Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Ahoj holky, dnes jsem vysadila po skoro 4 letech HA a ráda bych svoje tělo podpořila bylinkami, případně nějaké kapsle (Venira menstruace atd).
Zatím beru již zmíňenou Veniru Menstruace a piju čaj z kontryhele. Co prosím zabralo Vám?❤️typy jak podpořit tělo? Co pomohlo vám nastartovat menstruaci a třeba i uvolnit od menstruačních bolestí? Před braním HA jsem trpěla na silné nevolnosti a bolesti v období menstruace. Předem moc děkuji
Já bych přispěla radou na sebe nespěchat☺️ Moje tělo se dávalo dokupy minimálně rok, a to jen po jednom roce braní. Hodně jsem přibrala a zhoršila se mi pleť. Menstruace se nedostavovala a vše se mi spravilo až po půl roce vyvolávačkou☹️ Hodně štěstí na cestě❤️
@Biska3 děkuji za milý komentář
měla jste po vysazení horší bolesti?
Prostě jsem počkala 4 týdny a začala jsem normálně menstruovat, opakovaně, žádné kejkle a hejble jsem neprovozovala.
@annlady tak to jste měla super, že vše bylo jakoby žádné vysazení neproběhlo😃
@Ajka238 píše: Více
Ahoj, já jsem vysadila HA po 17-ti letech užívání, tělo se s tím popralo celkem dobře. Nijak jsem tělu nepomáhala, čekala jsem, až jak mi bude. MS přišla sama v pohodě, ne moc silná, ani bolesti jsem už neměla, což jsem před braním HA mívala
. Jen mě začala naopak bolet ovulace, což jsem před tím vůbec neznala. MS byla celkem pravidelná, cyklus kolem 28 dní, jen jednou se MS opozdila asi o 8 dní, byl to 4. cyklus od vysazení HA a naštěstí přišla sama bez vyvolávání. 7 měsíců po vysazení jsme přirozeně počali mimčo. ![]()
@Ajka238 na bolesti si nevzpomínám, ale každá jsme samozřejmě jiná☺️
Tak prvně netlačte na pilu. 4 roky jste tělo živila syntetickými hormony a ony ty žlázy s vnitřní sekrecí mimo jiné trochu zlenivěly. Osobně doporučuji nechat to alespoň 3 cykly, i když nebudou a pak zkusit začít testem na hladiny hormonů, aby bylo jasné, co a jak je rozházené. Je pravděpodobné, že budete mít po HA nedostatek progesteronu a na to by vám teoreticky venira pomoci mohla podle složení, nevím, jak moc dobře je pít ještě čaj z kontryhelu, když ho venira obsahuje. Pokud jste měla dříve silnou a bolestivou MS je pravděpodobné, že jste měla nadbytek estrogenu a nedostatek progesteronu již před tím, tedy měla jste estrogenovou dominanci..
@LadaSva dřív jsem měla velké bolesti ale taky jsem měla nezalečenou štítnou žlázu, která s tím může také souviset dle všeho.
Ano, rozházené pohlavní hormony především nadbytek estrogenu dokáže rozhodit i štítnou žlázu.
@LadaSva tak budu doufat, že ms bude bez zvracení a omdlévání jako jsem měla před antiko
mám z toho strach ale pořád doufám, že bude vše ok
Ta Venira by vám měla pomoci. Vzhledem ke složení doporučuji užívat po naběhnutí cyklu od 12-14DC do cca 2 dní před očekávanou MS, smldinec a drmek obsažený v produktu by vám mohl díky podpoře progesteronu narušit či rozhodit cyklus. Pokud by problémy přetrvávaly, zkuste ten test na hladiny hormonů, ale je potřeba udělat dva, jeden 2-5DC na estradiol a progesteron a druhý okolo 22DC na progesteron. Je možné jej nechat udělat v laboratoři jako samoplátce a nebo objednat test ze slin, jeden vyjde asi na 500,– Kč. Měla byste se pak vejít do referenčních hodnot https://is.muni.cz/…al.vzdel.pdf poměr estradiol/progesteron by měl být alespoň 1/100 a ve druhém odběru byste měla mít progesteron alespoň 15× vyšší jak v prvním. U testů ze slin jsou hladiny jiné. Pokud byste měla hormony pak rozházené tak napište.
Pokud by byly problémy s cyklem, super jsou kapky Gynex od Energy - bylinky
🌱 https://www.radost-tela.cz/…gynex-30-ml/?…
A na krece super brát dlouhodobě hořčík, ale ne z lékárny, ale kvalitní lépe vstrebatelny.
🌱 https://www.brainmarket.cz/…-denni-dobu/?…
A když mám menstruaci, piju tento čaj, nevím zda úplně pomáhá, protože mívám první dny bolesti, ale piju a mám lepší pocit ![]()
Tak holky, hlásím se po téměř 2 měsících. Od vysazení antiko beru Venira Menstruace a první menstruace po vysazení přišla po 30 dnech s klasickou mírnou nevolností ale nic hrozného. Pokračovala jsem v braní Veniry a včera jsem dostala druhou ms po 27 dnech. Bolesti mám stejné jak při brání antikoncepce a co můžu říct, když jsem brala antiko tak jsem trpěla týden před/během ms na nesnesitelné migrény, které trvaly třeba 3 dny v kuse… a teď? Jeden den mě chytla migréna jinak naprostá pohoda. Lituji, že jsem ten hnus nevysadila dřív
takže za mě Venira a kontryhelový čaj týden před ms opravdu funguje ![]()
Já jsem brala prášky cca 5 let. Předtím jsem měla silné bolesti, zvracení a uprostřed cyklu migrény. Tohle všechno s antikoncepcí zmizelo, tak jsem se po vysazení bála, že se to vrátí. Ale nevrátilo
Cyklus jsem měla pravidelný, krvácení ne tak silné. Žádné speciální medikamenty jsem nebrala a po několika měsících bez problémů otěhotněla.
Asi bych prostě počkala, jak tvoje tělo zereaguje, a řešila to pak.