Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Cokoli pafemovaneho je potencialni drazdic pro citlive jedince. Max bych zkusila par kapek esencialniho,100% prirodniho oleje, treba ruzi, nebo tak neco, ale pokud je alergik, bude mu asi vadit vse.
Eko gél? V čapovanéj drogérii niektoré krásne voňajú i po usušení. Alebo frosch? Ten som už dávno nemala, tak neviem ako teraz vonia. Na problémy s pokožkou by som nič navyše nedávala.
Prádlo suším venku a voní větrem a sluníčkem, v zimě svěžím vzduchem. Takže doporučuji zrušit sušičku, stejně je to neekonomicke a neekologické a zkusit sušit venku. A klidně prat v mydle a octu.
@mado v zimě srmdí prádlo vším tím, čím se tu topí a na jaře, v létě chytá prádlo pyly.
Navíc mně od dětství prádlo sušené venku prostě smrdí, takže miluju sušičku a nebudu ji rušit. Svou ekologickou stopu vylepšuju jinými způsoby ![]()
@K82 jemu nikdy nic nevadilo. Teď je rok osypanej. Nic se nezměnilo, ani když jsem začala s praním v mýdle. Ale chci to testovat aspoň 3-4 měsíce.
@Billi do prádla se dávalo voňavé mýdlo nebo levandule, tak se inspiruj
Od syntetickych smradu se odvyka tezko no
Ja nevim, ja mam jakesi „eko“ praci prouzky, objednavala jsem na rohliku, a pradlo voni moc hezky, ale jestli by ho to nedrazdilo, tezko rict
Pokud to chces poradne otestovat, tak idealne holt chvili zkousnout, ze pradlo navonene nebude, pac drazdit muzou i ty plne prirodni veci ![]()
Pridavam link, jestli projde…
https://www.rohlik.cz/…sek-na-prani?…
@beruska9 u nás je prádlo jediná syntetická vůně. Nikdy jsem nepoužívala aviváž, prostě jen vůně prášku (Persil Sensitiv nebo Jelen). Sprcháč máme bez vůně, krémy bez vůně, šampón bez vůně… Takže jen to prádlo.
@Billi píše:
@annlady to není ono. Ta vůně je jiná. Měli jsme tam i voňavý vosk.
tak si mládě musí zvyknout na drbání se, nebo nepřevoněné prádlo
@annlady píše:
tak si mládě musí zvyknout na drbání se, nebo nepřevoněné prádlo
Proto hledám další možnosti.
Bohužel to je hodně v hlavě. Mýdlo máme v povlečení. Když pak oblečení voní jako povlečení, tak mi říká, že je to divné. Vosk máme u ručníků.
Máme to tak všichni. Peru společně celé rodině.
Já si myslím, že to z prádla nemá, ale zkouším už všechno.
Myslíš si, že z Jelena je převoněné prádlo?
@Billi píše:
Syn trpí na různé vyrážky. Rozhodla jsem se, že zkusím opět prát v mýdle a octu. Už jsem to kdysi dělala, ale vadilo mi, že prádlo nevoní, tak jsem s tím přestala. Aktuálně už nevoňavé prádlo vadí i jemu, dneska se mě ptal, kdy zase bude prádlo vonět. Máte tip, jak prádlo provonět a přitom, aby to bylo šetrné k pokožce? Napadly mě vůně Puella nebo ubrousky do sušičky, ale nevím, jestli to nebude z bláta do louže. Nebo se prostě musí smířit s tím, že mu prádlo nebude vonět?
Plus hledám šetrný prostředek na praní - kromě mýdla a slizu.
To je individuální co bude tolerovat. Vyměnila bych ocet za kyselinu citronovou, pak to prádlo je ještě méně cítit. Můžeš zkusit Sonett (např. levandule) či Attitude (např. hruška) ty bez vůně mají čisté složení, ta vůně může někoho dráždit a někdo to snese.
@Billi píše:
Proto hledám další možnosti.
Bohužel to je hodně v hlavě. Mýdlo máme v povlečení. Když pak oblečení voní jako povlečení, tak mi říká, že je to divné. Vosk máme u ručníků.
Máme to tak všichni. Peru společně celé rodině.
Já si myslím, že to z prádla nemá, ale zkouším už všechno.
Myslíš si, že z Jelena je převoněné prádlo?
Jelen úplně čisté složení nemá, parfém je v něm také. Jestli mu to nevadí, tak to je fajn.
Na praní jsou prima vločky z kokosového mýdla. Ani nemusíš dělat sliz, rozpustí se v pračce.
@meduzza Jelena jsem právě zrušila a zahájila jen to mýdlo. V Jelenovi jsem prala od jeho narození. A jemu teď ta vůně chybí.
@Billi píše:
@meduzza Jelena jsem právě zrušila a zahájila jen to mýdlo. V Jelenovi jsem prala od jeho narození. A jemu teď ta vůně chybí.
Jeleň ma I avivaž, tuším sa vola balzam. Vonia ale slabo. Tie eko gély nechceš skúsiť?
Syn trpí na různé vyrážky. Rozhodla jsem se, že zkusím opět prát v mýdle a octu. Už jsem to kdysi dělala, ale vadilo mi, že prádlo nevoní, tak jsem s tím přestala. Aktuálně už nevoňavé prádlo vadí i jemu, dneska se mě ptal, kdy zase bude prádlo vonět. Máte tip, jak prádlo provonět a přitom, aby to bylo šetrné k pokožce? Napadly mě vůně Puella nebo ubrousky do sušičky, ale nevím, jestli to nebude z bláta do louže. Nebo se prostě musí smířit s tím, že mu prádlo nebude vonět?
Plus hledám šetrný prostředek na praní - kromě mýdla a slizu.