Jizva po císařském řezu - ošetření

941
23.9.11 13:36

Jizva po s.c.- osetreni

ahoj holky, som 2,5tyzdna po s.c., neviete mi poradit ako lepsie zahojit jazvu? je stale bolava.

Mala som krvnu zrazeninu pod, takze do toho stale na 4× stuchali /v priebehu tyzdna/a otvorali a vypustali krv a tekutinu. Teraz bola este otvorena, mala som si to zlepiz leukaplastom, aby sa to zrastlo, co sa konecnce dari, ale je stale bolava a bojim sa natrhnutia… diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5631
23.9.11 13:50

Já jsem teda neměla nějaké komplikace, ale na radu jsem masírovala a mastila měsíčkovou mastí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
23.9.11 14:23
Alichi píše:
Já jsem teda neměla nějaké komplikace, ale na radu jsem masírovala a mastila měsíčkovou mastí.

taky tak… Ale musím říct, že i dnes - rok po porodu - mě jizva stále pobolívá… :roll: Tak jako mi v ní tahá a není to vůbec příjemné… :cert: :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
23.9.11 14:30

Máš už ji teda zarostlou nebo ne? Jestli ne, tak je dobrý třeba Hemagel. Podporuje hojení aktivně. Jinak prostě mastit. Používala jsem měsíčkovou mast na základě ze sádla. Samotné sádlo je prý taky dobré:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
23.9.11 14:55

jsi po porodu 2 týdny?? holka to bude ještě dlouho bolet, mě bolí stále

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
23.9.11 15:13

Tohle je podle mě dokonce života.Teď jsem sice po druhé těhotná, ale jizvu cítím stále.A to jsem byla před otěhotněním bez pár týdnu po císaři 3 roky.
Jinak bych zkusila zeptat se v lékárně nebo lépe rovnou u doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
23.9.11 21:52

Můžeš sprchovat vodou? Pokud ano, dělej to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
23.9.11 21:59

Mě doporučovali mazatr sádlem a nosit stahovací kalhotky. Kalhotky jsem nosila, sádlem jsem nemazala a problémy jsem neměla a nemám, jizva skoro není ani vidět. Ještě v porodnici mi jí taky otvírali a odsávali hnis. Ani při druhém těhu nedělala neplechu a nijak se neroztahovala.

• Citovat
  • Upravit
LENKACAR
26.9.11 13:38

betadine ..

• Citovat
  • Upravit
46867
26.9.11 14:34

Ja jsem jen mazala a sprchovala :nevim: . Jizvu jsem po 14ti dnech uz temer necitila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
26.9.11 20:21

… no ja tam prave citim v okoli normalne take tvrde, ten spoj, akoby pod tym bola zrazenina v tom uzkom pase. Je to neprijemne na dotyk …

Betadine? krem, ci??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LENKACAR
26.9.11 20:48

vodičku ,je to dezinfekce a krásně hojí i ta měsíčková mast je moc dobrá na rozmasírování zahojených jizev jak píše hofka,taky co nejvíce mýt a větrat,chce to čas,neboj bude to dobré ..hlavně tu jizvu nenamáhej,netahej nic těžkého,snad ti s mimískem někdo pomáhá ..až se zahojíš pořádně tak to rozmažeš,máš plastický steh? Ten je príma ,zbyde ti po něm jen čárečka.

Příspěvek upraven 26.09.11 v 21:06

• Citovat
  • Upravit
15074
26.9.11 20:49

Taky jsem měla zatvrdliny, i jsem dlouho jizvu cítila. Vlastně jsem skoro celý šestinedělí nosila ty síťovaný poporodní kalhotky, normální mi gumou sjížděly přímo do jizvy a to nebylo ono. Masírovala jsem tou měsíčkovou mastí a nebyla to hodně dlouho (asi tři měsíce?) příjemná procedura. Pak pomalu začly ty zatvrdliny mizet a dneska deset měsíců po je to celkem obstojná, stále červená tedy, jizva. Prostě se to musí zahojit a to není hned. Někomu to trvá delší dobu, někomu kratší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
11.11.15 22:51

Za sebe a z vlastní zkušenosti moc doporučuji Scar Esthetique krém. Jizvicka po CR krasne zmekla, je skoro neznatelna – asi za čtyři týdny. Pokud někdo potřebujete, vím kde sehnat za lepší cenu než v lékárnách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí