakoviny tam mírně nastupuje po 11 letech užívání. Já bych do toho v případě nějakých velkých potíží šla. Nechci si zkazit ni den života. Co jsem tehdy pročítala zkušenosti s přírodními prostředky, tak to podle recenzí zabírá málo nebo vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
7.8.21 16:29

Já vlastně nevím co ten Medocriptin je, možná lepší nevedet🙈 Zatím je to šílené, v noci se pořad budim, vstavat se musí s předstihem, protože vlasy mám po pocení jak koňskou žíni, pak jsem v práci úplně off… však to znáš😉Představa, ze to bude trvat byť jen půl roku mě děsí, ale nenadelame nic no☹️️A přiznám se, ze jsem se o to nikdy nezajimala, mati nikdy nic neříkala a tchýni jsme se smáli, ona to vždy a za každých okolnosti komentovala, ze má nával a zrudla. A když to takto dělala opravdu například i v restauraci tak nám všem to už přišlo usmevne aniž bych se zajímala co to je za peklo. Vidíš, měla bych se dodatečné tchýni omluvit😅

@inkakřivák píše:
Nechtěla jsem brát žádné hormony, nesnáším je naštěstí, tak nezbylo, než těch pár let vydržet. Člověk si po dvou letech zvykne.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
7.8.21 16:33
Mě to s těmi doplňky stravy připadá, ze jen tahají peníze z lidi. Já si koupila “cosi” za 700Kc, a výsledek nula. Za mě je to čaj v pilulce🤪
@jednoslunicko píše:
Já už jsem si asi před rokem myslela, že menopauza je tu, ale byla to jen porucha, jedu dál :-). Jen jsem se u dr. informovala. Tak povídal, že jsou i hormonální přípravky, které hodně pomůžou a nějaké zvýšené riziko rakoviny tam mírně nastupuje po 11 letech užívání. Já bych do toho v případě nějakých velkých potíží šla. Nechci si zkazit ni den života. Co jsem tehdy pročítala zkušenosti s přírodními prostředky, tak to podle recenzí zabírá málo nebo vůbec.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková