Císař kvůli poloze KP

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
118
22.9.11 20:37

Císař kvůli poloze KP

Ahoj, jsem zítra 38.tt a bohužel je mimi hlavičkou nahoře. V nemocnici mi chtěli udělat císaře už teď, ale já to odmítla, protože si myslím, že je to moc brzy, i můj gynekolog říkal, že se plánuje císař na 39.tt. Císaře se moc bojím, je to operace, snažím se miminku domluvit, aby se otočilo, ale asi už nemůže. Nevím proč, ale mám strašný strach. Jste na tom některá stejně jako já? A jak to beret vy? Jste smířeny s císařem? Budu rodit v Nymburce, ale nejraději bych na poslední chvíli změnila porodnici. Už kvůli tomu, že na mě tlačili, aby byl císař co nejdřív, přitom žádné problémy nemám, ani se nezáčínám otvírat. Děkuji všem za názor. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5394
22.9.11 20:46

Já sice měla u prvního císaře z jiného důvodu, ale měla.
Upřímně moc jsem si přála rodit přirozeně (podruhé se to povedlo), byla jsem zklamaná, ale šlo o miminko. Potom, když vidíš toho človíčka, je ti to jedno :wink:
Bát se je přirozené, bojíš se i u přirozeného porodu. Ale všechno bude dobré uvidíš, dětičky narozené císařem jsou prý hodnější :-D . U nás by to sedělo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
22.9.11 20:49

Ahoj hlavně bud vklidu, já rodila loni v červenci u apolináře císařem. epidurálu jsem se děsně bála, ale nakonec to bylo v pohodě. nohama jsem mohla hýbat pořád zakže ten pocit nemoci nebyl, ale bolest jsem vubec žádnou něměla. měla jsem ho taky plánovaně pro KP. celé i s přípravoi to trvalo hodinku. manžel tam byl semnou takže po porhlídce a zvážení prcka tam seděl na sále semnou manžel a prcka měl v ruce než mě došili pak jsem byla jeden den na jipce ale prcka mi tam nosili. a nejlepší na tom bylo to že druhý den jsem normálně chodila a žádná bolest tam dole. druhé chci taky císařem tak snad to vyjde. hlavně se ničeho neboj a 38 nebo 39 už je fakt jedno prcek se pravděpodobně neotočí. hodně štěstíčka. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
22.9.11 20:50

dětičky narozené císařem jsou prý hodnější

jé fakt o to víc chci druhé taky císařem, první je opravdu mooc hodný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
22.9.11 20:50

Tak ja jsem v podobne situaci byla pred peti lety. Ve 34 tt mi rekli, ze mimi je stale KP a ze pravdepodobnost, ze se otoci je dost mala. Jasne mi rekli, ze pujdu na cisare. Prznam se, ze me to dost zaskocilo a rikala jsem si, ze to nechci, ze chci rodit prirozene. Pak jsem si to ale v hlave srovnala a rikala jsem si, ze podstatne je, aby miminko bylo v poradku a ze ja pro to vydrzim vse :-) Takze jsme se s tim i smirila a docela se tesila, ze budu vedet kdy se mimi narodi, ze se nebudu stresovat jestli to je uz ono apod. Po asi tydnu jsem sla na dalsi kontorlu a opet mi rekli, ze mimi je KP a tak jsem rikala, tak je to jasne pujdu na cisare a doktor mi kupodivu rekl, ze KP neni duvod k cisari, ze proste uvidime jak mimi bude velke a jak se porod rozbehne apod. No byla jsme z toho tohova predstava, ze treba den nekde trpim v bolestech ap ak mi reknou, ze to proste nepostupuje takze sep ujde na cisare me desila. Mamimka mela v nemocnici znameho doktora, tak se ptal jeslti by tedy neslo naplanovat cisare a on rekl, ze to nejde v zadnem pripade, ze primar by to nedovolil a tak jsem se s tim smirila.
No a jak to dopadlo? Cisar by se stejne nestil. Rodila jsme 10 dni pred terninem a jelikoz krome predcasneho otvirani jsme nemela zadne komplikace tak pochybuji, ze by mi ternim cisare dali driv. No a porod byl tak rychli, ze se pred itm nestihl udelat ani UTZ, aby videli v jake poloze mimi nakonec je. Z niceho nic mi najenodu praskla plodova voda, nemelaj sme zadne kontrakce. Ale jelikoz jsme vedela, ze mimi je KP tak jsme okamzite jela do porodnice, tam se me na prijmu zeptlai jeslti mam kontrkce tak rikam, ze obca me torchu jako pichne v brise, ale nic moc. Tak zem i udelaji monitor jsme jsem si lehla tak to zacalo priserne bolesti a hlavne se mi bylo na omdleni. Tak jim rikam, ze mimi je KP a tak ze mam dojit na UTZ, aby se koukli v jake je poloze, ale jak jsme vstala, tak jsme malem omdlela, tak jen udelali vysetreni (to bylo cca 9:00) a rekli, ze jsem na 10 cm a ze jdu rovnou na sal no a v 9:40 se mimi narodilo.
Jo a jeste podotykam, ze jsem z plodovky vedela, ze to je chlapecek. Coz se rika, ze pokud je to kluk, tak specialne chteji delat cisare…
Takze se neboj, at to dopadne jak to dopadne. Jaj sme take cisare nechtela, ale pak jsem se s tim smirila, nebot jsem si rikala, ze je podstatne, aby mimi bylo v poradku.
Moc drzim palce at se mimi jeste otoci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
22.9.11 20:54

Moc děkuji za povzbuzení. Někde jsem četla, že císař pro dítě není dobrý, že je vytaženo rychle z dělohy a není na to vlastně připraveno jako při norm. porodu. Pak se obávám pooperačních bolestí a toho, že nebudu moci být hned s miminkem, i když ho na kojení nosí co nejčastěji. Asi mám přehnané obavy, ale když já tak nesnášim operace. Ale asi nemám na výběr. Jak jste zvládala rekonvalescenci po císaři vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
22.9.11 20:55

ververe a hlavičkou nebo ne ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
22.9.11 21:00

No Kubík naopak ani nevěděl, že je na světě, klidný jak beránek a spokojený :mrgreen:
Terka šla přirozeně a je to ďáblík…
Vem si, u sekce se nemusí nikudy sunout a tlačit jako u přirozeného.
Oboje má svoje pro i proti…
No každé trvá jinak než se dá dokupy. Někdo je schopný druhý den běhat jak čiperka, já se tedy necítila déle zrovna ideálně, ale dá se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1717
22.9.11 21:03

Taky jsem rodila císařem kvůli poloze plodu KP. Chtěla jsem samozřejmě rodit přirozeně a taky se snažila mimču domluvit aby se otočilo, ale bohužel 8-o Chvíli jsem z toho byla špatná, ale pak jsem to vzala prostě jako fakt se kterým nic nenadělám. Císaře mi naplánovali na 39t. Já se spíš potom bála abych nezačala rodit dřív, protože představa přirozeného porodu KP mě jako prvorodičku upřímně děsila :-) Jinak císaře se neboj :wink: Já rodila v epidurální, resp. spinální anestezii abych mohla mimčo hned vidět, u porodu jsem měla manžela a operace jako taková žádná hrůza není. Mimčo bylo za chvilku venku a šití pak trvalo skoro hodinu, ale nic jsem necítila. Po operaci jsem byla 1 den na JIPce a pak už na normálním pokoji. První 2 dny mi přišly hrozný, ale s každým dalším dnem už to bylo lepší a lepší :palec: …přeju ať ti to dobře dopadne a ničeho se neboj :wink: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
22.9.11 21:05

Už jsem trošku klidnější, četla jsem názory ostatních na císaře, povětšinou negativní, a ty mě pěkně rozhodily. Ještě mám dotaz, kdy vám dělaly císaře? V kolikátém týdnu???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
22.9.11 21:09

Opravdu se nestresuj…najdeš pozitivní i negativní názory jak na sekci tak na přirozený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
22.9.11 21:10
marieondatra píše:
ververe a hlavičkou nebo ne ?

Zadeckem - nerozmyslel si to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
22.9.11 21:15
TehulkaG. píše:
Taky jsem rodila císařem kvůli poloze plodu KP. Chtěla jsem samozřejmě rodit přirozeně a taky se snažila mimču domluvit aby se otočilo, ale bohužel 8-o Chvíli jsem z toho byla špatná, ale pak jsem to vzala prostě jako fakt se kterým nic nenadělám. Císaře mi naplánovali na 39t. Já se spíš potom bála abych nezačala rodit dřív, protože představa přirozeného porodu KP mě jako prvorodičku upřímně děsila :-) Jinak císaře se neboj :wink: Já rodila v epidurální, resp. spinální anestezii abych mohla mimčo hned vidět, u porodu jsem měla manžela a operace jako taková žádná hrůza není. Mimčo bylo za chvilku venku a šití pak trvalo skoro hodinu, ale nic jsem necítila. Po operaci jsem byla 1 den na JIPce a pak už na normálním pokoji. První 2 dny mi přišly hrozný, ale s každým dalším dnem už to bylo lepší a lepší :palec: …přeju ať ti to dobře dopadne a ničeho se neboj :wink: !
TehulkaG. píše:
Taky jsem rodila císařem kvůli poloze plodu KP. Chtěla jsem samozřejmě rodit přirozeně a taky se snažila mimču domluvit aby se otočilo, ale bohužel 8-o Chvíli jsem z toho byla špatná, ale pak jsem to vzala prostě jako fakt se kterým nic nenadělám. Císaře mi naplánovali na 39t. Já se spíš potom bála abych nezačala rodit dřív, protože představa přirozeného porodu KP mě jako prvorodičku upřímně děsila :-) Jinak císaře se neboj :wink: Já rodila v epidurální, resp. spinální anestezii abych mohla mimčo hned vidět, u porodu jsem měla manžela a operace jako taková žádná hrůza není. Mimčo bylo za chvilku venku a šití pak trvalo skoro hodinu, ale nic jsem necítila. Po operaci jsem byla 1 den na JIPce a pak už na normálním pokoji. První 2 dny mi přišly hrozný, ale s každým dalším dnem už to bylo lepší a lepší :palec: …přeju ať ti to dobře dopadne a ničeho se neboj :wink: !

Děkuji moc. Taky budu mít spinální anestezii. A manžela u porodu. Budu se snažit, aby operaci naplánovali na 39.tt, protože nevidím důvod, proč ji dělat dříve. Já byla zatím jen na operaci s krčníma mandlema a hrůza, zhubla jsem za pět dní šest kilo a bolest to byla hrozná, proto se bojím všech operací. Jsem srab.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
22.9.11 21:19

Byla jsem těhotná 2× a 2× bylo mimi hlavičkou nahoru. S císařem jsem se nesmířila.
Zjistila jsem si o tom vše. Že rodit koncem pánevním je přirozené a že tady už to nikdo rodit neumí. Jediní, kde to umí rodit je Vrchlabí. Takže jsem 2× rodila ve Vrchlabí, i když to mám 150km daleko a porod byl krásný zážitek :srdce: . Oba porody byli bez lékařského zásahu, naprosto přirozené, a já se tam v pordonici cítila jak ve wellnes hotelu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
22.9.11 21:21
lumáťa píše:
Byla jsem těhotná 2× a 2× bylo mimi hlavičkou nahoru. S císařem jsem se nesmířila.
Zjistila jsem si o tom vše. Že rodit koncem pánevním je přirozené a že tady už to nikdo rodit neumí. Jediní, kde to umí rodit je Vrchlabí. Takže jsem 2× rodila ve Vrchlabí, i když to mám 150km daleko a porod byl krásný zážitek :srdce: . Oba porody byli bez lékařského zásahu, naprosto přirozené, a já se tam v pordonici cítila jak ve wellnes hotelu :palec:

jsi dobrá :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky