Měření jizvy v 37tt po CS

15.4.11 17:55

Měření jizvy v 37.tt po CS

Ahojky těhulky a maminky, mám k Vám dotaz ohledně měření jizvy v těhu. Jelikož se mi pomaličku blíží termín porodu,začala jsem chodit do poradny v porodce. Má gynekoložka neuměla změřit jizvu a říkala mi, že mi ji pak změří v porodnici. Minulý týden se tak nestalo, tak jsem si o to řekla dnes. Jenže ten doktor, který mi dělal běžný utz mi odpověděl, že tohle měření nemá rád. Že to prý není relevantní a že to k ničemu není. Prý se vše uvidí u porodu, nicméně mu to prý vycházelo na 7mm…(ale vůbec jsem si nevšimla při utz, že by mi přes jizvu přejížděl :-? ). Pak si doktorka při vaginálním vyšetření četla info z utz a povídala:„No krása, takže můžeme rodit přirozeně. Uvidíme teda na 40.tt.“ Já jsem z toho teď dost nesvá a nedá mi to spát. Mám takový pocit, že ten doktor to vůbec neměřil a těch 7mm si vymyslel :oops: Ikdyž bych byla moc happy za těch 7mm a přirozený porod…Jak vám měřili jizvu a dělali vám také takové problémy? Děkuji moc za odpovědi :wink: Ivča :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
334
15.4.11 18:01

Můj první porod skončil nakonec sekcí.. druhý porod byl vaginální a to mi v 38tt naměřili jizvu 3mm.. ale je fakt, že se mě před druhým porodem ptali, zda chci skutečně rodit vaginálně nebo zase CS.. :nevim: :nevim: :nevim:

Snad si to ten Váš Dr. nevymyslel 8-o 8-o 8-o to by byla pěkná nezodpovědnost 8-o 8-o 8-o 8-o oni Vám udělají ještě UTZ před porodem a uvidíte… :nevim: :nevim: přeji krásný zbytek těhu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.11 18:10

Katys, díky za odpověď. CHtěla bych se zeptat, jak ti teda měřili tu jizvu? Vaginálním nebo vnějším utz? A jaký byl ten druhý porod a vše ok? Ivča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
15.4.11 18:10

Ahojky,
tak já jsem po dvou CS a před druhým porodem mi nikdo jizvu neměřil 8-o akorát jsem byla před porodem v porodnici a tam se dívali jak je miminko velké,jestli to nebude moc velká zátěž a když mimčo vypadalo velce,tak mě rovnou objednali na 2 CS :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6651
15.4.11 18:31

Ivčo, mně jizvu měřili vaginálním UTZ i UTZ přes břicho-ale ty hodnoty jsou stejně strašně nepřesný… A měřili mi to až na základě toho, že jsem s jizvou měla problémy… pokud tě nic nebolí a chceš rodit vaginálně, tak bych se na měření moc neohlížela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
15.4.11 18:34

Ahoj, nepíšeš, jak dlouho po císaři si otěhotněla. Já přesně po roce a jizvu mi kontrolovala moje dr od cca 15tt, pak v porodnici každý týden. Ale to nevím, jestli by dělalii kdybych nechodila na pravidelnou kontrolu průtoků. Vždy mě prohlíželi jen normálním UZ, vaginální nikdy. Rozměry nevím, ale od 37tt mi tvrdili, že budu moct porodit vaginálně. A tak se taky stalo.

Neboj, bude to dobrý.

• Citovat
  • Upravit
15.4.11 18:46

Já jsem po CS již 4,5 roku, což je už dost. A upřímně jsem si trošku oddechla z vašich odpovědí. Takže se to dá měřit i přes břicho, tak budu důvěřovat Dr. a těšit se z toho, že jizva je 7mm 8-) A nevíte, jestli se může i přenášet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ajaa
15.4.11 18:48

Me merili jen pres bricho. Mela jsem 5mm a odrodila jsem prirozene , rychle a bez nejmensich problemu:-))Snad te to povzbudi.

• Citovat
  • Upravit
14046
15.4.11 18:55

jizva vnitrni a vnejsi muze byt jinde, takze nemusis vedet, ze ji meri…

jo a meri se pres bricho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
15.4.11 19:01

Mě jí měřili při utz přes břicho, ale nešlo si nevšimnout, rejdili kolem a nebylo mi to příjemný. Ve 37+0 byla 1,5 mm, za týden jsem porodila plánovanou sekcí a jizva prý byla vážně už ošklivě tenonká… Ale já si stěžovala na bolest, proto mi to měřili, jinak nevím, jestli se to měří běžně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
15.4.11 19:15

Jsem 5,5 roku po SC a nyní také 37t. Jizvu mi dr. neměřila. Na můj dotaz jestli se to měří běžně nebo ne, řekla, že je to nepřesné a proto zbytečné (mám v ní plnou důvěru). Tyto informace jsem dostala i jinde. V pondělí mi bude psát doporučení do porodnice a jsem zvědavá jak to dopadne tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
15.4.11 19:23

Tak obecně se doporučuje otěhotnět 3 roky po sekci, takže myslím, že i kdyby ti jí neměřili a ty nemáš žádný problémy - bolesti, tak je to v pohodě. Já, jak jsem už psala, otěhotněla přesně po roce, a jediný, co mi na to dr řekla, bylo, že budeme muset hlídat jizvu.
Tak se zbytečně nestresuj.

Jo a i těch necelých 21 měsíců po sekci jsem porodila normálně a celý porod trval asi 10 minut a jizva nepoškozená.
Takže se dá předpokládat, že po více letech, to bude ještě víc v pohodě. Držím palce a přeju rychlý porod. :-D

• Citovat
  • Upravit
5331
15.4.11 19:54

Já rodila 19 měsíců po císaři a jizvu mi nikdo nekontroloval.Odhad váhy taky ne.Normálně mě nechali odrodit 4 kiláčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
15.4.11 21:42

Jizvu mi měřili UTZ přes břicho.. i během porodu :mrgreen: to jsem myslela, že jim tam všechno rozkopu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ale zase vag. porod byl úžasný v tom, že jsem měla malou hned u sebe, dali mi ji po změření, vážení na břicho a zkoušeli jsme hned přisátí k prsu… v tomhle byla sekce zklamáním, malého jsem měla až po 24 hodinách :cry: Přeji, aby porod proběhl dle Vašich představ.. nebojte, bude to dobré :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
15.4.11 22:50

Jsem 5 let po SC a teď ve 31. týdnu těhotenství. Jizvu mi dr. měří od 15. týdne vaginálně. Minulý týden jsem byla na kontrole a byla 1,9 mm. Takže mám naplánovaný znovu císař v 38. týdnu (teda pokud se to moc nezhorší).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí