Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Už nějákou dobu mám menstruaci dvakrát do měsíce…vlastně každé 2 týdny. Nevíte čím by to mohlo být? HA neberu a jsem 8 měsíců po porodu…takové 2-3 měsíce to trvá.
@Mimi12311 Hormonální nerovnováha asi. A jsou ty MS stejné všechny? Protože kdyby se střídala delší a kratší, slabší, tak to druhé může být ovulační krvácení.
Rekla bych kratke anovulacni cykly. Zkusila bych nejdriv kontryhel, jestli se to nesrovna. Kojis? Mohlo by to byt tim.
No a nebo hormony, jen nevim, zda to bude reseni problemu a ne jen jeho docasne odsunuti
Taky bych se přikláněla, že to druhé může být ovulační krvácení…
Nekojím…četla jsem že je možné aby to bylo ze stresu. Je to možné?
A před 2 dny mě bolelo šíleně v podbřišku a pravý bok. Ale ms zatím žádná.
Mám to podobně, jsem cca 4 měsíce po porodu, menstruace mi začala již 6 týdnů po porodu a od té doby je to stále - týden takové slabší krvácení (normální menstruace před porodem u mě byla vždy velmi silná), pak týden téměř nic, pak týden zase ano… je to hrozné, říkám si, že si musím dojít k doktorce. Může to být kojením? Přijde mi to divné, protože jsem si spíš myslela, že při kojení buď menstruovat nebudu vůbec nebo jen tak nějak sporadicky… takže toto nechápu. Již třetí den piju kontryhel a doufám, že snad po nějaké delší době pravidelného užívání zabere. Do hormonů se mi moc nechce, vzhledem ke kojení a tak vůbec, příliš tomu nedůvěřuji. Ale samozřejmě - kdyby jiná možnost nebyla, tak nakonec i ty syntetický hormony bych užívala.
Měla jsem ms asi před 10 dny a nyní zas. Co to může být?
Tu ms před 10 dny jsem měla přesně jak hodinky podle kalendáře (ms mám pravidelně každý měsíc). Díky za odpovědi.
Nejprve jsem na radu léčitelky brala kapičky od Naděje - topol. Po dobu užívání ok, pak zase 2× měsíčně.
Na konec jsem vyrazila na gyndu, dle ultrazvuku vše ok…
Dostala jsem na 3 měsíce Orgametril a pak se prý uvidí. Teď beru 3.cyklus tabletky. Jsem zvědavá, až je vysadím…
Mela jsem v lednu naprosto!! to same a dr mi nasel cystu 5 cm na vajecniku. Cekam 3 mesice, jestli zmizi.
Mám, doufám že ne vážný, problém. 28.10. jsem dostala menstruaci, 5.11. mi skončila, všechno v pohodě jako každý měsíc. Jenže dnes (9.11) jsem ji dostala zas, celkem silnou, jako na začátku každé, ale bez bolesti břicha, což nechápu, protože pokaždé hrozně trpím bolesti
vůbec nevím co by to mohla znamenat a mám strach, už rok se s přítelem marně pokoušíme o mimi, tak se bojím a doufám že to nic není a jsem v pořádku. Předem moc děkuji za rady a názory. Já si nevím rady ![]()
Reagovat
Ahoj mám prozbu, dostala jsem 2krat v měsíci MS a to 4.3 do 8.3 a ted 29.3 mam sylne bolesti břicha hlavy a a sylnou MS mužu byt teh? Delala jsem si test a mela jsem tam jednu tmavou čárku a druhou pomalu neviditelnou ktera cca za 10min zmizla. dekuji za odpovedi YellWink
@Jana 8855 píše:
Reagovat
Ahoj mám prozbu, dostala jsem 2krat v měsíci MS a to 4.3 do 8.3 a ted 29.3 mam sylne bolesti břicha hlavy a a sylnou MS mužu byt teh? Delala jsem si test a mela jsem tam jednu tmavou čárku a druhou pomalu neviditelnou ktera cca za 10min zmizla. dekuji za odpovedi YellWink