Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobry den,
rada bych se zeptala nekoho, kdo ma zkusenost s merenim bazalni teploty na nazor nebo radu.
Po vysazeni HA nemam menstruaci bez injekce na vyvolani nebo mam, ale treba po ctvrt roce, coz se tedy vlastne stalo jen jednou. Vim, ze se tohle po vysazeni HA muze stat, ale rada bych otehotnela, takze bych tomu chtela jit trochu naproti, coz jde tezko, kdyz neznam ani delku cyklu, tudiz netusim, kdy mam plodne dny apod.
Pristi tyden jdu opet na injekci na vyvolani menstruace a poridila jsem si teplomer na mereni bazalni teploty s tim, ze by mi snad mohl neco napovedet. Rada bych se ale zeptala, zda jsem pochopila spravne, ze kdyz si budu teplotu pravidelne merit, tak az teplota klesne (melo by se tedy jednat o obdobi pred ovulaci), meli bychom se zacit snazit? Da se tim takto jednoduse receno ridit?
Dale bych se rada poradila ohledne samotneho mereni. Vim, ze by se idealne mela teplota merit bezprostredne po probuzeni a ve stejny cas, ale kazdy den vstavam v jinou dobu, takze to u me neni moc dobre mozne. Je tedy lepsi merit kazdy den ve stejny cas, byt to nebude ihned po probuzeni, ale treba v 10:00 nebo po probuzeni, ale v odlisnych casech treba i o nekolik hodin?
Dekuji predem za rady!
Ahoj, měřit ihned po probuzení ještě v posteli a “dole” idealně si stáhni aplikaci fertility friend a zapisuj teploty, aplikace pak vyhodnotí případnou ovulaci pokud ji máš.
Osobně bych nasadila vitamíny s myo-inositolem např. Fertipronu, ta vycházela levněji oproti ostatním preparátům, sť se ti nastartuje cysklus.
Držím palce ![]()
Takhle to pak nějak vypadá
@Kajna píše: Více
Zkuste kontaktovat osvědčené dodavatele bylinných produktů se zkušenostmi, odkazy uvádět nesmím, tak kdyžtak napište sz. Po vysazení HA máte asi hodně rozhozené hormony, byl by také dobrý test na hladiny hormonů, u že s cyklem jsou potřeba dva.
@Martinamimi1 Ahoj, Myo-Inositol & Folid Acid od Viridian jiz nejaky ten mesic beru, ale dekuji za radu a tip na appku, tu urcite stahnu.
@Kajna ještě bych zařadila bylinky, já pila po vysazení kontryhel na růst sliznice ![]()
Krásný den přeji,
V listopadu 2023 jsem vysadila antikoncepci a začali se snažit o miminko.
Už je to rok a pár měsíců, co se nevede.
Můj cyklus je v průměru 28-29 dni
Ale Posledních asi 5 měsíců mam nepravidelnou menstruaci.
Přidávám fotku.
Tenhle měsíc mam uz 14 dní zpoždění, ale testy jsou negativní. Bolí mě tedy hrozně bradavky, vlastně cele prsa
Poslední test jsem si dělala minulý týden ve čtvrtek. Trpím na hodně bolestivou ms,.ale teď nic.
Ještě bych chtěla napsat, že se na miminko úplně neupínáme. Samozřejmě že když mám zpoždění tak moje první myšlenka je, že se to povedlo.
Na gynekologii jsem byla naposledy v říjnu 2024 kde mi bylo řečeno že po novem roce by jsme udělali partnerovi testy. Chceme ale s přítelem ještě vydržet. Nevíme jestli děláme všechno správně.
Tím myslím jestli nemáme sexu málo, nebo naopak hodně. ( nekdy mame sex 3× do tydne, jindy zase 4, je to ruzne ) Správná poloha atd.
Plodné dny jsem řešila v době kdy byla ms pravidelná, ted to bohužel můžu rysknout jen podle aplikace.
Vím že se dá měřit bazální teplota, jen vůbec nevím jak, googlila sem, ale nejsem si úplně jistá jestli to chápu správně. Pak se musí měřit ráno nejlépe ve stejný čas. Co když 5 dni budu měřit kolem 5h ráno a víkend třeba v 9-10h? Co když nevstanu na budík?
Mam spoustu otázek na které se bojím zeptat verejne, proto anonym.
Doporučili by jste mi nějaký přírodní lék na pravidelnou ms? Nebo něco čím bych podpořila ms aby nám to konečně vyšlo?
Děkuji za případné odpovědi, uz nevím kudy kam.