Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky holky.. chtěla sem se zeptat vím že toto téma tady je mnohokrát ale né můj problém.. Jsem 3 měsíc po porodu. Krvácela sem docela silně v 6nedělí a pak sem asi 14 dní jen trochu špinila.. Teď bych měla dostat menst.ale měla jsem jen na kalhotkách takový jakoby hnědý výtok jako když mi to začíná měla sem to 2 dny a pak najednou nic. I mě bolelo břicho jako když to dostávám. Plně kojím.. Tak se chci zeptat zda je to normální děkuji moc za radu
Při plném kojení být MS nemusí, ale může… takže vlastně všechno je normální
já po porodu dostala MS až když bylo malému 9 měsíců.
MS může být i při plném kojení (jen někdo ji dostane po 3 měsících a někdo třeba po 13…) - ale nemusí být pravidelná. Slabé špinění by mohla být i známka ovulace…
Taky jsem plně kojila a MS jsem dostala až když malá začala malinko jíst i příkrmy, v cca 9-10měs. Prvních pár MS jsem myslela, že vykrvácim a pak se to srovnalo. Antiko jsem nebrala.
Jak psaly holky, normální je snad všechno - někdo při plném kojení menstruuje hned po šestinedělí, někdo až při zavedení příkrmů a někdo /jako já/ až za dlouho po odstavení.
Mufina píše:
Jak psaly holky, normální je snad všechno - někdo při plném kojení menstruuje hned po šestinedělí, někdo až při zavedení příkrmů a někdo /jako já/ až za dlouho po odstavení.
Určitě je to normální,já kojila jen dva měsíce a MS jsem dostala až teď a malé je 10 měsíců,měla jsem vždycky třeba jen jeden den slabě hnědý výtok.
Omálka píše:
Podle mě,když kojíš tak MS není.
Ale je. To je stejné jako mýtus, že když ženská kojí, tak neotěhotní.
Omálka píše:
Podle mě,když kojíš tak MS není.
Hm, já kojím ještě teď, plně jsem kojila do 6m. Menses jsem dostala 4 měsíce po porodu.
já plně kojím,malému je 7 týdnů a ms jsem měla v jeho 6ti týdnech,takže to že ms při kojení není,není pravda
u prvního syna ms přišla až v jeho 10.měsících
jojo, já jsem přesně ta, co i když plně kojila, tak to chytla hned po šestinedělí a pravidelně krámovala
příšerné, hlavně jak reagovali na to mimča a to jsem kojila rok a teď už kojím sedmý měsíc…no jo, jak říká dr. vaječníky pěkně fungují…a vím, že některé maminy skoro nekojily a dostaly to až třeba po půl roce, to je bordel
![]()
Já to taky dostala hned 5 týdnů po porodu. Prostě jsem měla očistky, pak 4 týdny klid a potom hned MS. Ptala jsem se na to Dr. a ten mi řekl, že někdy se stává, že je to ještě dozvuk očistků a někdy MS. Tak pokud jsi špinila, třeba to ještě úplná MS nemusela být.