Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Takže ty nejdeš na plavání, protože to máš ten den dostat?
Máš si vzít tampon preventivně a hotovo. Proč ses neporadila s holkama, jak to dělají? Po bazénu hned vyndat a je to ok. Což by platilo, i kdybys MS už měla.
@Lil Kitkatt @topazio Musíte hned tak zhurta? se zeptala zkušenějších, no
![]()
Pokud nejsi v bazenu pul dne, tak bych to neresila. Nez se menstruace rozjede, tak to prece chvili trva a litry krve se za tebou jako cervena cara nepotahnou. Ale pokud se budes citit komfortneji pojistena, tak si dej pred hodinou tampon a po telocviku ho zase vyndej.
Pravděpodobnost, že to z celého dne dorazí zrovna během té jedné hodiny v bazénu, mi přijde zanedbatelná. Ale pokud z toho máš obavy, vem si předem malý tampón.
@Anonymní píše:
Zdravím, hezký den,
od začátku tohoto roku chodíme se třídou jednou týdně plavat na bazén v rámci hodin tělesné výchovy. jenže mám problém. každou středu (kdy chodíme první hodinu plavat) to mám dostat. taky nevim, zda to dostanu ráno, odpoledne, nebo v noci, kolikrát již ráno špiním. samozrejme se mohu uvolnit, ale uz mi to prijde trapne, uz ted mam 2 hodiny ze 3 zameskane. pokud bych neměla dostatečný počet hodin naplaváno, musím dělat reparáty. vadilo by tedy, pokud bych vlezla do vody? samozrejme pokud bych to dostala již ráno, vzala bych si tampón. ale co když nevím, kdy to přijde a přijde to na mě ve vodě? nemohu z toho mít infekci?
děkuji moc
Dokonce existují už i menstruační plavky. Tampón preventivně na tu hodinu, co jsi v bazénu nijak nevadí.
Jj, stejně jak píšou ostatní. Bez ohledu na to, jestli to opravdu během plavání dostaneš nebo ne, si v šatnách dej tampon. Na tu chvíli to opravdu nevadí. To, co jsi četla, že se to nemá, se týká spíš nějakého opakovaného zavádění mimo menses a na delší dobu (což ani nechápu, proč by to někdo dělal), to samozřejmě může sliznici vysušovat.
Můžeš si s sebou nosit malé balení lubrikantu a tím pádem se žádné vysušení sliznice nekoná.
Po skončení plavání si určitě tampon vyndej. Nebo vyměň, pokud menses během plavání přijde.
Nicméně, takhle v začátcích, kdy ani nevíš, jestli přijde/nepřijde, by to šlo zvládnout i bez tamponu. Žádné skvrny krve nebo „chuchvalce“ se rozhodne konat nebudou
Schválně to někdy vyzkoušej. Beztak jdete pak hned do šaten a pod sprchy a rozkrok ti nikdo hypnotizovat nebude. A i kdyby se náhodou někde nějaká kapka objevila, tak bych s větou „A já celou dobu čekala, jestli to přijde!“ a s úsměvem odkráčela na záchod.
Dyť o co jde?
@Anonymní píše:
@topazio nezlobte se, nekde jsem cetla, ze by se to uplne nemelo.. kazdopadne mockrat diky.
Nemělo by se to proto, že vysušuje poševní sliznici, když nemá co jiného vsakovat. Ale jednou za čas se nic nestane. Nebo můžeš zvážit zakoupení menstruačního kalíšku a ten si vzít při ms nebo i preventivně.
To bych vůbec neřešila. Když to dostaneš těsně před tak si dáš tampon a když ne tak z tebe neteče hned potok krve ne?
@ugluk píše:
Pravděpodobnost, že to z celého dne dorazí zrovna během té jedné hodiny v bazénu, mi přijde zanedbatelná. Ale pokud z toho máš obavy, vem si předem malý tampón.
Mám jedny konkrétní šaty (bílé samozřejmě
), kde je to tutovka. Když ne MS, tak aspoň déšť nebo létající jídlo. ![]()
@broskvová zmrzlina tak si je zkus vzít kolem očekévané MS na hodinu, jestli se fakt trefíš ![]()
@ugluk já nejsem zakladatelka.
Ale je fakt, že bílé plavky by to mohly rozčísnout. ![]()
@broskvová zmrzlina já vím, jen jsem myslela, jestli je přitažlivost zákona schválnosti natolik silná, že když dojde k té kritické situaci (bílé šaty nebo bazén) na pouhou hodinu, i tak se to strefí a zafunguje ![]()
@Pepinka23 snad mate pravdu, jeste jednou moc diky