Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Záleží i na věku, ms pravidelná není, ja měla ms jinak a povedlo se docela rychle..pokud to trvá rok a více, šla bych a vyšetření. Jestli je vše v pořádku, někdy to trvá a někdy proste muže byt problém.
Snad se brzy povede. ![]()
Jakože máš cyklus třeba 28-35 dní? To moc pravidelné není… Nicméně otěhotnění to obvykle nevadí, přítel je zkontrolovaný? Přijde mi lepší nejdřív checknout spermie…
A zkoušela si sledovat, kdy máš ovulaci? Nemyslím teď ani tak testy, ale spíše ty fyzické projevy ve stylu: píchání ve vaječnících, plodný hlen atd. A sex zkoušet hlavně v tu dobu, kdy bys měla být plodná.
Některé ženy mají ovulaci snad hned po MS, jiné v půlce cyklu, další na konci cyklu. Je důležité vypozorovat to sama na sobě. Já třeba mívala taky občas nějaké prodloužení/zkrácení, ale orientovala jsem se vždycky dle plodného hlenu. Když přišel později, věděla jsem, že i MS bude později. Ovulační testy mi nikdy teda pozitivní nevyšly, ale i tak mám dvě děti.
Já mívala MS velmi nepravidelnou, k tomu časté špinění několik dní před. Brala jsem na to nějaké bylinky (drmek, myo-inositol, pupalka, sarapis mensis), MS byla potom trochu lepší, ale zda pomohly ty pilulky fakt netuším. ![]()
Každopádně i s nepravidelnou MS jsem otěhotněla do půl roku. Přestala jsem řešit kdy a jak ovuluji a prostě s přítelem spala, když byla chuť. Držím palce!
Jak pisou holky - po roce neuspechu bych zacla pomalu resit nejaka ta vysetreni a zamerila se na sledovani ovulace. Zejmena pri nepravidelnych cyklech opravdu muzete strilet uplne vedle… Pokud na sobe ovulaci sama nepoznas, nejspolehlivejsi je pravidelne mereni bazalni teploty nebo mam dobre zkusenosti s testerem na sliny.
Dobrý den mám menší zpoždění menstruace každý měsíc ( někdy 5 dní někdy 7 dní) ale menstruaci mám každý měsíc může být problém s otěhotnění s přítelem se snažíme ale zatím se to nepovedlo 😏 můj gynekolog mi řekl že je to zatím malý zpoždění že kdyby to bylo víc jak 14 dní tak s tím začneme něco dělat 😏 ale mam strach ze to vadí když už se to po roce a něco nepovedlo 😏 děkuji za odpověď