Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, mám velice trapný dotaz. Letos pojedeme do Egypta(marsa Alam) a mám dostat menstruaci. No a já se bojím žralokůkdybych měla v plánu jít jen tam kam dosahnu, tak to neřeším, ale chceme jít snorchlovat kousek dal(pode mnou bude tak 3m) objevují se tam i delfíni a těch se též bojim(útočí pro radost)
Co myslíte?
Předpokládám, že budeš zatamponovaná. Takže dobrý, ne? Jinak bych asi k moři jela s posunutím MS.
@beruska9 tak oni vyloženě neútočí.
ale prý můžou člověka utopit, jak si chtějí hrát ![]()
Taky mám vyhlídku na dovolenou strávenou u moře s menstruací. Zvolím variantu prášků na oddálení, a to i když na to nečtu moc dobré recenze (následně rozházený cyklus, event. špinění i v době oddálení), ale risknu to, protože trápit se na dovolené s vložkama (tampony nepoužívám), se mi fakt nechce.
@stinga no tak jasně.. Já jen chtěla naznačit, že tazatelka to asi myslela spíš takhle a nemá delfíny za zlomyslná krvelačná monstra.
@Kamkam áá, omluva, špatně čtu, myslela jsem, že jsi zakladatelka ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, mám velice trapný dotaz. Letos pojedeme do Egypta(marsa Alam) a mám dostat menstruaci. No a já se bojím žralokůkdybych měla v plánu jít jen tam kam dosahnu, tak to neřeším, ale chceme jít snorchlovat kousek dal(pode mnou bude tak 3m) objevují se tam i delfíni a těch se též bojim(útočí pro radost)
Co myslíte?
Můžeš zkusit na ty dva měsíce HA. Podle gynekologa je to mnohem menší zlo než prášky na oddálení a navíc v tom je ještě bonus, že nemusíš řešit antikoncepci. Musela bys ale začít brát cca 1 měsíc předem při menstruaci a pak v době dovolené jednoduše nevysadíš a pokračuješ v braní a menstruace se nedostaví. Dělám to tak každé léto.
Záleží, kdy pojedeš. Pokud ještě před odjezdem budeš mít menstruaci, tak bych pořídila menstruační kalíšek a naučila se s ním zacházet.
@Anonymní píše:
Co myslíte?
Vypada to jako legracni dotaz, ale neni az tak od veci. Zraloci dokazou vycitit krev v pomeru 1 ku milionu, tedy i pres tampon. Nicmene i kdyz egypt je lokalita, kde se vyskytuji, nebyvaji tam utoky bezne.
Tam kam dosahnes ty, dosahne zralok taky, muze te napadnout i v metru vody..
Delfiny bych uz vubec neresila, myslim, ze jsou z turistu uz tak vystresovani, ze spis radsi uplavou:) a objevuji se spise dal od pobrezi.
Spis pozor na perutyny a strakate rejnoky - jedovati, v marsa alam jsem je videla nekolikrat-nesahat!
Dekuji vsem za reakce ![]()
Snažíme se o dite, takže prášky brát nechci. Uvažovala jsem, ze si vezmu utrogestan, ten prodlužuje lutealni fázi
připadá mi to jako menší zlo
Potřebuji spis číst “to je blbost, já se potapela s ms a v pohodě” ![]()
No uvidíme, snad se vrátím ![]()
Ja bych hlavne neletela do Egypta.
A s menstruaci uz vubec ne, brala bych Noretisteron na oddaleni.
@Anonymní píše:
@srpen89 v Egyptě je nádherně a Marsa Alam je naprosto klidná oblast
Nejde mi o klidnou oblast. Klidnou oblast najdes i na machaci. Jde mi o ty lidi, špínu, bordel.
Nez jet do Egypta, Tuniska apod. jenom proto, ze je to za par kacek, tak si radeji dosetrim a pojedu az dalsi rok do civilizovane zeme.
@srpen89 píše:
Nejde mi o klidnou oblast. Klidnou oblast najdes i na machaci. Jde mi o ty lidi, špínu, bordel.Nez jet do Egypta, Tuniska apod. jenom proto, ze je to za par kacek, tak si radeji dosetrim a pojedu az dalsi rok do civilizovane zeme.
Marsalam neni Cairo, ja kdyz jedu do egypta na dovolenou, tak pocitam s tim, ze ten tyden nevylezu z resortu a budu se valet u more a potapet. Vzdyt tam krom toho pisku k videni nic neni. Aspon tady na te strane.. Pyramidy a chramy nezminuju, ty s ditetem nema cenu objizdet…