Mentálně postižené dítě, práce lze spojit?

28.8.22 16:24

Mentálně postižené dítě, práce lze spojit?

Zdravím všechny maminky, které čtou můj příspěvek a doufám, že třeba pomůže i mamince ve stejné situaci. Zůstala jsem sama s jedenactiletým středně těžce mentálně postiženým synem, který nesmí nikdy být bez dozoru a má třetí stupeň závislosti. Chtěla jsem se zeptat, je tu někdo, kdo je s takovým dítětem doma? Ano, pobírám příspěvek na péči, ale z toho sotva zaplatím nájem, pokud bych zůstala doma. Proč se ptám, jednou ta situace totiž nastane a budu muset být po ruce. Přítele ani manžela nemám. Poradíte prosím, jak se připravit dopředu? Co se týká finanční stránky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24653
28.8.22 16:27

Najít si něco aspoň na dobu, kdy bude chlapec ve škole? U nás jsou takové děti i v družině. Pokud myslíte dobu, až skončí školu, tak to bude mít hoch svůj invalidní důchod a PnP můžete pobírat dál. A i pro dospělé mentálně postižené existují různé stacionáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.22 16:31
@lucad77 píše:
Najít si něco aspoň na dobu, kdy bude chlapec ve škole? U nás jsou takové děti i v družině. Pokud myslíte dobu, až skončí školu, tak to bude mít hoch svůj invalidní důchod a PnP můžete pobírat dál. A i pro dospělé mentálně postižené existují různé stacionáře.

Děkuji moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
28.8.22 17:01

Vyuzivej stacionare, druziny atd., vse co jde a mysli i na sebe, protoze ruku na srdce, je to na palici :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5378
28.8.22 17:04
@Kočkomilka1 píše:
Zdravím všechny maminky, které čtou můj příspěvek a doufám, že třeba pomůže i mamince ve stejné situaci. Zůstala jsem sama s jedenactiletým středně těžce mentálně postiženým synem, který nesmí nikdy být bez dozoru a má třetí stupeň závislosti. Chtěla jsem se zeptat, je tu někdo, kdo je s takovým dítětem doma? Ano, pobírám příspěvek na péči, ale z toho sotva zaplatím nájem, pokud bych zůstala doma. Proč se ptám, jednou ta situace totiž nastane a budu muset být po ruce. Přítele ani manžela nemám. Poradíte prosím, jak se připravit dopředu? Co se týká finanční stránky?

A doteď jsi to řešila jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65164
28.8.22 17:07
@Takco píše:

chodí do školy, je to špatně formulované, ale předpokládám, že je to dotaz na budoucnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.22 17:08
@kalie píše:
Vyuzivej stacionare, druziny atd., vse co jde a mysli i na sebe, protoze ruku na srdce, je to na palici :kytka:

Děkuji, snažím se. Družinu se stacionářem kombinuju. Denně stížnosti kvůli chování. Chodíme pravidelně na psychiatrii i k psychologovi. A opravdu je to těžký, nemůžu jim vic pomoct, když si stěžujou. Sama chodím do práce. Děkuji za podporu🌷 🤗

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.22 17:11
@Takco píše:

Pomáhal mi s ním starší syn, ten jde teď na vejšku na kolej. A mamka té je 68. Ano byla to otazka na budoucnost, protože vím, že mamka nebude moct pomáhat věčně. Chodí do speciální školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.22 17:13
@vokishka píše:
chodí do školy, je to špatně formulované, ale předpokládám, že je to dotaz na budoucnost
@vokishka píše:

Budeme to muset zvládnout možná v kombinaci s částečným úvazkem, než dostane invalidní důchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
28.8.22 17:14

@Kočkomilka1 Jakou děláš práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5378
28.8.22 17:15
@Kočkomilka1 píše:
Děkuji, snažím se. Družinu se stacionářem kombinuju. Denně stížnosti kvůli chování. Chodíme pravidelně na psychiatrii i k psychologovi. A opravdu je to těžký, nemůžu jim vic pomoct, když si stěžujou. Sama chodím do práce. Děkuji za podporu🌷 🤗

A na co se tedy ptas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.22 17:18

@Alexandria Nixia teď v obchodě, tri dny v týdnu do půl pátý. Zbylé dva do dvou. 18 km od domova, jezdím vlakem. No jak už mi tady holky radily, budu muset snížit pracovní dobu a nějak to doklepat, než dostane důchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.8.22 17:20

U nás funguje ubytovací zařízení pro podobně postižené chlapce. Oni tam vlastně žijí, pracujou v rámci svých možností a jsou mezi svými. Kamarádka tam má syna, sama by ho nezvládla. Bere si ho na víkendy. Jiná kamarádka se zase stará sama o postiženého dospělého syna a abych řekla pravdu, tak je to ničí oba…. Popřemýšlej i nad touto cestou.

• Citovat
  • Upravit
28.8.22 17:20
@Takco píše:
A na co se tedy ptas?

Jestli je tady nějaká maminka ve stejné situaci a jestli chodí do práce nebo je doma s dítětem. Jak to zvládá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
28.8.22 17:23

@Kočkomilka1 jaký stupeň má PnP? Pokud ne moc vysoký tak tam určitě zabojovat. jinak neporadím :? Já jsem doma, on je teda taky doma. Má domácí výuku s velkou podporou psychiatričky. Ale už jen poslední rok, pak už bude muset do školy takže očekávám že mu doktorka pak bude muset navýšit léky. To je pro něj hodně stresová záležitost :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová