Měření EAV - nesnášenlivost lepku

1079
5.3.12 18:23

Měření EAV - nesnášenlivost lepku

Prosím o vaše názory. Dítku na EAV naměřili nesnášenlivost lepku. Byla předepsána bezlepková dieta. Jak moc je tohle měření věrohodné??!! Nemáte s tím někdo osobní zkušenosti. Lékařsky zatím nic potvrzené nemáme, nevím sama jak se k tomu postavit.
Přece jen bezlepková dieta je docela dost velký zásah!!!
(podotknu jen že klinicky příznaky nevykazuje, občas bolí bříško, velká nemocnost, čas odčasu průjem)

Díky za vaše rady a zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3267
5.3.12 19:07

Rozhodně žádnou bezlepkovou dietu NEDRŽ - nejdřív mu nech udělat odběry normálně z krve - předtím právě nesmíš lepek vysadit a uvidíš, co vám vyjde, pak se podle toho zařídíš.
Já byla na EAV jednou s dcerou, paní doktorka podle nějakých hodnot, řekla, že má strašně vysokou hladinu čehosi, že tak do měsíce nejpozději dostane první menstruaci, že ty hladina nějakých hormonů je strašně vysoká (už si úplně nepamatuji, jak přesně mi to zdůvodnila) - dcera dostala první menstruaci 18 měsíců po tomto vyšetření :mrgreen:
Tím nechci říct, že třeba někomu jinému to nemůže ukázat něco správného, to vůbec ne, ale přesto bych si počkala na výsledky krve a předtím musí být plná zátěž lepkem, jinak by byly hodnoty zkreslený..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
5.3.12 20:06
kacenkahl píše:
Prosím o vaše názory. Dítku na EAV naměřili nesnášenlivost lepku. Byla předepsána bezlepková dieta. Jak moc je tohle měření věrohodné??!! Nemáte s tím někdo osobní zkušenosti. Lékařsky zatím nic potvrzené nemáme, nevím sama jak se k tomu postavit.
Přece jen bezlepková dieta je docela dost velký zásah!!!
(podotknu jen že klinicky příznaky nevykazuje, občas bolí bříško, velká nemocnost, čas odčasu průjem)Díky za vaše rady a zkušenosti.

EAV je stejný, jako bys věřila kyvadlu. Takovouhle diagnozu bych si tedy opravdu nechala potvrdit prověřeným vyšetřením, ne nějakým šarlatánstvím.
Ať se nepotvrdí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
5.3.12 21:16

Já bych rozhodně nechala udělat testy u dětské dr. Ale výsledky bych nijak nepodceňovala. Mám s EAV jen ty nejlepší zkušenosti. Ale musí je provádět opravdu odborník a pokud možno i promovaný lékař, který umí posoudit i celkový stav. Ne někdo, kdo jen tak hned řekne,že jde o nesnášenlivost lepku a že se musí hned vysadit a to je celé. S touto diagnózou by vás měl minimálně poslat zpátky k dětské :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
5.3.12 21:18
vertigo píše:
Rozhodně žádnou bezlepkovou dietu NEDRŽ - nejdřív mu nech udělat odběry normálně z krve - předtím právě nesmíš lepek vysadit a uvidíš, co vám vyjde, pak se podle toho zařídíš.
Já byla na EAV jednou s dcerou, paní doktorka podle nějakých hodnot, řekla, že má strašně vysokou hladinu čehosi, že tak do měsíce nejpozději dostane první menstruaci, že ty hladina nějakých hormonů je strašně vysoká (už si úplně nepamatuji, jak přesně mi to zdůvodnila) - dcera dostala první menstruaci 18 měsíců po tomto vyšetření :mrgreen:
Tím nechci říct, že třeba někomu jinému to nemůže ukázat něco správného, to vůbec ne, ale přesto bych si počkala na výsledky krve a předtím musí být plná zátěž lepkem, jinak by byly hodnoty zkreslený..

