Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat jestli jste to taky některá měla.
Stále kojím a beru antikoncepci Cerazette. Předtím jsem měla Exluton (nebo tak nějak
).
A od 6.12. až do teď špiním. Někdy je to míň, ale teď asi tři dny trochu víc. Měla jsem tam asi dvě pauzy, ale tak dva dny a nanovo. Doktorovi jsem volala a ten říkal, že je to tou antikoncepcí a když to bude pokračovat ještě 14dnů mám přijít a něco vymyslíme ![]()
Už mě to pěkně otravuje a manžu samo taky ![]()
Nemáte někdo zkušenost? Jestli budu bez antikoncepce nebo jestli je i jiná možnost při kojení než tyhle prášky? Slyšela jsem o injekci, ale tam taky záleží na tom jak se to snáší, ne?
Díky
Ahoj, já už nekojím a ani antikoncepci neberu (pilule, jen kondom).Od listopadu tj. skoro 5 měs. od porodu jsem dostala pravidelný menzes (předtím 2× v pohodě), ale trval 17 dní a hodně silný, pak týden pauza a zase 17 dní silně. Šla jsem za dr. a tam mi napsala jakousi hormonální kyretáž. Brala jsem ji 10 dní a pak jsem to 3 den dostala a byla jsem jako Dunaj. Teď bych měla mít termín cca okolo 20. a taky trochu špiním jako ty po celou dobu. Teď čekám co bude. Doktorka mě taky trochu vyděsila s tím, že bych mohla být znovu těhotná. Ale myslím si, že se prostě naše tělo ještě nesrovnalo s porodem a snad to bude dobrý. Asi jsem ti moc neporadila, ale mám podobný problém. ![]()
Tak v tom rozhodně nejsi sama!Taky beru cerazette a už mně to pěkně štve,protože většinou je to tak,že se nic neděje dva měsíce a pak když to začne,tak klidně 2-3týdny stabilní špinění.
Je to prý úplně normální(dle mé dr)takže jsem měla už chuť i přestat kojit,ale pak jsem si to rozmyslela,protože mlíčko pro malýho je přednější.je to těžký pro mně i pro taťku.Musí se vydržet ![]()
ahojky,
tak to je neco pro me!tohle presne jsem mela ja ![]()
Kdyz jsem brala exluton,bylo to v poradku,pak se pry prestal vyrabet ci co,dostala jsem cerazette a zacal vecny problem-tedy vecna vysilujici MS.Ne ze bych si to az tak presne pamatovala,je to uz pul roku,ale snad s malou prestavkou jsem ji mela dva mesice.uf.vycucana jako citron a neprestalo to.Tahle HA mi pekne zavarila.Kazdemu sedi neco jineho,ale po druhem ditku pri kojeni si to sakra rozmyslim…
Any
já to sice z vl zkušenosti nemám, ale kamarádka to měla i po exlutonu a myslím že to v příbalu psali. Je to tou Ha. Pokud to trvá, asi bych vy:,–(ila a šla do jiného druhu, např. kondom
GaB
Ahoj holky,
díky, za odpovědi, ani nejsem ráda, že to má někdo stejně jako já
, je to otrava. Říkala jsem si, že to moje tělo dohání, když jsem skoro dva roky nemenstruovala ![]()
Pomalu přestávám kojit, ale na noc bych to chtěla ještě nějakou chvíli zachovat. Tak to asi vypadá, že budeme muset do toho kondomu, ach jo. Ještě počkám co na to doktor.
Mějte se.