Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám 2 měsíce po porodu. O syna jsme se snažili rok a půl a byla to nepříjemná doba. Těšila jsem se, že u druhého to bude jinak. Zkrátka nebudu brát antikoncepci, nebudu to myslet a jednoho krásného dne to přirozeně příjde. Pravda je taková, že už na to zase myslím. Ačkoliv plně kojím, k mému překvapení se mi těsně po skončení šestinedělí objevilo krvácení trvající asi 5 dnů. Dá se nějak poznat, že to byla skutečně menstruce a ne pokračování očistek? Má smysl měřit bazální teplotu? Opravdu bych ráda nebyla neplašila a nechala věcem volný průběh, ale neumím to…
Su zeny, ktore aj napriek tomu, ze koja, dostali prvu menstruaciu hned po sestonedeli. Nebudes kludna, ked nezacnes merat BT, sama hovoris, ze to nedokazes, tak meraj, teraz budes stale premyslat, co to bolo. Ale na druhej strane, neviem ako v noci spis a ci sa vobec vyspis, tak aby to meranie malo aj nejaku vypovedaciu hodnotu. Telo je aj tak hormonalne este mimo a kym neprestanes kojit, tak mozes mat vykyvy.
Menstruace může přijít brzy po šestinedělí. Po prvním porodu mi přišla krátce po šestinedělí a teď po druhým porodu po 3.měsíci, a taky jsem plně kojila.
Těhotenství a porod s tělem dělá divy. Kašli na měření a nech tomu volný průběh. My na první mimi čekali 10 let a druhé nám vyšlo na 1.pokus
Jen bych to snažení odložila až tak min.3 měs.po porodu
(pokud to teda nebylo císařem) ![]()
Císařem to nebylo. A je mi jasné, že není kam spěchat, jen se mi to honí v hlavě. Každopádně díky za povzbuzení.
Ahojky děvčata. měla jsem císařský řez 26. 3. Dnes končím šesti nedělí a od včera mě občas bolí břicho jako bych to měla dostat ale pořád nic..nevíte do kdy se má ukázát??? už od 5t nekojím.. jsem z toho nervozní a čekám na ní abych mohla nasadit Ha. děkuji za radu