A to je právě ono. EAV neměří žádné hodnoty hormonů. Ta dr vůbec nevěděla, o čem mluví a jak eav funguje :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
5.3.12 21:38
VendyS3 píše:
Já bych rozhodně nechala udělat testy u dětské dr. Ale výsledky bych nijak nepodceňovala. Mám s EAV jen ty nejlepší zkušenosti. Ale musí je provádět opravdu odborník a pokud možno i promovaný lékař, který umí posoudit i celkový stav. Ne někdo, kdo jen tak hned řekne,že jde o nesnášenlivost lepku a že se musí hned vysadit a to je celé. S touto diagnózou by vás měl minimálně poslat zpátky k dětské :think:

No lékař to je. Teda titul Mudr má :D . Nařídil rovnou bezlepkovou na 3 měsíce.
Jsem z toho taková rozpačitá. K doktorce stejně zajdu. Ale tak nějak nevím jak se sama s touto informací vypořádat a jakou váhu ji přiklánět.
Na gastru jsme byli ale z dietního deníku nic vidět nebylo.
Ach jo.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
5.3.12 21:56
kacenkahl píše:
VendyS3 píše:
Já bych rozhodně nechala udělat testy u dětské dr. Ale výsledky bych nijak nepodceňovala. Mám s EAV jen ty nejlepší zkušenosti. Ale musí je provádět opravdu odborník a pokud možno i promovaný lékař, který umí posoudit i celkový stav. Ne někdo, kdo jen tak hned řekne,že jde o nesnášenlivost lepku a že se musí hned vysadit a to je celé. S touto diagnózou by vás měl minimálně poslat zpátky k dětské :think:
No lékař to je. Teda titul Mudr má :D . Nařídil rovnou bezlepkovou na 3 měsíce.
Jsem z toho taková rozpačitá. K doktorce stejně zajdu. Ale tak nějak nevím jak se sama s touto informací vypořádat a jakou váhu ji přiklánět.
Na gastru jsme byli ale z dietního deníku nic vidět nebylo.
Ach jo.....

Nj ale znáš to, je Mudr a Mudr :-D bych si hned zítra domluvila otestování u dětské a podle toho bych se rozhodla. Protože pokud nemáte žádné viditelné velké potíže, tak i kdyby to byl ten lepek, tak to určitě pár dní do výsledků počká ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
5.3.12 22:05

taky jsem si to říkala… :-)
Nevíš jestli tyhle testy může udělat i dětská??? Nebo se musí na alergoloii a nebo na gastro??''Asi nevíš co :-)

ale už vidím jak jdu na gastro s tím, že jí vyšla nesnášenlivost lepku na EAV :-D, budou mít radost .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
5.3.12 22:18
kacenkahl píše:
taky jsem si to říkala… :-)
Nevíš jestli tyhle testy může udělat i dětská??? Nebo se musí na alergoloii a nebo na gastro??''Asi nevíš co :-)ale už vidím jak jdu na gastro s tím, že jí vyšla nesnášenlivost lepku na EAV :-D, budou mít radost .

Testy na lepek ti může udělat dětská dr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
5.3.12 22:25

No tak to by bylo super.
Přece jen to není sranda, je to šílená změna!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
6.3.12 09:15

dětská udělá odběry a v případě pozitivity vás odeslat na gastroenterologii, kde udělají další vyšetření. Do té doby nic nedržet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
6.3.12 20:09

A u kohopak jste byli? U někoho z bývalého ICM v Praze na Florenci ?
Titul MUDr. sice mají, ale … věř klasické medicíně.

• Citovat
  • Upravit
nepřihl. Kacenka
6.3.12 21:41

NE. Bylo to v Brně. Docela vyhlášený doktor.

• Citovat
  • Upravit
48
7.3.12 14:45
nepřihl. Kacenka píše:
NE. Bylo to v Brně. Docela vyhlášený doktor.

No tak pokud jsi z Brna, tak já doporučuju z vlastní zkušenosti Mudr. Lányovou z Rosic u Brna. Ale s tím lepkem to je stejně na klasickou medicínu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. Kacenka
7.3.12 15:00

No už jsem si to obtelefonovala a mám slíbený vyšetření na gastru i alergologii. No tak uvidíme.
Díky za doporučení.
No jsem zvědavá jestli se to potvrdí. Všechno ostatní EAV ale trefilo. No tak uvidíme. Zajímalo mně jestli s tím někdo má zkušenosti…
Docela mně to šokovalo.
A tak mimochodem dámy a co takhle překvapivého vám EAV přišlo ??!! :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková